Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Vapen och musik till diktaturer, okej?

Snart är hysterin över kring det årliga spektaklet Melodifestivalen, eller kanske som det mer heter Eurovision song contest. Vad media och då Svt inte uppmärksammar i sin hyllning till landet Azerbajdzjan är att de likt Nordkorea och Syrien låser in oliktänkande och massarresteringar förekommer. SVT går helt på Azerbajdzjans egna självbild om lyx och flärd och ett land rikt på bl.a. olja.

Aftonbladet ger en annan beskrivning av landet:

"I Baku har människor deporterats från områdena runt den stora Kristallhallen där festivalfinalen kommer att hållas lördagen den 26 maj. Hela hus har rivits för att inte störa arrangemangen.
Influerade av arabiska våren förra året försökte invånare i Azerbajdzjan demonstrera, men många deltagare fängslades och dömdes till kännbara fängelsestraff. Även journalister som bevakat demonstrationer har frihetsberövats."

Min fråga blir då, har inte Eurovision någon uppförandekod för länder?
Ställer vi inga som helst krav på hur ett land får behandla sitt egna folk?

Och är det mer rätt att "acceptera" en diktatur genom ett musikevent mot att sälja vapen. Eftersom båda lär trycka ner folket än mer, och genom ett musikevent som Eurovision song contest lär landets regim få mer acceptans från omvärlden.

Fotbolls EM bojkott mot Ukraina verkar vara mer "inne" än svensk bojkott av Eurovision song contest.

Kommer vi ha en musikfest i Syrien nu?

Media: ExAb, Ab, Ab2, Ab3, Ab4Ekot, Ekot intYa, PanArmenian, Ekot2, Ekot3, Ekot4, Svd, Ekot, EkotSvd
Media hyllning:  Ab2Svt, SvdHD, ESC
Media EM: Ab, Svd, Svd2, GP, DN, Ekot, Ekot2, bt, Svt
Blogg: Kvinna till kvinna, TerraNullius, Rickard

KD ett parti med identitetskris


Kanske i inledningen kan meddela er som är troende av olika slag och som brinner för solidaritet och rättvisa att inom Socialdemokraterna har vi Tro och Solidaritet som vi troende tillsammans förenas för att arbeta politiskt med vår religiösa övertygelse.

Nu till Kristdemokraterna som är kristna, men ändå inte. Som värnar om den lilla människan, men ändå inte. Som vill hjälpa föräldrar, men ändå inte. Som vill ha ett mänskligare Sverige, men ändå inte.

Hur går detta ihop?
Kristdemokraterna har en tendens att svamla rätt mycket. Man skulle kunna säga att de luras för att några få kristna som inte upptäckt deras lögn skulle tro att Kristdemokraterna är ett parti för just dom. Inget kan vara mer fel.

Kristdemokraterna har renat sig själva från allt tvivel så det är inte anmärkningsvärt när partiet som säger sig stå för kristen tro ljuger så kopiöst.

Några exempel:

  • KD sa att det inte skulle bli högre drivmedelsbeskattning 2006 och 2010. Naturligtvis höjdes skatten efter valen.
  • KD röstade för att utförsäkra människor som är bevisligen sjuka enligt flertalet läkare. Har du försökt klara dig utan inkomst/bidrag när du drabbats av sjukdom och olycka?
  • KD har röstat igenom jobbskatteavdraget vilket gör det dyrare p.g.a. högre skatt vid föräldraledig.
  • KD har varit med och sänkt taket för VAB (tillfällig föräldrapenning) och havandeskapspenning från 10 till 7.5 prisbasbelopp.

Naturligtvis har Kristdemokraterna varit med och påverkat hur vårat samhälle ser ut idag med arbetslöshet och ineffektiva åtgärder.

Så denna underbara söndag så har vi ägnat Kristdemokraterna en tanke på hur de sålt sin själ för lite makt. Inte långt från bibliska berättelser eller hur?

