Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Björklunds okunskap

Till dig som är ung och arbetslös så vill Jan Björklund (FP) svälta ut dig för att du ska ta ett fiktivt lågavlönat jobb där du ska tjäna mindre än redan anställda.

Låt mig förklara:
Jan Björklund skriver sig hes för att sänka lönerna för ungdomar. Jan Björklund och resten av den borgerliga alliansen lever i en värld av illusion där de tror att om vi sänker lönerna så anställer företag fler. Inget kan vara mer fel.

Arbete skapas genom att företag får incitament och push att kunna utvecklas och skapa arbete. Tyvärr satsar Jan Björklund och hans kompisar på att ge bidrag till rika för städhjälp och att när Regeringen går på pizzeria behöver betala lite mindre. Detta skapar inte arbete det ger mer pengar till pizzabagaren som lever knapert ändå.

Företagen anställer inte för att du kostar 5000kr/månad utan för att de behöver folk till en viss maskin, produktionsline eller hantverkare som saknas. Alltså är inte lönen främsta argument att anställa utan efterfrågan på varan företaget säljer. Eftersom den borgerliga Regeringen slagit undan fötterna på arbetslösa, sjuka, ungdomar och pensionärer så minskar efterfrågan då fler inte har råd att köpa varor som produceras.

Jan Björklund skriver i DI lördag om Handels avtal och hur lycklig han är, och säger att tyvärr anställer företag kompetent personal än unga!! Hur tänker Jan Björklund här? precis som Centerpartiet så vill Jan att företag hellre ska ta risken att gå i konkurs än att anställa rätt och kompetent personal. Jan Björklund har varit med att försämra för ungdomarna genom att dra in det mesta i utbildningsväg och försvåra för ungdomar och arbetslösa att höja sin kompetens som är efterfrågad av företagen.

Företagen behöver hjälp vilket Jan Björklund och den borgerliga Regeringen inte ger. Stefan Löfven som under krisen efterfrågat samtal med Regeringen och påtalat bristen kring utbildning inför framtida jobb, som har mötts av tystnad.

Nu i opinionsundersökningar så ligger Folkpartiet, Centern, Kristdemokraterna och sverigedemokraterna runt 1% från att åka ur Riksdagen. Betyder det att bluff och populism är synad?

Det är dags att du Svensson väljer ett parti som står upp för alla i samhället. Rösta på Socialdemokraterna 2014 (om inte förr med nyval).Media: Svd, SvdDnEkot, DA, Ab, Di, Ex, SvdE24SvdSvd2Svd3Svd4Svd5Svd6AbSvtArbetetGPSvdAbAgenda 10min in, ExEx2ExSvdRapportDnGPNSKAbeKurirenBtLtDbDagenEkotDinykollSvdExEkotDADA2AlvestaArbetet234567EkotSvd
Blogg: LennartMobergGöranCamilla, Guran, S-Skåne
Annat: Svenskt NäringslivAlliansfritt Sverige, Borgarnas lovpris till facket, men borgarna förstår inte. Lite förklaring, Avtalet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar