Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Frosseri ska öka välfärden

"När det nu verkar gått fram att sänkningen av restaurangmomsen troligtvis inte kommer skapa så många nya jobb som regeringen och branschen tidigare hävdat, vad gör man då?
Tänker efter?
Ångrar sig?
Rent av ändrar sig?

Eller byter man raskt fot och tycker att sänkningen är bra för att det stärker “en trängd bransch” och därigenom även antyder att vi som kritiserar den sk reformen är emot hela näringen som sådan, inklusive de som jobbar häcken av sig för att driva krog eller restaurang."
Torgny Landin

Visst är det ironiskt att "arbetarpartiet" moderaterna har som förslag att äta oss ur en kris som till stor del är finansiell. Där banker och länder spekulerat bort sina tillgångar och lånat ohämmat.
moderaterna ropar efter sänkt restaurangmoms som ett svar på att skapa tillväxt.

Hur har dom tänkt då, eller rättare sagt hur har dom inte tänkt?

Skulle en restaurang ägare börja anställa 1-5 ungdomar för att han tjänar mer för samma mängd han sålt för förut? Varför skulle han göra det? bara för att det är skoj att leva på gränsen i ekonomin?

Sänkt restaurangmoms gynnar de stora bolagen som ex. Mc Donalds som redan gynnats av den borgerliga allians regeringen genom sänkt arbetsgivaravgift. Även denna sänkta arbetsgivaravgift skulle leda till fler jobb, men enligt uppdrag granskning har det inte genererat detta. Precis som vi sa så har Mc Donalds delat ut pengar till sina aktieägare istället.

Varför skulle Mc Donalds ÖVERanställa bara för att det blir billigare.

Men som Håkan Juholt säger:
"Jag har egentligen inte hört någon, bortsett från moderatledaren, som tycker att det är en bra idé. Självklart ska vi använda vårt utrymme till att investera i det som gör Sverige långsiktigt starkt. Konkurrenskraften i omvärlden stärks inte av att det kanske blir något billigare att gå på restaurang, säger Juholt." //OT

Så till er som röstade på moderaterna vill jag säga att Viktväktarna kan ni nå via denna LÄNK

Hett tips, nya ansikten i Alliansen

IF Metall har flest medlemmar som går utan lön på SAAB. Dock väntar IF Metall lite med att skicka in konkursansökan, varför?

Unionen och ledarna (tjänstemän som reinfeldt håller högt) har då istället gjort en konkursansökan, när det precis är på väg att få besked från ett kinesiskt företag (ngn vecka?). Undra om några av dom dyker upp i ett regeringsarbete i en snar framtid, som tack.

Hur kommer det sig att det fackförbund som har flest medlemmar på ett företag väntar?

Kanske IF Metall vet att om SAAB går i KK så drabbas många fler än bara IF Metallare. Nu var det sista halmstrået med kinesiskt företag på väg att få ett slut, då rycker Unionen och ledarna ut och gör vad borgarna med maud olofsson och fredrik reinfeldt i spetsen vill.

Kommer ni ihåg alliansens lyriska uttalande att när SAAB inte finns mer kan vi göra vindkraftverk i deras lokaler.

Nu verkar Unionen och Ledarna slå ihop sig med reinfeldt och maud och gör det som alliansen trodde att de skulle tvinga IF Metall att göra så det blev än mer gnissel i facket och medlemmar skulle fatta missmod, men ack vilken felbedömning.

Det är dags att du som industriarbetare inser att vi är och kommer alltid att vara LOSER i borgarnas värld. Du "får" mer pengar varje månad, men kommer att upptäcka raseringen av välfärden när du blir sjuk eller arbetslös.


Avslutar med lite från Aftonbladet under EIB-skandalen:
"Så osannolikt och konspiratoriskt och - osvenskt - att det var svårt att tro. . . . . Det skulle inte förvåna mig om dagens avslöjande från EIB leder till en regeringskris i Sverige."