Media: Svd, Svd2, Svd3Svt, DA, Dagen, DN, Ekot, Ekot2, Ekot3GP, HD, Ltz, eKuriren
Blogg: Erik, Motpol, Anna

Bli medlem: Tro och Solidaritet

Vår rörelses uppgift är att samla socialdemokrater som vill förena sin religiösa övertygelse och tro med sitt politiska engagemang, Vi ska finnas i brytningen mellan tro och politik, vara en integrerad del av arbetarrörelsen och det socialdemokratiska arbetarepartiet, men också rotad i den gränsöverskridande ekumeniska rörelsen.Centerns bidragspolitik funkar inte

Att nu börja ana en viss desperation där den borgerliga alliansen mer eller mindre tappat greppet om svensk arbetsmarknad och är handfallna inför de sjunkande siffror som opinionsundersökningar visar på tilltron till borgarna. Centerpartiet faller än mer som en mätt gråsten på djupt vatten.

När näringslivet i Sverige gör uttalande om att de har mer tilltro till Stefan Löfven och Socialdemokraternas arbetsmarknadspolitik än brogarnas är visserligen illa nog för Fredrik Reinfeldt, men när Expressen som även till färgen är blå dissar Fredrik Reinfeldt i den senaste debatten i Agenda hör till ovanligheten.

Centerpartiet tror sig nu uppfunnit det ultimata för att rädda sig själva från att åka ur Riksdagen vid valet 2014 och Annie Lööfs totala katastrof genom de mest plumpa uttalanden under året.

Att skapa s.k. tillväxtzoner där inkomstskatt och arbetsgivaravgifter sänks är ett desperat försök att blidka ett näringsliv som genom åren fått mer bidrag än folket som verkligen behöver hjälp.

Tyvärr så slår det fel eftersom vad näringslivet idag behöver är kompetent kunnig personal att anställa. Det finns arbeten, men p.g.a. borgarnas neddragningar inom utbildningsväsendet och att arbetsförmedlingen låter jobbcoacher med mer eller mindre kontroversiella metoder försöker "bota" de arbetslösa är ett totalt EPIC FAIL.

Så till er centerpartister, det är inte mer bidrag till företagen som skapar långsiktiga jobb utan utbildning för arbetstillfällen som redan finns och aktiva åtgärder som infrastruktursatsningar i miljardklassen som kommer att generera arbetstillfällen och starka företag. Tyvärr har ni brännt dessa miljarder (runt 100miljarder) på jobbskatteavdrag, rut, restaurangmoms och annat ineffektivt.

Sluta ge bidrag och kasta pengar på företag.

För att prata mer på centerpartiets egna språk så de kanske förstår:
"Det är som att hälla mjölk på en ko och tro att kossan kommer att generera mer mjölk."
Leine Johansson


Media: Ex, DN, DNTv4, Svd, SvdAb, Gp, Folket, Bt, EkotDNDN2GPGP2ArbetarbladetHDLTZDIEkotAbExDN om komvuxAbSvd
Blogg: Tord, Michael, Göran
Inlänkat: Jobbcoach, Jobbcoach2, En studiefientlig Regering Utbildning

En bi-älskare som ordförande i LO?

Nu har i alla fall LO valberedning enats om att föreslå Karl-Petter Thorvaldsson till LOs nye ordförande. LO kongressen är nu i slutet av maj och det är då som frågan om vem som ska ta över LOs ordförandeskap efter Wanja Lundby-Wedin.

IF Metall och flera andra förbund står bakom LOs valberedning. Tobias Baudin som också föreslagits från andra förbund har blivit föreslagen som 1:e vice ordförande och det är en bra lösning då båda behövs för att ta och rycka upp LO från avbytarbåset in på spelplanen igen.

Jag hoppas och tror att förbunden lägger prestigen åt sidan och går på valberedningensförslag för att vi inte ska få en splittring framöver.

