Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Regeringens arbetslöshetslinje

Regeringen är som bekant en handlingsförlamad Regeringen som konsekvent tror att det finns jobb bara de arbetslösa söker tillräckligt och att löner hålls nere. Regeringens misslyckande kring arbetsmarknadsåtgärder och jobbskapande insatser får effekt kring enskilda individers möjligheter.

"I februari fanns det 185.000 personer i Arbetsförmedlingens åtgärder. 95.000 personer deltog i jobb- och utvecklingsgarantin, vilket är en ökning jämfört med ett år sedan. Ökningen sker i FAS3, där det idag finns 30.000 personer."


FAS3 är ju ett kapitel för sig där människor utnyttjas och Reinfeldt vill att FAS3 ska kunna konkurrera om riktiga jobb, men då för 300kr/dag vilket skulle leda till lönedumpning och fler utslagna.


"Det sker en snabb ökning av ungdomar i Fas 3, som är tänkt för dem längst från arbetsmarknaden."


Vakna Svensson, Regeringen REinfeldt klarar inte av kriser eftersom en borgerlig politik bygger på ständig tillväxt där rika ska få mer och då köpa mer av de fattiga och generera jobb. Men rika tenderar att ha allt så då blir det inte den effekten. 


Bättre med en bra A-kassa, sjukförsäkring och insatser för unga så köpkraften kommer från den breda massan och på så sätt skapa förutsättningar för företag att sälja sina produkter och skapa jobb. Ganska uppenbart eller hur?


Media: Ekot, Av, Av2, Av3, Av4, GP, GP2E24EkotDIEkot2Ex
Blogg: Göran, Tord
Mer på Politometern om arbetslöshet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar