Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Verkligheten är annorlunda, Reinfeldt

Precis lika tjatigt det blir att höra borgare mantra skattesänkningar och utanförskap, är det för oss att säga "vad var det vi sa". Fredrik Reinfeldt & Co vill ge Svensson mer pengar att konsumera och välja utifrån "valfrihetens ande. Tyvärr och precis som vi trott så konsumerar inte Svensson för att de får några hundralappar i månaden när borgarna monterat ned välfärden och gjort anställningar otrygga genom att ignorera företagens rop på kompetens och hjälp vid kriser.

"Svenskarna rekordsparar" får vi nu läsa i tidningarna. Det är kontentan av ett samhälle i osäkerhet och en Regering som offrar trygghet och välfärd på kapitalets offeraltare. Klart att de som nu råkar ha jobb sparar för sämre tider då de troligtvis blir arbetslösa p.g.a. låg konsumtion (utförsäkrade, ungdomar, pensionärer och arbetslösa har lite att konsumera för) så har vi den berömda "onda spiralen á la Reinfeldt.

"Det går inte att kasta pengar på företag och tro att det genererar efterfrågan, efterfrågan kommer från kunder d.v.s. FOLKET."
Leine Johansson

Stefan Löfven och då Socialdemokraterna vill köra den mer uppåtgående spiralen. Om vi genom skatt och avgifter hjälper människor som fått det svårt i livet och har behov av hjälp så kan de fortfarande bo i sitt hus/lägenhet och ha kvar bilen samtidigt konsumera så vi har jobb och då utvecklas företaget och kan anställa fler. Ganska enkelt faktiskt.

Läsvärt: Svd
Media: Di, Av, Av2UNT 2011
Gammal Media: SvdSvd2SmpNSKSkånskanDBSTLTFolketHDGP

Regeringen ett sänke för Sverige

Fredrik Reinfeldt & Co har enligt devisen "Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd." lyckats nedmontera Sveriges välfärd och sålt ut den oftast till lägsta budgivare (Lex Stockholm).

Var det verkligen detta som väljarna ville som nu två val röstat på Fredrik Reinfeldt & Co. Eller var det så att de mer lockades av pengar i plånboken som tagits från utförsäkrade, arbetslösa, pensionärer och ungdomar.

Till dig som lyckas ha kvar ett arbete och är medelåldern och etnisk svensk. Du är inte ung förevigt, du kan råka ut för arbetsolyckor och sjukdomar. Ja till och med arbetslöshet kan hända även dig, speciellt då Fredrik Reinfeldts "partners" vill luckra upp vår arbetsrätt och göra oss arbetare mer eller mindre rättslösa.

Nu verkar Fredrik Reinfeldt också givit upp och Sverige seglar utan någon som styr, på det kapitalistiska havet som är oroligt. Hoppas du tänker om Svensson innan det är försent.

Media: Svd, Svd2, Smp, NSK, Skånskan, DB, ST, LT, Folket, HD, GP, Ab, Dagen
Blogg: Löntagarbloggen

Tyst diplomati och en handfallen Regering

Det har nu gått nästan 11år sedan Dawit Isaak arresterades i Eritrea. i de senaste 6åren har den svenska Regeringen med Carl Bildt i spetsen som utrikesminister sagt att de utövar tysthetens diplomati. Man skulle kunna tolka det som just tysthetens diplomati när Carl Bildt säger att de utövar tyst diplomati eftersom Eritreas president Isaias Afwerki säger nu att det INTE förs några samtal och inte har gjort det på flera år kring Dawit Isaak och då med tyst diplomati som verktyg.

Så detta med tyst diplomati känner vi igen från Regeringens oförmögenhet att regera.

  • Stefan Löfvens rop på samtal och hjälp vid krisens början, möttes av tystnad.
  • Oppositionens rop till hjälp för att hindra utförsäkringar har mötts av tystnad.
  • Ökande barnfattigdom bortförklaras och tystas ner
  • Ökande ojämlikheter bortförklaras och tystas ner
  • Ökad ungdomsarbetslöshet bortförklaras och tystas ner
  • Partibidragen tystas ner
Kommer Dawit Isaak släppas eller är det redan försent?
Hur går det med Johan Persson och Martin Schibbye?

Hur länge ska medel Svensson ta detta, När börjar medborgarna ställa krav på den handfallne borgerliga Regeringen som verkar mer eller mindre gett upp omval 2014 och nu kör brända jordens taktik.

Media: Ekot, Ekot2Ab, DN, DN2, DN3, DN4, TV4, Ex, Ex2,Svd, Svt, Db, Gp, eKuriren
Blogg: Jinge, Daniel, SKP

Rött ljus för TV4 i faktakollen

TV4-nyheterna lyfter just nu en fråga om den utvisningshotade pizzabagaren Hüseyin Kizilca som påstås ha tjänat 216 kronor för lite och att det är därför som Hotell & Restaurangfacket inte ger rekommendation att han får stanna i Sverige. Uppgifterna har de enligt egen uppgift fått från arbetsgivarorganisationen Företagarna. Ursprungligen kommer nyheten från Nerikes Allehanda den 23:e april och redan då bemötte HRF dessa felaktiga uppgifter i pressmeddelandet "HRF hade inget att anmärka på när det gäller pizzabagaren i Vedevåg".
I december 2011 återkom arbetsgivaren med en ny ansökan där pizzabagaren erbjöds 21 000 kronor i månaden. Vid det ansökningstillfället hade HRF inget att erinra. Varför Migrationsverket inte har valt att väga in detta i sitt beslut vet vi inte. Detta framkommer inte i Nerikes Allehanda och tidningen har i våra kontakter med dem avböjt att ta in en rättelse. Vilket beslut Migrationsverket fattar efter att vi lämnat vårt yttrande vet inte vi. Som fackförbund har vi ingen fortsatt del i processen. Om verket fattat beslutet att avslå ansökan trots att vi uppgett att han erbjudits avtalsenliga villkor är det ytterst märkligt. Vi beklagar djupt att processen har drabbat en enskild person, som är extra utsatt som asylsökande. Vår förhoppning är att Migrationsverket omprövar sitt beslut.
Att Företagarna gärna gör det här till en "Go home-fråga" såsom skedde med Laval, det är inte förvånande. Men att det blir ett nyhetsinslag i TV4-nyheterna, som så ensidigt tar ställning i frågan. Det tyder på bristande faktakontroll. 


Blogg: Löntagarbloggen

Polisstat nästa, om borgarna får råda

Varför vandaliserar ungdomar och varför begår människor brott. Kan det vara ett tecken på att något är väldigt fel i samhället?

Sedan borgarna tog över har det satsat mer på poliser, företag (inom restaurang och snabbmatsbranschen) och banker. Mindre på konkreta och effektiva åtgärder för att motverka ungdomsarbetslöshet, arbetslöshet i stort.

Att gå från ord till handling när det gäller kriminalitet blir lätt när du inte kan betala dina lån eller ge mat till dina barn. Att ungdomar visar missnöje genom ett destruktivt beteende är inte heller förvånande.

Tyvärr är Regeringens flathet kring dessa frågor en fara för samhället i ett längre perspektiv och det kommer att ta år att åter få förtroende från medborgarna att Sverige kan ta hand om sina egna, istället för att låna ut miljarder till världsbanken.

De som har turen att ha jobb och då får "allmosor" som jobbskatteavdraget kan behöva använda dom för att bygga staket och investera i larm.

Det är dags för dig Svensson att vakna. Det finns alternativ . Socialdemokraterna vill att alla genom att betala skatt efter förmåga och få hjälp efter behov. Socialdemokraterna vill satsa på jobb som genererar jobb, det är skillnaden. Har vi jobb så hjälps vi åt att bygga Sverige för framtida generationer.

Stefan Löfven har större förtroende hos näringslivet att ge bra förutsättningar för företag och industrin så vi kan vara med på den globala marknaden och med bra konkurrens.

Media: SvdSvd, Svd2, Svd3, Svd4DN, DN2 DN3Ex, Ab, Svt, GD, Ltz, DB
Blogg: 

Så funkar det

Om en arbetslös får en bra ersättning och bra hjälp. Om sjuka får i lugn och ro tillfriskna och det är läkaren som bedömer patienten. Om ungdomar som inte har jobb kan utbilda sig för att få, istället för att skriva CV eller gå på skattefinansierad Yoga.

Skapar vi trygghet och har ett högt golv i Sveriges socialaförsäkringssystem så gynnar det faktiskt de rika också. Genom att då kan den arbetslösa åka på semester med sin familj. Den unga får hopp och har framtids tro. Den sjuka får lugn och ro och kan köpa mat och annat utan att vara alltför orolig.

Detta ger tillväxt. Att spara och snåla på folket ger inte tillväxt. Sedan är frågan om det finns ständig tillväxt, men det är en annan diskussion.

Media: DN, GP, Svd
Blogg: ResursMiss World Sweden, Sanna
Annat: Arbetsförmedlingen

Klart bensinen ska få kosta 20kr/L

Drivmedelsbeskattning är ett rätt hett ämne. Regeringar i dess olika färger har genom skatter och avgifter ökat kostnader för åkeriföretagen, taxi, bud och  bilisterna generellt. men hur kan vi göra för att nå klimatmål och hjälpa moder natur. Samtidigt som vi vill bevara en landsbyggd där människor och företag kan arbeta och verka genom att inte straffa ut de som bor där kollektivtrafiken tenderar att fungera som en trasig klocka d.v.s. två gånger om dygnet går den rätt.

Kan vi komma överens om en framkomlig väg för att minska vårat fossila beroende?

Jag slänger ut en trevare och en tanke.
Kan vi göra drivmedelspriset personligt?

Naturligtvis kan vi det. Genom att alla våra VISA, Mastercard, Tanka, Qstar och andra kort är ju utställda på dig. Din adress. Precis som skattemyndigheten vet vart du bor så vet också bensinpumpen vart du bor, eller hur?

Så de som bor i glesbygd får köpa bensin för 10kr och de i en större stad får hosta upp med 15kr och de i storstaden med väl utbyggd kollektivtrafik kan få betala 20kr. Tänk vilken effekt när företag vill flytta ut till landet för att få bättre ekonomi kring drivmedel.

Vem ska få bestämma vilken tariff? Finns nog massor av människor som är intresserade av administrativ tjänst så det är nog inga problem att införliva detta i någon myndighet och där klassa in Sverige i zoner.

Så Kalle som bor i en liten by med en buss som kommer förbi ibland får tariffen 10kr. Även om Kalle som ska hälsa på sin syster i storstaden så kostar det 10kr.

Svart marknad, tanka på parkeringsplatser, visst finns en risk. Det finns alltid människor som vill tjäna extra. Men det är ju lätt att kolla upp i databaser där försäljning jämförs och datorer övervakar onormal konsumtion och slår larm.

Som sagt en tanke, så spinn vidare och kom med konstruktiva idéer kring hur vi ska kunna lösa denna knäckfråga

Eller ska vi dränera landsbygden som Miljöpartiet vill genom att slopa reseavdraget och höja bensinskatten?.