För er som är lite nyfikna på Karl-Petter Thorwaldsson kan se detta klipp där jag lite torftigt (inte journalistutbildad) intervjuar honom en dag.Kommer själv att bevaka LO-kongressen på plats och blogga, twittra och livesända från kongressen. Stort tack till IF Metall Mellersta Kalmar Län som sponsrar.

Media: Di, Ekot, Tv4, Svd, Svd2Arbetet, Av, Ex, Ex2Rapport, GD, Ab, GP, LTZ
Blogg: Moberg, Göran

Klart de ska få jobba i Sverige, men.....

Har nu sett Uppdrag gransknings reportage kring pastorn Per Stridh som hade lite bolag som fixade billig arbetskraft till Jula. Nu är det ju så att varken Per Stridh eller Jula begår brott och de rumäner som arbetar hos dom har troligen det bättre än hos andra arbetsgivare i Sverige som inte betalar något till sina anställda.

Varför är vi i facken mot detta. Det kan tyckas vara en "hjälpande hand" att ge några fattiga från utlandet jobb under kollektivavtals löner men en förmögenhet för dom. De kan få upp sin status i sitt hemland.

Vad många glömmer är att utan kollektivavtals löner så blir det en lönedumpning och fler och fler får då konkurrera om sina jobb genom att börja själva att lönesänka.

-Jag kan arbeta för 15 000
-jag har en familj och nyss utförsäkrad, jag kan arbeta för 10 000kr

Det finns en historia, att vi arbetare lovade varandra att inte konkurrera med löner utan tillsammans vara i ett kollektiv som förhandlade fram löner och sålde strejkvapnet.för en viss tid. Arbetarna gav av sin surt ihop arbetade lön liten del till de som inte fick jobb (A-kassa) för att de utan jobb inte skulle sänka sin lön. Detta har givit en växande välfärd i hundra år då pengar blev mer så satsades det på socialförsäkringar m.m. mer semester och komptid.

Detta löfte är nu hotat genom att Fredrik Reinfeldt med sina kompisar släppt arbetskraftsinvandringen fri. Alltså upp till arbetsgivaren. Det betyder att de människor från andra länder som börjar ställa krav och sin rätt får sparken och blir av polisen avhysta för att de utan arbete är olagligt i Sverige.

Den borgerliga regeringens agenda är att söndra och splittra det fackliga löftet vi arbetare har, för att göra det billigt för företagare så att de likt brukspatron på 1800-talet kan välja och vraka och sparka de som är ""bråkstakar" och vill ha rättigheter. Plus att arbetsgivarna och aktieägarna tjänar pengar.

Arbetskraft är jätte välkommen men med svenska löner, det skulle ju också hjälpa dom än mer. Det skulle väl inte Per Stridh ha något emot, eller?

Media: Ab, Svt, Svt2, Svt3, Svt4, Svt5Dagen, GT, Ekot
Blogg: apg29, Kacklar

Välfärdens beskyddare #1I dessa tider då arbetare blivit vilseförda av de nya arbetarpartiet Moderaterna och tror sig tillhöra eliten genom att få jobbskatteavdrag som tas för en skänk från ovan för att vara duktig och ha ett jobb.

Det måste tydligt sägas att det enda Moderaterna med sina kompisar gjort är att ta från välfärden som ska skydda arbetare vid sämre tider och givit dem lite smulor från herrarnas bord. Här kommer ett citat som jag läste på Facebook från Carina Länks statusuppdatering.


“I freed a thousand slaves I could have freed a thousand more if only they knew they were slaves.”
Harriet Tubman

Osökt tänker jag på de arbetare som tror sig vara småkapitalister och övre medelklass och röstar på den borgerliga alliansen och ger upp solidaritetskänslan och ansvaret för kommande generationer genom att välfärden dräneras och som tack får vi arbetare efter att avgifter, skatter höjts och införts några hundralappar mer i månaden. Dessa pengar måste då arbetaren investera i försäkringar och annat i fall något händer i framtiden då skyddsnäten nu fått större hål.


Fredrik Reinfeldts berömda citat:
"Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd."

Själv vill jag briljera med ett eget citat:
"Ni är slavar under kapitalistens piska och ni säljer er för smulor från deras fest på välfärden som offrats."
Leine Johansson

Inlänkat: LB1, LB2, LB3

Gammal länkat:
Media: DAEx, AbAb2Ab3ExpSvDSvD2SvD3SVTSVT2DNSRGPDINyheter24Dagens ArenaSvdSvd2Svd3EkotEkot2Ekot3ExEx2Ex3GPSR sthlmAbAb2Ab3SvDSvD2SvD3SvD4ExpDNGPDI.
Bloggat: GöranMartin MobergPeter JohanssonJohan WesterholmParkstuganAnnika HögbergGöranMoberg

Dags för DIG att inse verkligheten

Det är med stor sorg som vi läser återigen att inkomstklyftorna ökar stadigt. Detta p.g.a. att den borgerliga Regeringen har som mål att tömma det offentliga och ge till det privata. Genom jobbskatteavdraget som borgarna slås för blir konsekvensen att desto mer du tjänar desto mer får du över och du betalar då mindre i skatt. Pengar som skulle ha använts till att bygga Sverige inför framtiden.

Du som tjänar lite får lite mer tillbaka också det pengar som skulle tryggat dig om du blev sjuk eller arbetslös genom investeringar och andra åtgärder. Men jag hoppas du sparar eftersom välfärden är det stora hål i.

Vi kan se jobbskatteavdraget som den största enskilda faktorn som plockar pengar i miljardbelopp från vårat gemensamma till enskilda. Precis det borgarna vill. Istället för att alla i Sverige har bra grundtrygghet är det nu upp till dig som enskild person att ta ansvar för dig själv.

Alltså jobbskatteavdraget, pengar som skulle ha varit tillgängliga som skydd och utveckling av välfärden och satsningar på att stimulera näringslivet ges till dig som enskild person. Det är alltså upp till dig om du ska använda pengarna till att försäkra upp dig så du kan sova om natten i fall du blir arbetsskadad, blir sjuk längre tid eller arbetslös.

Risken att bli utförsäkrad och får gå på socialbidrag är väldigt stor nu. Den borgerliga Regeringen med Fredrik Reinfeldt i spetsen är ju ett arbetarparti, alltså arbetar man inte oavsett orsak ska man ha stryk. För mig är det en gåta hur arbetare kunnat rösta fram sin egna plågare.

För vem orkar jobba till pensionen utan krämpor, vem kan undgå att inte bli skadad på jobbet, vem kan förhindra att företag läggs ner, vem kan rå för att man är ung?

Naturligtvis ingen, men dessa personer har det svårt idag eftersom den borgerliga Regeringen säger som ett mantra att de inte minsann vill hjälpa de utan jobb. Så den där undersköterskan som Fredrik Reinfeldt säger har fått en tusenlapp mer varje månad, hoppas hon vet om att om något händer henne står hon på bar backe.

Media: Svd, Svd2, Svd3Ekot, Ekot2, Ekot3, Ex, Ex2, Ex3, GP, SR sthlm
Blogg: Göran, Moberg
Inlänkat: Ljugfeldt, Loser
Tidigare länkat:dn.seLO-tidningenLO-tidningenTCO-tidningendi.sedn.se

Myndigheter hjälper till med lönedumpning

Så har då Fredrik Reinfeldt och resten av den borgerliga alliansens våta dröm gått i uppfyllelse. När en arbetslös lyckas få tag i ett Nystartsjobb så är det inga egentliga krav på kollektivavtals löner verkar det som, utan Arbetsförmedlingen ska förvissa sig om att det stämmer. Att förvissa sig om att en person med Nystartsjobb verkligen får avtalsenlig lön är INTE att lite på arbetsgivare som säger "räcker 17 000kr?" och Arbetsförmedlingens blåögdhet lyser igenom som säger "javisst".

