Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Kanske Reinfeldt?

Det är högtryck i media kring SaudiGate och förra veckan avgick Sten Tolgfors och nu är granskningens tid inne för handelsministern Ewa Björling. Frågan alla ställer sig vad visste dom egentligen. Och om de inte visste något hur kan man vara minister då?

Men tycker att vi ska se lite djupare på detta. Om nu inte någon minister känner till något om ett avtal eller affär med Saudiarabien, vilket ansvar har då Fredrik Reinfeldt som statsminister. Eller kan alla med ett förtroende från väljarna säga "jag visste inget".

Börjar mer likna ett manus från en amerikans film där presidenten inte vill veta för att på ett förtroendegivande sätt ska kunna förneka all kännedom.

Media: DIArbetarbladetDala-demokratenCWAb 123SvD 123456,Värmlands folkbladLänstidningenDN 123456SVT 1234567,GP 12SRAbExpr 123TV 4 News234, Ex, Ex2, DagensA, Di, Ex3
Bloggat: Moberg, Röda berget, Ola, Johan

Filippa verkar stolt över ojämlik vård

Det förvånar mig hur människor så lätt kan tro att valfrihet och utförsäljning av våra gemensamma resurser till kapital starka privata bolag kan gör allt till det bättre. Mer tydlighet än att ta Stockholm som ett exempel kan det nog inte bli.

Stockholm ärsom vi vet en lekstuga för moderater som vill leka med privatisering, vårdval och valfrihet och allt. Detta har inte hjälpt stockholmarna mycket.

Vid frågan: "Uppfattar du att vården ges på lika villkor utifrån vårdbehov oavsett t.ex. kön, ålder och bakgrund?" Kommer Stockholm SIST!!

På frågan: "Vad föredrar du för att upprätthålla sjukvårdens nuvarande nivå?" Säger Stockholmarna att inkomstskatten höjs. Vicket FAIL för moderaterna ;-)

Här hur Kalmar (rödgrönt) slår Stockholm i väntetider. Alltså lägre väntetider i Kalmar (enligt patienter/kunder)


Tycker att Filippa Reinfeldt ska titta lite hur väljarna i Stockholm uppfattar moderaternas sociala experiment och börja se att Stockholm har blivit kallt.

Media: AgendaAb:s ledarbloggSvDArbetetVärmlands folkblad, Svd, P4, Svd2
Blogg: Peter, Moberg
Annat: 2011 pdf

Håller med Göran Persson

Helt klart ett felsteg att inleda och komma överens innan valet med något parti. Det är efter valet det bör förhandlas. Detta för att inte låta ett parti få stor slagkraft i valmanifesten och till och med kan påverka negativt i valrörelsen inom andra partier.

Alltså Stefan Löfven, håll dörrarna öppna och för egen Socialdemokratisk politik och efter valet om vi inte får 51% av väljarna, så kommer vi överens med de som vill liknande eller har förhandlingsbara alternativ ;-)

2014 blir ett spännande valår, eller hur?

Media: Ex, DN, Svd, GP, Dagen, eKuriren, Ekot


-APRILSKÄMT- Blackwater tar över Sverige

Sverige fick minskat finansiellt netto 2011 och lägre intäkter genom sänkta skatter. Detta har fått till följd att den borgerliga Regering med Fredrik Reinfledt i spetsen kommer att lägga ut delar av försvaret på entreprenad till det ökända företaget Blackwater (Xe Services).

Detta enligt Fredrik Reinfeldt skulle generera ett bra tillskott till statskassan, där RUT och ROT har blivit som gökungar.

Blackwater är kända att ha varit involverade tillsammans med U.S.A. och genomfört operationer i bl.a. Irak. Erik Prince, som äger Blackwater är positiv till samarbetet med Sverige och säger att denna operation som numera kallas Agressive Partner Response InLand kommer att ge eko över hela världen.

Media: Aftonbladet

Lågavlönad och rättslös, Lööfs melodi

Visserligen är Annie Lööf ung och oerfaren. Kanske är det därför hon är naiv och tror att en rättslös och lågavlönad arbetare skapar fler arbeten. Inget kan vara mer felaktigt. Varför det finns arbetslösa är p.g.a. en lågkonjunktur som förstärkts tack vare Annie Lööf och hennes polare inom den borgerliga alliansen.

Förra Socialdemokratiska regeringen hade sparat upp 100 miljarder för att kunna hjälpa till med bra ersättningar vid arbetslöshet och sjuka fick vara sjuka med ersättning vilket gjorde att de hade ekonomi att köpa varor från de som hade arbeten.

Att sedan få hjulen och därmed få in arbetslösa och då också ungdomar in på arbetsmarknaden hade varit att göra stora statliga insatser som att investera i järnväg. Tänk att bygga en ostkustbana vilka insatser och företag det skulle gynnat och stärkts och därmed skapa arbeten. Stor investering i bredband, grön el och upprustning av miljonprogramen.

Men inte Annie Lööf som tjatar om att arbetare måste sänka sin lön och alla arbetare ska bli rättslösa.

Det skapar inte arbeten, det leder bara till minskad efterfråga och mer uppsägningar då arbetslösa i borgarnas Sverige inte har råd att konsumera.

Till Annie Lööf, väx upp och kom med något vettigt. Helst avgå!


”Utan en politik som skapar förutsättningar för företagen finns det till sist inga pengar kvar att sänka skatterna för”Media: Svd, Svd2, Svd3, Annie Lööf ljuger Svd4Ab, Ab2, Ab3, Di, Ekot,
Bloggat: Peter
Annat: Beredskapsarbete

Gammal media:Agenda 10min in, ExEx2ExSvdRapportDnGPNSKAbeKurirenBtLtDbDagenEkot

Blogg: JanÖrjanJanMobergClaes

Borgarna rätt nöjda

Det är brist på nytänkande och ovilja att hjälpa svenskt näringsliv som förstärker borgarnas utförsäkringar av de som inte har arbete. Som ofta blir hänvisade till socialen. Att regeringen Reinfeldt är passiv och inte verkar lyfta ett finger för att på ett för oss verkligt sätt stimulera jobbskapande åtgärder, är heller ingen nyhet.

Regeringen Reinfeldt är och har varit ett arbetarlinjens parti. d.v.s. om du har jobb ska du vara glad för borgarna tänker då inte hjälpa till att stimulera nya. Ja förutom att arbetskraftsinvandringen ökar för att städa i hemmen hos rika eller att rika får äta sig feta på restauranger.

"I vissa avseenden är det uppseendeväckande liten aktivitet"

Kanske dags att Regeringen Reinfeldt avgår så mer handlingskraftig regering får ta vid.

Media: Svd, Ab

Lööf singlar ner från höjden

Annie Lööf försökte i SVTs Agenda förklara att det hon såg som mest oroande var ungdomasarbetslösheten. Tyvärr så tror vår näringsminister Annie Lööf att genom sänkt lön för ungdomar skapar fler jobb.

Kan säga näringsministern att om vi nu skulle sänka allas löner inklusive Annie Lööfs 150 000kr till hälften skulle inte generera fler jobb på lång sikt utan ge än rikare företag och aktieägare.

Konsekvensen skulle bli att vi arbetare liksom de utförsäkrade, arbetslösa och pensionärer inte skulle kunna konsumera eftersom vi då har lägre lön, vilket är början till en ond spiral då färre köper företagens produkter och tjänster.

Sedan vilket företag skulle anställa extra personal när inte behovet finns?

Annie Lööf säger också att hon fått respons från många ungdomar som tycker det är bra med sänkta löner som Centern vill. Är dessa "många" ungdomar med i CUF?

Nä du Annie Lööf, du må vara näringsminister, men arbetsmarknad, konsumtion och kapitalism får du nog läsa på om.

Media: Agenda 10min in, Ex, Ex2ExSvdRapportDnGPNSKAbeKurirenBtLtDbDagenEkot
Blogg: Jan, ÖrjanOlaJanMobergClaes

Maria Larsson, vad hände 1991?

Vet att Sofia Arkelsten har en förmåga att försöka vrida om och tvista sanningar, men då snackar vi 100år historia och alla vet att historia är inte borgarnas starkaste ämne.

Men Maria Larsson verkar ha ett defekt kortidsminne vilket förklarar att hon inte ens vet om att just borgarna skapade en hög barnfattigdom när de tog över makten 1991-1994 Sänkte Sverige som en gråsten utan flytväst.

Barnfattigdomen steg och steg och inte gjorde dom något då som nu. Sitter på sina inkomster och tar från de fattiga och ger till dom rika. Ja Maria Larsson även vårdbiträdet med en extra månadslön som ni hyllar skulle nog bli förskräckt om hon blev av med jobbet eller sjuk och står där med ett ihålig välfärd som ni dränerat.

Det tog Socialdemokraterna 2år till att omfördela och börja bekämpa barnfattigdomen. Genom att ge till de som behöver mest. Detta Maria Larsson ändrade du på tillsammans med dina borgarkompisar 2007 och därför har vi nu ett samhälle som splittras. Arbetare mot arbetslösa, rika mot fattiga, sjuk mot frisk och ni små ler hur de utförsäkrade slås om korvörena som ni slänger åt dom. Gammal hederlig Kristdemokratisk politik, eller?

Gör Maria Larsson och de andra borgarna arbetslösa 2014 om du nu inte vill protestera och hjälpa de som far illa i samhället redan nu. Ta ett plakat och ställ dig vid Riksdagen. Protestera, eller är du nöjd?

Maria Larsson jag bryr mig inte om barnfattigdomen ökat eller sjunkit, jag tycker det mest förfärliga är att ni verkar inte vilja göra ett smack mer än att diskutera siffror, istället för de som lever och är utsatta i verklighetens Sverige ÄVEN om det bara är EN så ska samhället ta hand om just det barnet. Den verklighet som ni inte verkar vilja veta av finns och barnen lever i den medan du Maria Larsson hånar dom som knappt har näsan över vatten ytan.

Förstår inte hur man kan säga sig vara kristen men sabbar för barn och vuxna så mycket som ni gjort. Till er som är kristna finns det alternativ. Tro och solidaritet, Kristen Socialdemokratisk förening som verkar i Socialdemokraterna, och precis som Jesus gjorde vill vi ge till de fattiga av de rikas överflöd och hjälpa de svaga.

Media: Svd


Publicerat kring barnfattigdom:
Media: EkotEkot2Ekot3Ekot4SvdSvd2UntekurirenFolketSTExEx2
Annat: Majblomman 2011
Blogg: PeterAnnika,  HögbergMobergRogerRasmusOla

Musiktips: Chris Brown - Turn up the music (DJ Pauly D)

En låt för er som är sugna denna helg på lite movs, men inte kommer ut. Koppla in surroundsystemet och vrid upp volymen. Lyssna på denna låt av Chris Brown - Turn up the music. Naturligtvis remixad till en bra tung dance låt av DJ Pauly D.DJ Pauly D på Twitter
DJ Pauly D på Facebook

Min fawo kanal på internet RadioSeven

Pengar är inte allt, Centern

Centern med Annie Lööf i spetsen vill ta Sverige till nya nivåer. Då menar jag inte bra nivåer utan ett nytt försök där Annie Lööf tillsammans med borgarna vill slå undan benen på arbetarna. Det är inte för inte som centerns ungdomsförbund gick fram med "fucka facket" eftersom efter sverigedemokraterna är Centern det mest fackförenings fientliga parti i Sverige.

Annie Lööf och hennes kompisar tror i sin enfald att "om vi sänker arbetares löner så blir det fler jobb". Kan bara säga att det saknas några pommes i hennes Happy Meal.

Nä Anni Lööf, det blir inte fler jobb för att ni vill förstöra den fungerande "Svenska modellen" där arbetsgivare och arbetstagare gör upp om priset på arbetet. Eller Industriavtalet som sedan 1997 hållit nere inflation och och stärkt arbetares löner, men också givit företagare konkurrensfördel med resten av världen genom effektivisering och utbildad personal.

Vilken värld Annie Lööf och Centerpartiet befinner sig i vet jag inte men inte är det verkligheten. Vilken arbetsgivare som måste ha 10st arbetare för att få produktion att gå runt anställer 20, bara för att det är billigt?

Nej Annie Lööf och Centern, det är bättre som vi Socialdemokrater med Stefan Löfven säger. Högre A-kassa och bra sjukförsäkringar och arbetsmarknadspolitik som gör nytta och får ungdomar in i arbetet och de får lön. Därmed får vi upp konsumtionen och då, DÅ behövs det fler arbetare och arbetsgivare anställer för att öka produktionen. Ganska enkelt eller hur Annie Lööf?

Media: Ex, Svd, Rapport, Dn, GP, NSK, Ab, eKuriren, Bt, Lt, Db, Dagen, Ekot
Blogg: Ola, Jan, Moberg, Claes

Solsidan RUTtnar

Beklagligt att ha sett uppdrag granskning och deras rapport om barn som lämnas kvar i hemlandet, för att mamman och pappan åker till Sverige för att städa hos överklassen eller wannabees. 


