Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Miljarder sparas på arbetslösa

Det är nästan skamligt att borgarna med nu Anders Borg i spetsen som finansminister lägger en vårbudget utan tillstymmelse till åtgärder för arbetslösa och där ungdomsarbetslösheten är stor idag.

Anders Borg och resten av den borgerliga Regeringen verkar handfallna och verkar inte vilja eller kunna ta tag i problemet. Eller så är det gammal hederlig borgerlig politik att fattiga och arbetare ska inte få allmosor utan kapitalet ska vara de som styr och sätter agendan.

18 000 000 000kr har arbetsförmedlingen skickat tillbaka till Anders Borg för att de inte gått åt. Hur kommer det sig att arbetslösa får delta i meningslösa projekt, coaching och skriva sitt 50 CV.

Arbetsgivare skriker efter kompetent personal, men Arbetsförmedlingen använder inte pengar och utbildar arbetslösa i utbildningar som ger jobb.

Så 18 miljarder kan användas till många bra utbildningsinsatser, men Regeringen vill hellre ha en okunnig massa som de kan kontrollera. En arbetare som ifrågasätter är farlig för den borgerliga Regeringen.

Bra debatt kring vårbudgeten där Magdalena Andersson tvålar till Anders Borg för en handfallen Regering som inte bryr sig om unga och arbetslösa och det enda man hör är att de måste få sänkta löner för att bli attraktiva att anställa. Kanske kompetens genom aktiva utbildningsinsatser är något som verkligen behövs. Så ta 18 miljarder och satsa på kunskapslyftet.

Media: DN, Ab, Tv4, eKuriren, eKuriren2, eKuriren3Ekot, Ekot2,  Dagen, Ex, Ex2, Ex3Ab2, Ab3, Svd
Blogg: Göran, RB, AW, Tord, Mattias, Björn, Karin, Jan, Roger, Monica, Moberg, Ola, Kulturbloggen

Reinfeldt rädd att ge föräldrar chans till jobb

Varför Fredrik Reinfeldt vill du inte ge lika möjligheter för föräldrar att kunna arbeta. I dag är det många som går skift på arbetsplatserna så alla går inte dagtid som Fredrik Reinfeldt. Det borde nästan vara en självklarhet för ett "arbetarlinjens parti" att alla ska kunna ha möjlighet att jobba, även föräldrar.

Men det kostar för mycket menar moderaternas Margareta Pålsson. Säg som det är ni har slösat bort möjligheter att bedriva bra politik genom att ge mer pengar till redan rika och företag inom vård, skola och snabbmatens värld. Fredrik Reinfeldt vill se fler nattis, men vill inte betala för det utan lastar över det till kommunerna som redan fått mindre i statsbidrag tack vare att Svensson röstade dom till regeringsmakt 2006 och framåt.

Dags för dig Svensson att se Stefan Löfven med Socialdemokraterna som det enda alternativet.

Media: Svd, Ab, Svd

Björklunds okunskap

Till dig som är ung och arbetslös så vill Jan Björklund (FP) svälta ut dig för att du ska ta ett fiktivt lågavlönat jobb där du ska tjäna mindre än redan anställda.

Låt mig förklara:
Jan Björklund skriver sig hes för att sänka lönerna för ungdomar. Jan Björklund och resten av den borgerliga alliansen lever i en värld av illusion där de tror att om vi sänker lönerna så anställer företag fler. Inget kan vara mer fel.

Arbete skapas genom att företag får incitament och push att kunna utvecklas och skapa arbete. Tyvärr satsar Jan Björklund och hans kompisar på att ge bidrag till rika för städhjälp och att när Regeringen går på pizzeria behöver betala lite mindre. Detta skapar inte arbete det ger mer pengar till pizzabagaren som lever knapert ändå.