Alltså mina vänner, vi har en myndighet som tack vare Fredrik Reinfeldt & co hjälper till med lönedumpning även då arbetslösa visar på högkompetens och 20års yrkeserfarenhet så verkar det inte klicka till hos Arbetsförmedlingen när det gäller löner, eller så är Arbetsförmedlingen i samma tro på att låga löner genererar fler jobb, vilket vi arbetare förstår inte är sant då minskad lönekostnad är vad ägare och aktieplacerare applåderar åt då mer vinst för företaget betyder utdelning och bonusar inte nyanställningar.

Från SVT 2008 maj och nu börjar vi förstå Arbetsförmedligens lättja mot kollektivavtal

"Företagarna, som är missnöjda med de avtalsförsäkringar som krävs för att ta en mot personer med nystartsjobb hade ett möte med Littorin på måndagsmorgonen.
Enligt Företagarna missgynnas de småföretag som saknar kollektivavtal. Det blir för dyrt för dem att anställa en nystartsjobbare, anser Företagarna.
Detta är Littorin nu beredd att göra något åt. Han kan också tänka sig att se över och ändra andra regler om det behövs."

Tycker synd om de som röstade på den borgerliga alliansens partier och nu drabbats av arbetslöshet, sjukdom, unga och även pensionärer. Alla utan arbetare med tillsvidareanställning har fått det svårare med Fredrik Reinfeldt vid rodret av ett arbetslösheten och utförsäkringsskeppet Sverige.

Tänk till nästa gång du röstar, vad händer om . . . . . . .

Media: Ekot, Ekot2Svd, SvdEx, Ab, DA, DA2Svt
Blogg: Svågerpolitik
Inlänkat: Arbetare vakna, Fattiga vs Rika

Det är dags för Regeringen att ta ansvar

Det är inte ofta som ett Facebook inlägg berör mig så som Jimmy Fredrikssons inlägg om deras dotter som blott 9år gick bort oktober 2011 i en dragkamp mot sjukdom som till slut blev övermäktig. Men lidandet för denna familj slutar inte där Försäkringskassan som följer de regler och direktiv som bl.a. Kristdemokraterna applåderade i Riksdagen när det beslutades, tillsammans med de Moderaterna, Folkpartiet och Centern. Ett mänskligare Sverige var Kristdemokraternas valmantra.

Nedan ett utdrag från Jimmy Fredrikssons inkägg:

"Våren 2011 började Meja bli svag i ena armen, vi ville inte tro det värsta men både jag och Linda visste innerst inne att detta inte var bra. Vi fick beskedet att hon insjuknat igen och att det inte fanns något dom kunde göra för henne.


Vi beslutade oss för ta vara på tiden vi hade kvar med våran älskling vi reste till ställen som Meja gillade Disneyland, kolmården, varberg mfl, även om vi var sorgsna i hjärtat hade vi en kul tid och bestämde oss för att inte bryta ihop för Meja och lillasysters skull, men ibland försvann jag eller Linda utan anledning för att lätta på trycket och gråta. Till slut började sjukdomen ta överhand och Meja blev snabbt sämre, hon kämpade in i det sista med att sitta upp i soffan och försöka äta själv, men sista veckarna blev hon sängliggande och orkade inte prata så mycket, jag brukade bära ut henne med madrass och täcke på alltanen, jag inbillar mig att hon behövde frisk luft och lite sol.

22 oktober somnade Meja in hemma i våran säng, jag och linda låg och höll om henne länge efter att hon slutat andas. Vi pratade inte så mycket med Meja om döden men vid ett par tillfällen pratade hon och Linda, och Meja ville inte bli begravd i en kista hon ville ha sin säng och mammas täcke. Som far hade jag inget val, jag gick ut i garaget och byggde om hennes säng, till en sängkista.

Vardagen börjar sakta komma tillbaka, sorgen finns hela tiden närvarande men jag lär mig att hantera den bättre och bättre. Jag jobbar nu halvtid och det går men efter 4-5 timmar tar orken slut och det kommer mörka tankar, värst är i bilen när man kör själv och sitter och tänker. För första gången i mitt liv kan jag säga att jag längtar efter att få dö. Om det inte varit för lilla ida och min älskade fru hade jag utan tvekan följt Meja på hennes resa, vart den än skulle fört oss."

Beskedet:
"Men halvtid med sikte på 75 och sen 100 procent duger inte åt försäkringskasan. och att man har kämpat i fem år mot cancern med ens egen dotters död som utgång verkar inte vara så märkvärdigt, dom har tagit beslut att jag kan jobba heltid och försäkrat ut mig, hon som tagit detta beslut är en handläggare i Umeå.


Handläggaren har tagit detta beslut utan att ens ha träffat mig och aldrig frågat hur jag mår, och när hon ringer och ger mig beskedet är hon helt kall, beklagar sig inte att lagen ser ut så här, utan säger rakt ut lite stolt att "JAG har tagit beslutet att försäkra ut dig!""

Det är dags att ställa den svenska Regeringen till svars för sitt handlande och förändrat Försäkringskassan till ett omänsklig myndighet som mer eller mindre gjort handläggare helt känslolösa genom att de måste följa de regler som finns.

Det är dags för förändring!

Facebook: Jimmy Fredrikssons inlägg i dess helhet
Media: AbAb 12SVTDagens ArenaÖstran, AbAF, DN, DN2, DN3P3, Svd, Svd2GP, Ex, Ex2Ekot, Ekot2
Blogg: MobergAmelia, DanielMusiktips: Swedish House Mafia - One

Fredag igen och här kommer ett musiktips. Vet att den är i musiksvängen gammal, men go att skaka loss till. Swedish House Mafia  - One blev för mig ett "wake up call" och tjatat mig till den låten flera gånger på Radioseven.se. Se video när SHM spelar One på Sensation  gör att man ryser i hela kroppen. Men här ett annat clip med musiken bara.
Media: Svd, DN, DN2, GP
Annat: WikiAllmosor skapar inga jobb

Bidragsregeringen Reinfeldt är inne på helt fel spår när de tror att bara för att de öser pengar över företag så ökar  efterfrågan på företagens produkter. Inget kan vara mer fel då det som händer är att företagets kunder får kanske om de har tur billigare produkt, men oftast går de till företagens ägare som vinst.

Därför är Socialdemokraternas förslag om bl.a. att höja krogmomsen och minska avdrag för RUT och ROT och får då mer pengar i statskassan och kan höja A-kassan och hindra borgarnas utförsäkringar av sjuka vilket ger de drabbade en stabil inkomst trots att man fått otur i livet. Lite paraplymentalitet.

Detta blir en positiv spiral som kommer att hjälpa arbetslösa och då ungdomsarbetslösa som den borgerliga Regeringen totalt misslyckats med.

Trots att du är "utslagen" från arbetslivet kan du fortfarande konsumera. Detta gör att företagen behöver producera och senare anställa ÄVEN om arbetskraften kostar vad kollektivavtalen säger. Företag som baserar sin existens på ungdomslöner, minskad arbetsgivaravgift och RUT/ROT avdrag har ingen företagsidé som är bärkraftig, men dessa företag värnar Fredrik Reinfeldt och hans polare om.

Så bidrag till företag är fint, medan bidrag och hjälp till sjuka, arbetslösa och ungdomar är något som Fredrik Reinfeldt ser som fult och inte vill ta ansvar för. Visst är det härligt att svenska folket har röstat fram ett ideologiskt experiment á la Reinfeldt.

Media: SvdAbAb2Ab3ExpSvDSvD2SvD3SVTSVT2DNSRGPDINyheter24Dagens Arena, bt, Ekot
Bloggat: HögbergMartin MobergPeter JohanssonJohan WesterholmParkstuganAnnika Högberg och Halland