NYVAL.nu
Media: Di, Di2, Gt, Av, Svd, Kollegan, Va, Di, Di2, Di3, Ex, Ex2, Ab, Ab2, Svd, Ekot SvD, SvD2, SvD3, Afb, Afb2, Afb3, Afb3, Di, DN, DN2, DN3,E24, E24:2, E24:3, Paffärer, Ekurir, GP, Svt, SR, E24 om
Blogg: Collin
CUF säger vad andra alliansare hymlar om - Fuck facket 4-ever

Reinfeldts hemliga agenda, krossa facket (c)

Säga vad man vill, men från att totalt skita i SAAB och IF Metall till att göra trevande försök att göra något åt x antal tusen arbetare och deras arbetsplats. Regeringen reinfeldt kommer aldrig att bry sig om industrin. reinfeldt säger att han vill ha en "tjänstemannaskattelättnad" hellre än att rädda industrin.

Arbetare på golvet ska piskas hårt, med jobbskatteavdraget som morot. Vad arbetaren inte förstår är att moroten består av försämrat skydd om arbetaren skulle bli sjuk eller arbetsskadad. D.v.s. de pengar du får över ska du komplettera upp grundskyddet som fredrik reinfeldt m.fl. plockat bort.

Att IF Metall försökt att få till diskussion och få möta ansvariga ministrar och fredrik reinfeldt kring SAAB-krisen, men fått nobben måste vara ett av borgarnas konsekventa idé att hata facken. Trots att borgarna "älskar kollektivavtal" och hyllar facken bedriver dom en politik som är direkt arbetarfientlig och som urholkar våra kollektivavtal. Regeringens falskspel.

SAAB är ett ypperligt exempel på att reinfeldt genom att inte bry sig mer än när det är försent för att plocka några politiska poäng, som tyvärr media (mest borgerlig) sväljer med hull och hår. reinfeldt verkar vilja att Sverige ska basera sina inkomster på lågavlönad arbetskraft och försöker skapa ett överflöd av arbetskraft som pressar ner löner och avtal.

Det "bästa" är att reinfeldt hela tiden förskjutit sitt ansvar till att det är fackens fel om SAAB inte överlever. Nu verkar tidningarna också köra det "SAABs framtid ligger i fackens händer" Inget om regeringens "stödpaket" som var som SMS-lån med ockerränta och allt. Eller regeringen som baktalande SAAB om deras kompetens att bygga bilar, hjälper ju inte liksom till. Alltså en helt annan agenda än att rädda industrijobb.

radetzkis plan:Stå upp för våra industrier, stå upp för våra kamrater som faller utanför systemet

Media: Di, Di2, Di3, Ex, Ex2, Ab, Ab2, Svd, Ekot
CUF säger vad andra alliansare hymlar om - Fuck facket 4-ever
----------------------------------------------------------------------------------
Media: reinfeldt hoppas, Stefan anklagar, PressM, GT, Ekot, Ekot2,SvD, DI, DI2, DI om skattelättnader, DI GM tog pengarna, reinfeldt är säger att SAAB inte kan bygga bilar, maud inte alla pommes i happy mealenAutomotor, E24, SvD, GP, Exp, Exp2, AB, DN, GT, SvD, Ab 1, 2,3, 4, 5, Expr 1,2, 3, HD, Sydöstran 1, 2, BLT 1, 2, GP 1, 2, 3, 4, DN 1,2, 3, 4, 5, 6, 7 , SvD 1, 2,3, 4, 5, 6, 7, SVT 1, 2, SR 1, 2, 3, 4, 5, 6,Nyheterna 1, 2,3, SR, LO-tidningen, GT/Expr 1, 2, GP 1, 2, 3, SvD 1,2, 3, Nyheterna 1, 2, 3, 4

Ann-Sofie Wågström om att SAAB har ansvar för SAAB, Alliansfritt Sverige om att enligt fp kan nio av tio unga förtidspensionärer arbeta, Svensson om tron på SAABs överlevnad