Företagen anställer inte för att du kostar 5000kr/månad utan för att de behöver folk till en viss maskin, produktionsline eller hantverkare som saknas. Alltså är inte lönen främsta argument att anställa utan efterfrågan på varan företaget säljer. Eftersom den borgerliga Regeringen slagit undan fötterna på arbetslösa, sjuka, ungdomar och pensionärer så minskar efterfrågan då fler inte har råd att köpa varor som produceras.

Jan Björklund skriver i DI lördag om Handels avtal och hur lycklig han är, och säger att tyvärr anställer företag kompetent personal än unga!! Hur tänker Jan Björklund här? precis som Centerpartiet så vill Jan att företag hellre ska ta risken att gå i konkurs än att anställa rätt och kompetent personal. Jan Björklund har varit med att försämra för ungdomarna genom att dra in det mesta i utbildningsväg och försvåra för ungdomar och arbetslösa att höja sin kompetens som är efterfrågad av företagen.

Företagen behöver hjälp vilket Jan Björklund och den borgerliga Regeringen inte ger. Stefan Löfven som under krisen efterfrågat samtal med Regeringen och påtalat bristen kring utbildning inför framtida jobb, som har mötts av tystnad.

Nu i opinionsundersökningar så ligger Folkpartiet, Centern, Kristdemokraterna och sverigedemokraterna runt 1% från att åka ur Riksdagen. Betyder det att bluff och populism är synad?

Det är dags att du Svensson väljer ett parti som står upp för alla i samhället. Rösta på Socialdemokraterna 2014 (om inte förr med nyval).Media: Svd, SvdDnEkot, DA, Ab, Di, Ex, SvdE24SvdSvd2Svd3Svd4Svd5Svd6AbSvtArbetetGPSvdAbAgenda 10min in, ExEx2ExSvdRapportDnGPNSKAbeKurirenBtLtDbDagenEkotDinykollSvdExEkotDADA2AlvestaArbetet234567EkotSvd
Blogg: LennartMobergGöranCamilla, Guran, S-Skåne
Annat: Svenskt NäringslivAlliansfritt Sverige, Borgarnas lovpris till facket, men borgarna förstår inte. Lite förklaring, Avtalet

"Låg lön bättre än ingen alls"

Illustration: PAUL WALLANDER
Centerpartiet verkar vara ett parti som tror att det finns jobb när de själva sitter i Regeringen och har lämnat "walk over" kring arbetsmarknadsfrågor. Trots Stefan Löfvens inbjudningar till samtal under kris åren 2008 och framåt så dissade Regeringen Stefan Löfvens utsträckta hand.

Nu börjar Stefan Löfven samla krafterna och Regeringen blir livrädda att inte få fortsätta montera ner Sverige och slår sig på bröstet när fackföreningar försöker rädda en generation av unga som den borgerliga Regeringen fullkomligt ignorerat.

Centerpartiet med Annie Lööf i spetsen förordar lägre lön till alla för att skapa jobb. Själv tror jag det behövs företag som behöver arbetskraft som anställer, inte lönen. d.v.s. om en person kostar 30 000kr/mån eller får 5000kr i bidrag kommer inte generera jobb utan det är BEHOVET av arbetskraft p.g.a. bra arbetsmarknadspolitik som är själva grejen.

Läser i tidningen Arbetet om Annika Qarlsson (C) vilket också tror på lögnerna och häver ut sig "Är Hans Tilly med en årsinkomst på nästan en miljon kronor, rätt person att representera låginkomsttagare och ungdomar"
Ja du Annika, du hänvisar till att Hans Tilly hänvisat till Annie Lööfs lön som då är 1 2000 000kr (mer än en miljon) Hans som ordförande i byggnads har med deras lärlingskoncept skapat mer ingång till arbete för ungdomar än vad Centerpartiet gjort. 

Annika Qarlsson ojar sig för att företag anställer kompetent personal istället för billig. Hur många pommes saknas i hennes Happy Meal? Klart att företag anställer kompetent personal för konkurs genom att ingen kan något om företagets maskiner eller hantverk är väl inget någon vill, eller?