Media: Ekot, VF, Svd 

Arier har ju jobb så varför gnäller ni

Så skulle man kunna tolka uttalandet som Fredrik Reinfeldt gjorde i TT intervjun. Visserligen sa Fredrik

"Det är inte korrekt att beskriva Sverige som i ett läge med massarbetslöshet. Om man tittar på etniska svenskar mitt i livet så har vi mycket låg arbetslöshet"

Men det är nästan samma och på denna blogg hårddrar vi. Själv undrar jag hur ska propagandaministern klara ut detta och har det gått så långt att efter den borgerliga alliansen vann 2006 så börjar färgen flagna och deras rätta ansikte kommer fram


Det är väl inte för inte som sverigedemokraterna röstar i stor utsträckning med borgarna när det gäller Riksdagen.


Kanske ser Fredrik Reinfeldt att chansen att locka över sverigedemokraternas anhängare i en liten etnisk flört.


Men frågan är ändå hur kan en statsminister så otroligt korkat hasspla ur sig något om att arbetslösheten är invandrares fel. För är det inte det som Fredrik Reinfeldt säger?


Nu verkar Fredrik Reinfeldt vara den som skyller på invandrare istället för att hjälpa till med infrastruktursatsningar och rediga åtgärder som faktiskt skapar jobb till ALLA som bor i Sverige.


Media: Lite Reinfeldt retorik
Media: DN, AbTv4, Ex, Ex2, Ex3Svt, Svt2unt, Svd, Svd2,Svd3, Svd4bt, Ab, Ab2HD, Folket, Ab
Blogg: Röda berget, RB2Annika, Stig-Björn, Ola, Anna
Vi gillar olika: Ab

Alla är överens utan Reinfeldt

Det är nästan tragiskt att se hur den borgerliga Regeringen med Fredrik Reinfeldt i sin ideoligiska iver totalt sänker Sverige och dess arbetsmarknad med ineffektiva åtgärder medan företag bokstavligt talat blåser omkull och andra täljer guld med morakniv. Fredrik Reinfeldt hävdar med en dåres bestämdhet att allt som händer negativt är krisens fel  (i 6år) och de förra regeringarna.

När ska Fredrik Reinfeldt och Anders Borg växa upp och börja styra Sverige?

Sänkt restauragmoms prisades av just . . . restaurangföretagen. Naturligtvis nu fick de ytterligare pengar från sjuka, arbetslösa, ungdomar och pensionärer. Så sent för någon vecka sedan gick det mer eller mindre maffiaklingande Visita ut och sa att det hade på känn att sänkningen hade kanske givit minst 15000 nya jobb. Vilket naturligtvis var falskt.

Nu kommer experternas dom och då måste jag nog säga att vilken unge som helst hade kunnat räkna ut vad vi Socialdemokrater gjorde redan INNAN sänkningen

Media: DN, Svd, bt, eKuriren, AL, GD, Ekot, Ltz, Ekot
Blogg: Göran
Inlänkat: Visita, Frosseri, Äta oss ur krisen

Tidigare länkat: Media: Debatt SvtSvtSvt2Svt3AlliansfrittDNRapport,NyheternaSvDExAbGPMakthavareDala-demSydSvNorran,SOTDIEkotEkot2Ekot3LO

Vapen och musik till diktaturer, okej?

Snart är hysterin över kring det årliga spektaklet Melodifestivalen, eller kanske som det mer heter Eurovision song contest. Vad media och då Svt inte uppmärksammar i sin hyllning till landet Azerbajdzjan är att de likt Nordkorea och Syrien låser in oliktänkande och massarresteringar förekommer. SVT går helt på Azerbajdzjans egna självbild om lyx och flärd och ett land rikt på bl.a. olja.

Aftonbladet ger en annan beskrivning av landet:

"I Baku har människor deporterats från områdena runt den stora Kristallhallen där festivalfinalen kommer att hållas lördagen den 26 maj. Hela hus har rivits för att inte störa arrangemangen.
Influerade av arabiska våren förra året försökte invånare i Azerbajdzjan demonstrera, men många deltagare fängslades och dömdes till kännbara fängelsestraff. Även journalister som bevakat demonstrationer har frihetsberövats."

Min fråga blir då, har inte Eurovision någon uppförandekod för länder?
Ställer vi inga som helst krav på hur ett land får behandla sitt egna folk?

Och är det mer rätt att "acceptera" en diktatur genom ett musikevent mot att sälja vapen. Eftersom båda lär trycka ner folket än mer, och genom ett musikevent som Eurovision song contest lär landets regim få mer acceptans från omvärlden.

Fotbolls EM bojkott mot Ukraina verkar vara mer "inne" än svensk bojkott av Eurovision song contest.

Kommer vi ha en musikfest i Syrien nu?

Media: ExAb, Ab, Ab2, Ab3, Ab4Ekot, Ekot intYa, PanArmenian, Ekot2, Ekot3, Ekot4, Svd, Ekot, EkotSvd
Media hyllning:  Ab2Svt, SvdHD, ESC
Media EM: Ab, Svd, Svd2, GP, DN, Ekot, Ekot2, bt, Svt
Blogg: Kvinna till kvinna, TerraNullius, Rickard

KD ett parti med identitetskris


Kanske i inledningen kan meddela er som är troende av olika slag och som brinner för solidaritet och rättvisa att inom Socialdemokraterna har vi Tro och Solidaritet som vi troende tillsammans förenas för att arbeta politiskt med vår religiösa övertygelse.

Nu till Kristdemokraterna som är kristna, men ändå inte. Som värnar om den lilla människan, men ändå inte. Som vill hjälpa föräldrar, men ändå inte. Som vill ha ett mänskligare Sverige, men ändå inte.

Hur går detta ihop?
Kristdemokraterna har en tendens att svamla rätt mycket. Man skulle kunna säga att de luras för att några få kristna som inte upptäckt deras lögn skulle tro att Kristdemokraterna är ett parti för just dom. Inget kan vara mer fel.

Kristdemokraterna har renat sig själva från allt tvivel så det är inte anmärkningsvärt när partiet som säger sig stå för kristen tro ljuger så kopiöst.

Några exempel:

  • KD sa att det inte skulle bli högre drivmedelsbeskattning 2006 och 2010. Naturligtvis höjdes skatten efter valen.
  • KD röstade för att utförsäkra människor som är bevisligen sjuka enligt flertalet läkare. Har du försökt klara dig utan inkomst/bidrag när du drabbats av sjukdom och olycka?
  • KD har röstat igenom jobbskatteavdraget vilket gör det dyrare p.g.a. högre skatt vid föräldraledig.
  • KD har varit med och sänkt taket för VAB (tillfällig föräldrapenning) och havandeskapspenning från 10 till 7.5 prisbasbelopp.

Naturligtvis har Kristdemokraterna varit med och påverkat hur vårat samhälle ser ut idag med arbetslöshet och ineffektiva åtgärder.

Så denna underbara söndag så har vi ägnat Kristdemokraterna en tanke på hur de sålt sin själ för lite makt. Inte långt från bibliska berättelser eller hur?

Media: Svd, Svd2, Svd3Svt, DA, Dagen, DN, Ekot, Ekot2, Ekot3GP, HD, Ltz, eKuriren
Blogg: Erik, Motpol, Anna

Bli medlem: Tro och Solidaritet

Vår rörelses uppgift är att samla socialdemokrater som vill förena sin religiösa övertygelse och tro med sitt politiska engagemang, Vi ska finnas i brytningen mellan tro och politik, vara en integrerad del av arbetarrörelsen och det socialdemokratiska arbetarepartiet, men också rotad i den gränsöverskridande ekumeniska rörelsen.Centerns bidragspolitik funkar inte

Att nu börja ana en viss desperation där den borgerliga alliansen mer eller mindre tappat greppet om svensk arbetsmarknad och är handfallna inför de sjunkande siffror som opinionsundersökningar visar på tilltron till borgarna. Centerpartiet faller än mer som en mätt gråsten på djupt vatten.

När näringslivet i Sverige gör uttalande om att de har mer tilltro till Stefan Löfven och Socialdemokraternas arbetsmarknadspolitik än brogarnas är visserligen illa nog för Fredrik Reinfeldt, men när Expressen som även till färgen är blå dissar Fredrik Reinfeldt i den senaste debatten i Agenda hör till ovanligheten.

Centerpartiet tror sig nu uppfunnit det ultimata för att rädda sig själva från att åka ur Riksdagen vid valet 2014 och Annie Lööfs totala katastrof genom de mest plumpa uttalanden under året.

Att skapa s.k. tillväxtzoner där inkomstskatt och arbetsgivaravgifter sänks är ett desperat försök att blidka ett näringsliv som genom åren fått mer bidrag än folket som verkligen behöver hjälp.

Tyvärr så slår det fel eftersom vad näringslivet idag behöver är kompetent kunnig personal att anställa. Det finns arbeten, men p.g.a. borgarnas neddragningar inom utbildningsväsendet och att arbetsförmedlingen låter jobbcoacher med mer eller mindre kontroversiella metoder försöker "bota" de arbetslösa är ett totalt EPIC FAIL.

Så till er centerpartister, det är inte mer bidrag till företagen som skapar långsiktiga jobb utan utbildning för arbetstillfällen som redan finns och aktiva åtgärder som infrastruktursatsningar i miljardklassen som kommer att generera arbetstillfällen och starka företag. Tyvärr har ni brännt dessa miljarder (runt 100miljarder) på jobbskatteavdrag, rut, restaurangmoms och annat ineffektivt.

Sluta ge bidrag och kasta pengar på företag.

För att prata mer på centerpartiets egna språk så de kanske förstår:
"Det är som att hälla mjölk på en ko och tro att kossan kommer att generera mer mjölk."
Leine Johansson


Media: Ex, DN, DNTv4, Svd, SvdAb, Gp, Folket, Bt, EkotDNDN2GPGP2ArbetarbladetHDLTZDIEkotAbExDN om komvuxAbSvd
Blogg: Tord, Michael, Göran
Inlänkat: Jobbcoach, Jobbcoach2, En studiefientlig Regering Utbildning

En bi-älskare som ordförande i LO?

Nu har i alla fall LO valberedning enats om att föreslå Karl-Petter Thorvaldsson till LOs nye ordförande. LO kongressen är nu i slutet av maj och det är då som frågan om vem som ska ta över LOs ordförandeskap efter Wanja Lundby-Wedin.

IF Metall och flera andra förbund står bakom LOs valberedning. Tobias Baudin som också föreslagits från andra förbund har blivit föreslagen som 1:e vice ordförande och det är en bra lösning då båda behövs för att ta och rycka upp LO från avbytarbåset in på spelplanen igen.

Jag hoppas och tror att förbunden lägger prestigen åt sidan och går på valberedningensförslag för att vi inte ska få en splittring framöver.

För er som är lite nyfikna på Karl-Petter Thorwaldsson kan se detta klipp där jag lite torftigt (inte journalistutbildad) intervjuar honom en dag.Kommer själv att bevaka LO-kongressen på plats och blogga, twittra och livesända från kongressen. Stort tack till IF Metall Mellersta Kalmar Län som sponsrar.

Media: Di, Ekot, Tv4, Svd, Svd2Arbetet, Av, Ex, Ex2Rapport, GD, Ab, GP, LTZ
Blogg: Moberg, Göran

Klart de ska få jobba i Sverige, men.....

Har nu sett Uppdrag gransknings reportage kring pastorn Per Stridh som hade lite bolag som fixade billig arbetskraft till Jula. Nu är det ju så att varken Per Stridh eller Jula begår brott och de rumäner som arbetar hos dom har troligen det bättre än hos andra arbetsgivare i Sverige som inte betalar något till sina anställda.