Nu är det än mer uppenbart att även invandrare i Sverige lever under svåra förhållanden allt för att städa hos den rika överklassen.
"Jag utnyttjar ingen, tänker den som för en skitlön anställer en fattig kvinna från Colombia, jag erbjuder bara en möjlighet: Hon ska vara tacksam"

"Hela Rut-systemet bygger på att det finns kvinnor som på grund av krig eller fattigdom tvingas fly till Europa, där det finns en burgen klass som inte har lust att städa sina egna hem. "

Borde stå något i FN konvention om barnens rättigheter kring detta eftersom den borgerliga alliansen inte verkar se problem som alla varnade för innan. Och tyvärr så är många anställda av ett företag i hemlandet som lyder under andra avtal än Svenska kollektivavtal.

Vi visste att det skulle komma att bli så här, ÄNDÅ försvarar borgarna och nu till o med kan tänka sig att de ska lämna hus och hem för att gå ut med överklassens hundar.

Är det ingen normalt funtad person i den borgerliga alliansen som ser ett problem?? Eller har alla sniffat thinner och skadat vitala delar?

Hoppas att om det är någon inom de rödgröna som använder detta, avslutar sina RUT äventyr och gör avbön i media.

Skulle vilja skriva rätt starka saker, men pisk borde ni borgerliga överklassare och wannabees ha.

Tänk att arbetslösa, sjuka, pensionärer och ungdomar är med och bidrar till detta genom överklassens avdrag.

Skattelättnader för att splittra andras familjer. HEJA KD, Verkligheten gör sig påmind.

SVT drabbade dom samman. Och Reinfeldt FÖRSVARAR även efter uppdrag gransknings avslöjanden om barn som lämnas i hemlandet för att föräldrarna ska göra RUT jobbet.

Media: Ab

Ekonomi och arbetslöshet hänger ihop?

Lena Melin skriver om att Fredrik Reinfeldt nu får stryk på sin egna planhalva. Arbetslöshet och arbetarlinjen och då uteblivna effekter. Inte konstigt att om Fredrik Reinfeldt nu plockar bort massa pengar från sociala försäkringar och arbetslösa och ger till dom som har arbete så kan vem som helst räkna ut att det inte skapar arbeten.

Aftonbladets Lena Melin har en bild vid sin artikel att väljarna ger Socialdemokraterna och Stefan Löfven credd för bäst program mot arbetslöshet, men ger Fredrik Reinfeldt credd för bästa ekonomiska program.

Visst vill jag som har arbete ha mer pengar att spara tills sämre tider då det socialaskyddsnätet är borta, så är det Fredrik Reinfeldt. Men om jag vill ha ett bra liv utan oro och hjälp när det börjar regna i livet så är det Stefan Löfven och de samhällsägda paraplyerna som jag ska rösta på. Ett samhälle som tar hand om de som får tråkiga besked i livet kräver viss ekonomisk omfördelning.

Vi måste komma från "satsa på dig själv" mentaliteten och tänka på våra nära och kära och oss själva. En dag kan något drabba dig och vill du då ha hjälp eller vill du klara dig själv?

Media: Ab Ab2Ab3
Blogg: Högberg, VK, Parkstugan, Kulturbloggen, Moberg

Mer hos Politometern kring arbetslöshet

Reinfeldt lyssnar Inte på näringsliv eller fack

Helt otroligt, Fredrik Reinfeldt och resten av allianspartierna har nästan kramat ihjäl de fackliga kollektivavtalen och satt dom på en hög tron. Tyvärr har vi nog inte sett en mer arbetarfientlig inställd regering som försöker skapa jobb genom att dumpa löner och göra arbetares anställningar osäkra.

Men inte heller näringslivet som sett Fredrik Reinfeldt som en frälsare som återvänt och skulle göra Sverige till ett bra företagsland där företagen skulle utvecklas och en ny guldålder skulle danas genom satsningar, har sett att dom satsat på fel häst.

Nu kommer vi fram till sanningen att det Fredrik Reinfeldt och resten av regeringen gjorde var att ta från statskassan och ösa ut pengarna från landet genom riskkapitalbolag och skatteavdrag (bidrag) som gynnat de rika mest och som placerat sitt kapital någon annanstans.

Nu Vill Regeringen med Fredrik Reinfeldet i spetsen lagstadga om lärlingsanställningar, FAST fack och näringsliv inte ser behovet och ser att Regeringen bara försöker lasta över kostnader för att täcka en usel politik, till företagarna.

"Vi från Industriarbetsgivarna och IF Metall tror inte att omfattande lärlingssystem är lösningen på industrins kompetensbehov och hoppas därför att riksdagen tänker i andra banor."

Denna är bara bäst:
"Svensk arbetsmarknad har en ordning där fack och arbetsgivare kommer överens om formerna för vad som gäller vid anställningar. Modellen fungerar väl och garanterar verklighetsanpassning."


Kanske dags att byta ut en handlingsförlamad Regering med en statsminister som verkar hasspla ur sig både det ena och andra förslaget som saknar förankring i verkligheten.


Kanske lyssna till vad Anders Borg verkar lärt sig:
"Ska vi till exempel göra lärlingssystem till en bred väg in på arbetsmarknaden måste parterna vara med på det. Sådana lösningar kommer inte till stånd utan att fack och arbetsgivare kommer överens om det."


Media: GP, Svd, Ab
Blogg: Göran

Inhyrda, den moderna slaven

Att inhyrda från bemanningsföretag väcker känslor är nog en underdrift. Allt från att tillsvidareanställda känner ett hot kring sina egna jobb, till att inhyrda inte får ut rätt lön och arbetsskadas mer.

Nu så visar det sig (inte förvånad) att inhyrd personal anmäler in fler arbetsskador än motsvarande yrkeskår gör. Anmälningarna har fördubblats från 2010 till 2011. Några skäl som pekas ut är:
"Brist på utbildning, skyddskläder samt otydligt arbetsmiljöansvar pekas ut som orsaker. "

Att inhyrda är otrygga och får utstå psykisk press är inte det heller något som kommit fram. Förut kom det rapporter om bemanningsförtag som "lurade" sina anställda genom att tvinga dom att åka långt bort för att jobba, men de visste om att de inte skulle ta jobbet och då bli utan lön för den dagen.

Det är dags att avsluta detta moderna slaveri och hoppas innerligt att nästa S-kongress som mål vid maktövertagande 2014 få stopp på en oseriös hantering av anställda i bemanningsföretag. Stefan Löfven borde nu kraftfullt agera för att få stopp på ett utnyttjande av människor i en sådan beroendeställning som inhyrda är i. Vi inom IF Metall vill att ALLA ska ha hållbara arbeten för att kunna orka jobba fram till pension.

"Vi undersöker bland annat om vissa företag hyr in personal för att utföra uppgifter som man vet är riskfyllda, säger Mikael Sjöberg, generaldirektör på Arbetsmiljöverket."

Och Fredrik Reinfeldt värnar om ungdomar?
"Enligt Arbetsmiljöverkets kartläggning är drygt en tredjedel av de olycksdrabbade under 25 år."


Media: Svd, GP, BT, GD, HD, ekuriren, Ekot, Ekot2,  DI, Ekot3, Ex
Annat: IF Metall - Hållbara arbeten
Blogg: Hittade just nu inga andra bloggar om denna nyhet
Tips: Politometern om Inhyrning

Lek inte soldat, Reinfeldt

Så kan det gå när okunskap och misstro (synonymt med borgerliga Regeringen) påverkar beslut. Fredrik Reinfeldt hade nog en dröm. En dröm att leka general och styra över en armé. Att få leka med krigsleksaker och soldater.

Tyvärr Fredrik Reinfeldt så dömer nu Riksrevisionen ut dina krigslekar med Sveriges Försvarsmakt.

"Riksrevisionen skriver att den här detaljstyrningen från regeringens sida beror på att man inte haft förtroende för försvarsmakten.""Riksrevisor Jan Landahl konstaterar att många av besparingarna i själva verket ledde till ökade kostnader.
– Ibland har det faktiskt blivit ordentligt dyrare. Och vi tycker väl som revision naturligtvis, att det här är en bristfällig hushållning med resurserna. Man hade kunnat arbeta på ett helt annat sätt tillsammans med försvarsmakten för att åstadkomma mer hållbara besparingar"Bör vi medborgare bli oroade när Regeringen inte har förtroende för män med vapen, eller kanske oroas Fredrik Reinfeldt för en svensk vår där utförsäkrade och arbetslösa revolterar med försvaret i ryggen?


Snälla Fredrik Reinfeldt, släpp leksakerna och låt de som är vuxna och kan försvaret också besluta.


p.s. "Ekot har sökt Försvarsdepartementet för en kommentar, men inte fått någon."


Media: Ekot, DN, DN2Dagen, ekuriren, GP, HD, Svd

Regeringens arbetslöshetslinje

Regeringen är som bekant en handlingsförlamad Regeringen som konsekvent tror att det finns jobb bara de arbetslösa söker tillräckligt och att löner hålls nere. Regeringens misslyckande kring arbetsmarknadsåtgärder och jobbskapande insatser får effekt kring enskilda individers möjligheter.

"I februari fanns det 185.000 personer i Arbetsförmedlingens åtgärder. 95.000 personer deltog i jobb- och utvecklingsgarantin, vilket är en ökning jämfört med ett år sedan. Ökningen sker i FAS3, där det idag finns 30.000 personer."


FAS3 är ju ett kapitel för sig där människor utnyttjas och Reinfeldt vill att FAS3 ska kunna konkurrera om riktiga jobb, men då för 300kr/dag vilket skulle leda till lönedumpning och fler utslagna.


"Det sker en snabb ökning av ungdomar i Fas 3, som är tänkt för dem längst från arbetsmarknaden."


Vakna Svensson, Regeringen REinfeldt klarar inte av kriser eftersom en borgerlig politik bygger på ständig tillväxt där rika ska få mer och då köpa mer av de fattiga och generera jobb. Men rika tenderar att ha allt så då blir det inte den effekten. 


Bättre med en bra A-kassa, sjukförsäkring och insatser för unga så köpkraften kommer från den breda massan och på så sätt skapa förutsättningar för företag att sälja sina produkter och skapa jobb. Ganska uppenbart eller hur?


Media: Ekot, Av, Av2, Av3, Av4, GP, GP2E24EkotDIEkot2Ex
Blogg: Göran, Tord
Mer på Politometern om arbetslöshet

Ja du Reinfeldt, jag sa ju det!!!

Helt otroligt att en statsminister irriterar sig på Rädda barnens siffror. Inte för att han misstror dom utan att han inte ser konsekvensen av sin regeringsoduglighet.

Så här skrev jag 2011 kring Rädda barnens rapport som jag anser olyckligt att det är ett eftersläp:
"2009 började utförsäkringarna från A-kassan. Den otrygghet och den fasa som många fick och får genom lida vill jag inte önska ens reinfeldt (jag är inte så grym). Det var så horribelt uträknat av reinfeldt att när borgarna chockhöjde A-kassorna med straffavgifter med max 300 så gick arbetare ur facken vilket borgarna ville, men också A-kassorna. D.v.s. ingen a-kassa alls när de blev arbetslösa."

Detta är fakta Fredrik REinfeldt, du har försatt människor på obestånd genom din förda politik och arbetslinje. Vet inte men de som röstade för att sänka sin A-kassa genom att rösta på Fredrik Reinfeldt i Trollhättan ångrar sig nog i dag när verkligheten kryper på.

Så Fredrik Reinfeldt, acceptera att din förda politik har gjort människor fattiga, precis som din guru Marian Radetzki sa 1997 att det var det ända sättet att komma åt arbetslösheten, att sänka arbetares lön och arbetslösas försäkring så de skulle bli RIKTIGT HUNGRIGA.

Men när Regeringen med dig Fredrik Reinfeldt i spetsen inte hjälper företag eller gör infrastruktussatsningar eller bygger bostäder så FINNS INGA JOBB.

Hoppas att påskupproret 2012 lamslår Stockholm för att visa att det finns människor som lider p.g.a. dig Fredrik Reinfeldt och din förda politik.

Reinfeldt:
"bilden av en vidgad klyfta mellan fattiga och rika barnfamiljer ifrågasätts av Fredrik Reinfeldt"
"En bred standardförbättring har skett i Sverige, allra tydligast för de som arbetar, men också för andra grupper"
"Reinfeldt hävdar att Sveriges inkomstskillnader beror på att människor med störst tillgångar kunnat luta sig mot en god börsutveckling."


Skolsköterska i verkligheten:
"skolsköterska Ann Wahlberg i Hässelby utanför Stockholm. Hon berättar att hon möter allt fler barn vars föräldrar inte har råd att köpa kläder eller mediciner till sina barn.
– Häromdagen hade jag ett barn med koncentrationssvårigheter. Barnet tog inte medicinen varje dag. ”Nej, vi har inte haft råd nu därför att vi måste köpa mat.”"
SKÄMS FREDRIK REINFELDT och resten av borgarna. Ett mänskligare Sverige och valfrihet är ett slag i ansiktet.Media: EkotEkot2Ekot3, Ekot4SvdSvd2UntekurirenFolketST, Ex, Ex2
Annat: Majblomman 2011
Blogg: Peter, Annika,  Högberg, MobergRoger, Rasmus, Ola