Annika Qarlsson säger att hon är för "bättre matchning"
Detta är oroväckande när Annika inte vet om att hon sitter med sitt parti i en Regering som dragit ner utbildningsplatser ordentligt och inte satsar mycket på att utbilda arbetslösa i stor omfattning trots kris och nu när företagen saknar kompetent personal finns dom inte.

Annika Qarlsson säger att hon vill ha ett "bättre företagsklimat"
I 6år har Alliansen styrt och Svenskt Näringsliv är väldigt missnöjda över företagsklimatet, hur tänker du nu?

Annika Qarlsson säger att hon är för en "flexiblare arbetsrätt"
För er arbetare innebär det att Centerpartiet vill försämra för anställdas rätt att behålla arbetet. Centern med Annie Lööf i spetsen tycker att Stina 55år med arbetssjukdomar ska kunna kastas på sophögen mot att Gustav 20år kommer in. Stina ska "rehabiliteras" genom Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen, alltså utförsäkrad och gå på socialbidrag.

Annika Qarlsson säger att hon är för en "starkare omställningsförsäkring"
Alltså Annika ger upp arbetsmarknadspolitik för att skapa förutsättningar för företag att anställa, utan Annika vill hellre ha en omställningsförsäkring som går in när företag inte får hjälp av Regeringen utan måste säga upp massa arbetare. Alltså Regeringen har lämnat Walk Over

Annika Qarlsson säger också att låg lön är bättre än ingen alls och då får mig osökt in på den borgerliga Regeringens mentor Marian Radetzki som intervjuades av Janne Josefsson 1997 och verkar vara den ideologi som Centern, Moderaterna, Folkpartiet och kristdemokraterna anammat.


Tänk till nästa gång du röstar, Svensson!

Media: E24, Svd, Svd2, Svd3, Svd4, Svd5, Svd6, AbSvt, ArbetetGPSvdAbAgenda 10min in, ExEx2ExSvdRapportDnGPNSKAbeKurirenBtLtDbDagenEkotDinykollSvdExEkotDADA2AlvestaArbetet234567EkotSvd
Blogg: Lennart, MobergGöranCamilla
Annat: Svenskt Näringsliv, Alliansfritt Sverige, Borgarnas lovpris till facket, men borgarna förstår inte. Lite förklaring, Avtalet

Fler inlägg på NetrootsPolitometernBloggar.se 

Musiktips: Swedish House Mafia - Greyhound

Swedish House Mafia kan dom ha gjort det igen? Troligen med Greyhound som är en bra tung danslåt till golvet. SHM gick lite vilse tyckte jag med "Save the world" som var en lam intet sägande låt vilket gjorde att jag tog dom som "one hit wonder " Antidote var lite för off, men godtagbar, men nu är dom tillbaka på kartan med Greyhound. Tack Swedish House Mafia.Media: SvdDNDN2GP
Annat: Wiki

Facken hjälper ungdomarna, men inte Reinfeldt

Det är bra att Handels nu fått till ett avtal och verkar nöjda med det. Hörde på nyheterna från arbetsgivarna att lönen var inte en stöttesten utan mer innehållet i avtalet. Så brukar det vara att arbetsgivarna med den Fredrik Reinfeldt och de andra arbetsfientliga ledarna i Regeringen i ryggen försöker urholka kollektivavtalen för att likna lagarna, som då Riksdagen bestämmer över.

Mycket har försämrats i lagarna av Riksdagen så det gör det svårare för facken att ställa bra krav.

Nu har facken lyckats med att få ett OK avtal.
Men nu hörs röster att facken går med på Regeringens agenda med att sänka löner för ungdomar, inget kan vara mer fel och publicerar här lite kring IF Metalls ungdomssatsning som vi såg som nödvändiga för att hjälpa ungdomar eftersom den borgerliga regeringen med Fredrik Reinfeldt i spetsen inte gör något för ungdomar och Annie Lööf och Jan Björklund vill bara sänka lönerna utan någon idé. Tyvärr springer massa vilsna centerpartister runt och tror att facken sänker lönerna utan motkompensation som ger ett mervärde för ungdomarna.
 • IF Metalls yrkesintroduktions avtal innebär i korthet:
 • Avtalet om yrkesintroduktion riktar sig främst till personer under 25 år,
  som saknar relevant yrkeserfarenhet men har gått industriellt inriktad
  gymnasieutbildning. Men även unga utan sådan utbildning kan erbjudas
  introduktionsutbildning.
 • Det handlar om visstidsanställning (12 + 12 månader) baserad på lokal
  överenskommelse. Visstidsanställningen ska kombineras med handledning
  och individuell utvecklings- och utbildningsplan.
 • Lönen ska uppgå till som lägst 75 procent av minimilönen enligt
  Teknikavtalet IF Metall.
 • Avtalet om yrkesintroduktion gäller tills vidare med en uppsägningstid om
  tre månader.
Att media säger att det är en flopp är att ta i. Visst inte volymmässigt, men utan
support med pengar från staten som slänger dom i sjön i restaurangmoms
och RUT så är det svårt med nationellt ansvarstagande medan Fredrik Reinfeldt
pillar navel.

Riskkapitalister samhällsbärarna #1

Detta med att vara riskkapitalist kan ha sina risker. Inte p.g.a. att riskera tillgångar vid osäker investering utan mer att ordet riskkapitalist har blivit mer synonymt med Carema och Attendo och vårdskandalerna genom besparingsiver för att blidka ägarna med mer kapital.

Att Regeringen med Fredrik Reinfeldt nu lägger ett förslag där riskkapitalister ska få än mer skattereduktion är att spä på allmänhetens syn på Regeringens otukt med riskkapitalister. Regeringens förslag ÄR riskkapitalets förslag till lag!!

"Finansdepartementet har på det stora hela köpt Riskkapitalföreningens förslag och bara med vissa marginella justeringar inte gått på deras linje." //DI

Så klagar många på att fackföreningar försöker påverka lagar till fördel för arbetare, arbetslösa, sjuka, äldre och ungdomar.

När ska allmänheten resa sig upp och protestera mot nedskärningar som är ett resultat av den borgerliga Regeringens arrogans till välfärd, och hellre gynnar rika på bekostnad av sjukförsäkring, arbetslöshetsförsäkring, ungdomsarbetslöshet och sänkta pensioner.

Det är dags för dig medel Svensson att resa dig upp mot de rikas Regering innan det är din tur att drabbas av arbetslöshet, arbetssjukdom/olycka.

Media: Svd, Svd2, Svd3, Svd4, Svd5, Di, Di2
Blogg: Ola
Annat: Alliansfritt

Får Carema att framstå som peanuts

Att rika vill bli rikare och solidaritet i världen har försvunnit med tidens tand och globalisering förbytts mot nationalism har väl inte undgått de flesta. Men att Carema och Attendo Care som tar ut vinster på att vårda äldre under deras sista tid på jorden är inget mot vad banker gör mot speciellt u-länder som slåss för sin överlevnad, kanske är en nyhet för de flesta. Men allt hänger ihop genom riskkapitalister.

Det numera ökända riskkapitalet och den ansiktslösa marknaden slår mynt och tjänar pengar på livsmedel förundrar väl ingen. Eller som det står i erbjudande från Avanza:

Relax Livsmedel
Att livsmedel blivit dyrare är inte längre någon nyhet. Några faktorer som bidragit till detta är att produktionen blivit dyrare och efterfrågan blivit större i takt med att snabbväxande ekonomier såsom Kina och Indien utvecklas med stormsteg.

Vad som däremot är en nyhet är att du nu kan tjäna pengar på denna prisutveckling. Närmare bestämt medför en investering i Relax Livsmedel att du på ett enkelt sätt kommer åt att spara brett i ett index där avkastningen främst beror på efterfrågan på kött och sojamjöl. Investeringen är dessutom kapitalskyddad!