Varför är vi i facken mot detta. Det kan tyckas vara en "hjälpande hand" att ge några fattiga från utlandet jobb under kollektivavtals löner men en förmögenhet för dom. De kan få upp sin status i sitt hemland.

Vad många glömmer är att utan kollektivavtals löner så blir det en lönedumpning och fler och fler får då konkurrera om sina jobb genom att börja själva att lönesänka.

-Jag kan arbeta för 15 000
-jag har en familj och nyss utförsäkrad, jag kan arbeta för 10 000kr

Det finns en historia, att vi arbetare lovade varandra att inte konkurrera med löner utan tillsammans vara i ett kollektiv som förhandlade fram löner och sålde strejkvapnet.för en viss tid. Arbetarna gav av sin surt ihop arbetade lön liten del till de som inte fick jobb (A-kassa) för att de utan jobb inte skulle sänka sin lön. Detta har givit en växande välfärd i hundra år då pengar blev mer så satsades det på socialförsäkringar m.m. mer semester och komptid.

Detta löfte är nu hotat genom att Fredrik Reinfeldt med sina kompisar släppt arbetskraftsinvandringen fri. Alltså upp till arbetsgivaren. Det betyder att de människor från andra länder som börjar ställa krav och sin rätt får sparken och blir av polisen avhysta för att de utan arbete är olagligt i Sverige.

Den borgerliga regeringens agenda är att söndra och splittra det fackliga löftet vi arbetare har, för att göra det billigt för företagare så att de likt brukspatron på 1800-talet kan välja och vraka och sparka de som är ""bråkstakar" och vill ha rättigheter. Plus att arbetsgivarna och aktieägarna tjänar pengar.

Arbetskraft är jätte välkommen men med svenska löner, det skulle ju också hjälpa dom än mer. Det skulle väl inte Per Stridh ha något emot, eller?

Media: Ab, Svt, Svt2, Svt3, Svt4, Svt5Dagen, GT, Ekot
Blogg: apg29, Kacklar

Välfärdens beskyddare #1I dessa tider då arbetare blivit vilseförda av de nya arbetarpartiet Moderaterna och tror sig tillhöra eliten genom att få jobbskatteavdrag som tas för en skänk från ovan för att vara duktig och ha ett jobb.

Det måste tydligt sägas att det enda Moderaterna med sina kompisar gjort är att ta från välfärden som ska skydda arbetare vid sämre tider och givit dem lite smulor från herrarnas bord. Här kommer ett citat som jag läste på Facebook från Carina Länks statusuppdatering.


“I freed a thousand slaves I could have freed a thousand more if only they knew they were slaves.”
Harriet Tubman

Osökt tänker jag på de arbetare som tror sig vara småkapitalister och övre medelklass och röstar på den borgerliga alliansen och ger upp solidaritetskänslan och ansvaret för kommande generationer genom att välfärden dräneras och som tack får vi arbetare efter att avgifter, skatter höjts och införts några hundralappar mer i månaden. Dessa pengar måste då arbetaren investera i försäkringar och annat i fall något händer i framtiden då skyddsnäten nu fått större hål.


Fredrik Reinfeldts berömda citat:
"Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd."

Själv vill jag briljera med ett eget citat:
"Ni är slavar under kapitalistens piska och ni säljer er för smulor från deras fest på välfärden som offrats."
Leine Johansson

Inlänkat: LB1, LB2, LB3

Gammal länkat:
Media: DAEx, AbAb2Ab3ExpSvDSvD2SvD3SVTSVT2DNSRGPDINyheter24Dagens ArenaSvdSvd2Svd3EkotEkot2Ekot3ExEx2Ex3GPSR sthlmAbAb2Ab3SvDSvD2SvD3SvD4ExpDNGPDI.
Bloggat: GöranMartin MobergPeter JohanssonJohan WesterholmParkstuganAnnika HögbergGöranMoberg