Kanske dags att styra upp "marknaden" med lite regleringar worldwide.


Media: Ekot, Ekot2DN, AV, P1, GP, Svd, LTZ, AL, DI
Blogg: Louise, IUF, Hoppets stjärna
Annat: Avanza

Syrien - Fred 10 april?

Den arabiska våren verkar inte blomma ut till sommar i Syrien. Omvärlden verkar mer se på och oljans doktrin får råda. Men hur tror du att det freds/vapenvila  förslag till Syriens president och oppositionen från omvärlden kommer att få för effekt i Syrien. Kommer det överhuvudtaget att märkas eller är det bara en fördröjning för att stoppa blodbadet i Syrien?


Ska omvärlden tillåta att människor offras p.g.a. oljan?
Hellre en stabil diktatur än en orolig demokrati verkar vara omvärldens tysta acceptans.

Media: DN, DN2, DN3Svd, Ekot, Ekot2Svt, eKuriren, HD, DI, Ex
Blogg: Monica, Lena, TordJohan, Anders

Legalisera eller inte, det är frågan

Känner att polisen för en ojämn kamp. Dels mot själva langarna som förser människor med droger och dels mot den opinion kring att legalisera droger. Kommer en legalisering stävja användandet av droger? Personligen tror jag inte det, det blir mer "okej" att testa och då fastna i drogfällan. Att pengar inte går till kriminella utan till staten är väl enda skillnaden.

Men som sagt polisen för en ojämn kamp, Kofi Annan är för legalisering, några presidenter, författare och skivbolags miljardärer också. Även splittring i partier visar på en skiljelinje.

Sprututbytesprogram är ett steg att minska risken för HIV och AIDS och andra smittorisker och tillämpas på de som redan är där i träsket. Det kostar nog mer att behandla en HIV-smittad person än att ha ett sprutbytesprogram. Så det tycker inte jag är ett steg mot legalisering.

Men att börja sälja opiater på Systemet kommer troligen att slå fel och där ger jag Polisen rätt:
"Till alla er som tror att ni har lösningen genom att försöka skjuta den svenska restriktiva narkotikapolitiken i sank. Ni är välkomna ut i verkligheten. Ni är välkomna ut att stå upp för era åsikter bland desperata missbrukare och förtvivlade anhöriga. Kom ut till det riktiga helvetet om ni törs."
Tyvärr fick jag på nära håll uppleva hur ett behandlingshem kan kicka ut missbrukare och låta personen driva vind för våg i Malmö med desperata rop på hjälp från anhöriga och kompisar. Så respekten för behandlingshem är just nu låg hos mig. Och ropet från Polisen kring resursförstärkning till behandlingshem faller då lite inför döva öron.

Media: Svd, DN, Dagen, Rapport, Svd, Sru, P1, Skånskan, Ab, Ekot, Ex, DN, GP, Dagen

Den borgerliga bidragsnotan

Det har sagts att under Socialdemokraterna så var många bidragstagare fuskare och skulle kunna arbeta. Tyvärr ser inte dessa personer att för det första så är det försäkringar  det handlar om. Försäkringar som även i det privata fuskas med. Bratzen i Stockholm som skriver sin bil på pappan som bor på landet för att få lägre försäkringspremie. Eller de som skadar sig själva för att få ut pengar.

För det andra så måste vi lita på varandra för att kunna bygga ett stabilt samhälle. Det betyder att om en läkare säger att en patient är sjuk så måste samhället tro på det och hjälpa till.

Borgarnas paradgren är misstro, att misstro läkare, sjuka, försäkringskassan, arbetsförmedlingen och  fackliga som försöker hjälpa de sjuka till rätt väg i försäkringsdjungeln.

Nu har Fredrik Reinfeldt med Anders Borg i spetsen skjutit över kostnad från försäkringarna till kommunernas ansträngda ekonomi då socialbidragen ligger på 10 000 000 000kr. Detta eftersom borgarna helt enkelt ryckte undan mattan för sjuka och arbetslösa. Varför?

Allt för att kunna finansiera jobbskatteavdrag, RUT, ROT, krogmomssänkning.

Vet du Svensson vad du har för skydd när det drabbar dig?
Troligtvis socialen då du inte kan behålla huset, bilen eller ha råd att köpa mat och mediciner då du blir utförsäkrad.

Men ett citat från Statsministern själv kanske lugnar oss:
"Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt skall inga standardkrav skattefinansieras. De hälsosamma riskerna är mycket mänskligare än den falska tryggheten."

Media: Svd, NyV, Rapport, DN, Dagen
Blogg: Bokstavsprinsessan, Moberg, Ett hjärta rött, Tord, Röda Malmö
Annat: AFS, AFS


Annan media: SvD 1234Norrländska socialdemokratenDagbladet,Västerbottens folkbladÖstranDala-demokratenKommunalarbetarenDN DN2 DN3 DN4 DN5 SvD GP HD SkD AB AB2 AB3

Alliansens förebild blir fattigare

Den råder inga tvivel om att Fredrik Reinfeldt, Annie Lööf, Jan Björklund och Göran Hägglunds favorit land U.S.A. har problem. Tyvärr är det just detta land som hyllas som ett föregångsland med privata sjukhus, rätten att betala lite skatt och fixa egna försäkringar (om du har råd).

Men liksom här när vi mäter barnfattigdom och Fredrik Reinfeldt säger att siffrorna ljuger, eller när svenskt näringsliv går på knäna och Anders Borg säger att siffrorna ljuger. Så kan man undra hur de reagerar när siffror från deras förlovade land om de också ljuger.

Det den borgerliga alliansen gjort och gör är att skapa klyftor och göra fattiga människor ännu fattiga så de ska ta sig själva i håret och börja jobba, och helst till lägre lön vilket gör att de måste ha både två och tre jobb för att få ihop ekonomin, precis som U.S.A..

Det finns några av oss kvar som är tillräckligt friska och har tack och lov ett jobb, men med den politik som borgarna för så är det väldigt osäkert om vi får hjälp om vi blir arbetsskadade eller sjuka. Eller arrogansen mot industrin och företagare som försöker hålla näsa ovan för vattenytan.

Så i Påsk när du äter godis i dess olika sorter, och målar ägg och påskkort tänk lite på de som råkat ut för den borgerliga ideologin och blivit utförsäkrade från samhälletsskyddsnät. Det är nog en och annan i påsk som inte har råd att ge påskgodis till "häxorna" som kommer på besök.

Glad Påsk Fredrik Reinfeldt

Media: Svd, Svd2Ab, Arbetet
Blogg: Ett hjärta rött
Annat: Resurs, Facebookgrupp


Inga satsningar på ungdomar förren 2014


Fredrik Reinfeldt och Anders Borg har inga planer på att hjälpa ungdomar utan arbete. Inga insatser kan de räkna med, enligt Margit Silberstein på SVT Aktuellt "enligt Regeringskansliet så kommer inga förslag i vårbudgeten och inget till hösten förmodligen, utan till valåret 2014".


Hur tänker Fredrik Reinfeldt där? 
Först beklagar han att ungdomsarbetslösheten är stor sedan gör han inget åt den. Mer ett försök att plocka politiska poäng till valåret 2014 och därmed offra ungdomarna, Vicket Epic Fail!


Men idéerna kanske är slut och en handlingsförlamad Statsminister som inte vet hur man genererar arbetstillfällen i lågkonjunktur. Fredrik Reinfeldt läs gärna på om beredskapsjobb, miljonprogram och infrastruktursatsningar.  Ja just det de 100miljarder som Socialdemokraterna sparat ihop för att kunna ge bra hjälp och stöd och satsningar vid lågkonjunktur har Fredrik Reinfeldt slösat bort på rika genom jobbskatteavdrag, RUT, ROT och sänkt krogmoms.


Ja ni ungdomar, ni kanske bör tänka på vem ni ska rösta på 2014.
Och ni föräldrar, hur röstade ni, för era barns framtid, eller?


Det är inte Fredrik Reinfeldts fel egentligen, det är borgarnas politik så om ni röstade på borgarna har ni ju sagt till era barn att de ska få det svårare än ni att få jobb, helst lägre lön och ovissa anställningar. 


Media: Aktuellt onsdag
Reinfeldt en ulv i fårakläder

Det är inte så konstigt när jag läser att Fredrik Reinfeldts tar avstånd från Folkpartiet och Centerns förslag att sänka löner för att generera jobb. Jan Björklund och Annie Lööf gör det för öppet. Fredrik Reinfeldts agenda har och är att sänka nivåerna i det socialatrygghetssystemen för att göra människor hungriga och då skapa press på det "löfte" som de på arbetsplatser har "att inte konkurrera om jobb med våra löner".

Det har ju varit Fredrik Reinfeldts agenda redan från 2006 att slå på arbetare genom den förut solidariska A-kassan till att göra den osolidarisk när tjänstemän betalar 80kr i a-kasse avgift (extra till staten) mot IF Metallare som fick betala 300kr i en av de värre lågkonjunkturerna vi haft. Detta sa bl.a Moderaterna var till för att vi då skulle hålla inne med våra lönekrav eftersom det var många arbetslösa inom vårat område. Eller till och med sänka våra löner så fler skulle få jobb.

Detta synsätt fick skarp kritik från både fack och näringsliv eftersom Regeringen totalt struntade i att hjälpa en utsatt näring som industrin var/är.

Så tro inte på Fredik Reinfeldt när han försöker komma tillbaka och gulla med arbetare genom att säga
"I Sverige sänker vi inte löner, vi höjer dem". Det Annie Lööf och Jan Björklund säger är hela alliansens samstämmiga slogan att sänkt lön ger arbete. Det bevisar avslöjandet av hemliga dokument "Hemliga planen: Sänk lönerna" Expressen Eller som en ekonomi professor säger "alliansen borde talat klarspråk - att sänkta reservationslöner kan ge fler jobb." Reservationslönen är vad folk är villiga att arbete för, har sjunkit sedan 2006 från 16000kr till 8000kr (2010) (hittar inte dagens siffror).


Fast vi vet att sänkt lön inte ger arbete eftersom vilken reko företagare skulle överanställa och hamna i onåd hos aktieägarna, oavsett om en arbetare kostade 10 000kr eller 30 000kr?


P.s. detta utspel om A-kassa och sänkta krav för att få del i försäkringen, också ett spel för galleriet. Inkomsten om så 5 000kr ska slås ut på hela året. Så vi kan ju sänka inkomst kravet till 1kr.


Media: Ex, Ex2, Ex3, Ex4EkotDi, Svd 
Sanningen om Moderaterna: Alliansfritt

Kanske Reinfeldt?

Det är högtryck i media kring SaudiGate och förra veckan avgick Sten Tolgfors och nu är granskningens tid inne för handelsministern Ewa Björling. Frågan alla ställer sig vad visste dom egentligen. Och om de inte visste något hur kan man vara minister då?

Men tycker att vi ska se lite djupare på detta. Om nu inte någon minister känner till något om ett avtal eller affär med Saudiarabien, vilket ansvar har då Fredrik Reinfeldt som statsminister. Eller kan alla med ett förtroende från väljarna säga "jag visste inget".

Börjar mer likna ett manus från en amerikans film där presidenten inte vill veta för att på ett förtroendegivande sätt ska kunna förneka all kännedom.

Media: DIArbetarbladetDala-demokratenCWAb 123SvD 123456,Värmlands folkbladLänstidningenDN 123456SVT 1234567,GP 12SRAbExpr 123TV 4 News234, Ex, Ex2, DagensA, Di, Ex3
Bloggat: Moberg, Röda berget, Ola, Johan