Media: DI om skattelättnader, DI GM tog pengarna, reinfeldt är säger att SAAB inte kan bygga bilar, maud inte alla pommes i happy mealen Automotor, E24, SvD, GP, Exp, Exp2, AB, DN, GT, SvD, Ab 1,2, 3, 4, 5, Expr 1, 2, 3, HD, Sydöstran 1, 2, BLT 1, 2, GP 1, 2, 3, 4, DN 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 , SvD 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, SVT 1, 2, SR 1, 2, 3, 4, 5, 6,Nyheterna 1, 2,3

Media: SvD, SvD2, SvD3, Afb, Afb2, Afb3, Afb3, Di, DN, DN2, DN3,E24, E24:2, E24:3, Paffärer, Ekurir, GP, Svt, SR, E24 om SAAB hoppades
Blogg: Collin

Konsten att sälja sin själ för makt


kd måste tillhöra det parti som backar från allt och tar avstånd från beslut de varit med att rösta fram. Måste nog vara ett rekord i svensk partihistoria (bortsett från centerns ja till kärnkraft).

Apoteken

En normal funtad person förstår att sköra ungdomar som kommer upp i tonåren har svallande känslor, och ibland blir det negativa känslor p.g.a. olika saker. Vad har kd med detta att göra? De var med och avreglerade kontrollen av värktabletter som nu seglar upp som en utväg från jordelivet när man känner sig nere bland speciellt tonårsflickor.

Psykisk hälsa är också något som kd nu vill att ungdomar och barn också ska ha. Så varför applåderade man förändringen i sjukförsäkringen så det blev mer en "utförsäkringslag", som gjort att barnfattigdomen ökat där föräldrar gråter för att de inte kan köpa det mest fundamentala i ett barns liv, ordentlig mat, kläder och skor.

Fler avsteg från sin tro:
  • Vårdnadsbidraget plockar kd bort från sin agenda.
  • Den utlovade sänkta skatten för pensionärer
  • Partitoppens svek mot sina medlemmar kring abortturism
  • Inte "lyckades" kd stoppa en könsneutral äktenskapslagstiftning som var deras medlemmars vilja.
Har kd något kvar av sin politik? göran hägglund är och kommer att förbli fredrik reinfeldts knähund.Ser fram emot göran hägglunds memoarer "Att sälja sin själ för lite makt"

"Om avgångskraven återkommer med viss regelbundenhet
så brukar till slut partiledarbytet vara ett faktum. "

Men personligen hoppas jag att göran hägglund sitter kvar vid valet 2014, så försvinner kd från riksdagen ;-)

Blogg: Peter, B1, B2, B3, Mam, Nina

Juholt lovar, men Reinfeldt försnillar

Vi har hör från borgarna där moderaterna med reinfeldt i spetsen, att Håkan Juholt lovar förbättringar, men kan inte visa vart han ska få pengar till de förbättringar han vill åstadkomma.

Men vi vet också att regeringen reinfeldt försämrar i våra försäkringar och tillskansar sig överflödet genom snillrika manrövar.

SjukFÖRSÄKRINGEN försämrades, men går allt jämt med överskott som visar på helt ofattbara 63 miljarder!!! som regeringen reinfeldt inte ger till sjuka utan till arbetare och mest rika genom jobbskatteavdraget och andra avdrag.

ArbetslöshetsFÖRSÄKRINGEN som nu 23miljarder i överskott som regeringen reinfeldt kan spendera på annat än just de drabbade som får gå från hem och bil och ta försörjningsstöd.

När ska svenska folket vakna och se hur reinfeldt plundrar våra försäkringar för att gynna rika genom subventioner, avdrag och sänkning av skatter!!

Om inte en massa människor går ut på sergels torg och ropar "NYVAL" nu så har ni tyst sagt ok till denna stöld.

"Besparingarna i a-kassan och sjukförsäkringen gav ett stort bidrag till att Sveriges statsfinanser klarade finanskrisen så pass väl."
Tänk på de som utförsäkrats från A-kassan och sjukförsäkringen varav flera tagit självmord.

Annat: Alliansfritt, Alliansfritt2, LO överskott på arbetsskadade, Aktionsgruppen, Nemokrati


Forskare: Privat välfärd inte effektivare

Det vi hade på känn med allt smusslande och trixande. Där skolor och sjukhus dräneras på resurser för att blidka företag som flyttar pengar till skatteparadis.

Nu kommer också forskar rapporter som belägger vad vi "trott", nämligen att borgarnas privatiseringsiver inte bör få fortsätta. Socialdemokraterna har bromsat efter att ha förstått problemet med att skolor, vård och omsorg skenade iväg och pengar försvann. Men fredrik reinfeldt och hans gelikar har satt ögonbindlar och vill privatisera mer för att blidka marknaden.

”Inom de flesta områden har vare sig kvaliteten eller effektiviteten ökat av konkurrensen”

Naturligtvis inte, privata aktörer är intresserade av att hålla priset uppe och bildar inte sällan karteller.

”Vi kan i dag konstatera att konkurrensutsättning och privata alternativ inte varit den mirakelmedicin som många hoppades”

Så sant, så sant. Tror ni att fredrik reinfeldt och de andra förstår nu att det är dags att slå i bromsarna i att privatisera och göra som Håkan Juholt talar om med att skapa paraplypolitik där vi som har det bra hjälper andra som har det sämre och det kan vi göra genom att skatter går till folket INTE privata företag som gynnas genom privatiseringar.

Media: Svd, Smp, Nt, Fb, Corren,

Mammons makt över borgare

M-ledning avvisar lag om insyn i partibidragen, erfar SvD.

Någon som är förvånad?
Klart att vi inte är. Har man inte "rent mjöl" i påsen så vill man väl inte stifta en lag som går emot ens ideologi. För att tjäna pengar är ju moderaternas och fredrik reinfeldts melodi.

Det har tutats i arbetare att det ska inte vara fult att tjäna pengar. Men på vilket sätt man får pengar kanske vi kan ha synpunkter på.

Frågor som poppar upp är:
Hur mycket har Mc Donalds givit moderaterna, för att få igenom restaurangmoms och sänkt arbetsgivaravgift för unga är döljt i dunkel och jag tror inte att varken Mc Donalds eller fredrik reinfeldt är pigga på att den uppgiften läcker ut.

Moderaterna undrar och har bett om granskning av bidrag till Socialdemokraternas. Bl.a. hur mycket pengar som facken egentligen bidrar med genom att dela ut material m.m. Och vi har bett Moderaterna och Kristdemokraterna att de åtminstone redovisar sina "hemliga" bidragsgivare.

Men vem går mammons väg?

Har Moderaterna och andra i den borgerliga alliansen fått bidrag från ex. MTG för att luckra upp och "förenkla" Radio & tv-lagen, genom att som vanligt försämra för oss invånare i Sverige.

Nu kan vi få upp till 12 avbrott/timme av reklam i TV4. Är det det här vi tittare vill ha? Detta med reklam har retat upp filmare förr, som Clase Eriksson som stämde TV4 för all reklam som förstörde hans filmer.

Vilken annan orsak än att detta är ett beställningsvärk från starka ekonomiska intressen som betalat moderaternas kampanjer, lex USA.

Så vad vill vi ha i Sverige.

Ett land som gör allt för den med mest pengar eller de som ser till folkets behov?Annat: Fillipa och jag denna blogg vill inte se att kopplingen "Jag heter Filippa Reinfeldt och är talesperson för Moderaterna i sjukvårdsfrågor." blir fel i VALTIDER!!
Det skulle kunna stått:
Jag heter Filippa Reinfeldt och Jag är själv mamma till barn med svåra allergier.

Eller kan det vara så att detta tajmades för att ligga vid valet ;-)

Industriarbetare i framtiden

Hur ser vi på jobbsituationen idag med mer slimmad organisation och mer övervakning på IF Metall medlemmar. Hur effektivt kan allt bli och finns det ett slut på effektivisering enligt LEAN modellen?

Kommer Produktionslyftet som välsignats av IF Metall att göra hållbara arbeten till en realitet eller utopi?

Från Produktionslyftet:
"En bredare förståelse för Lean och de vägledande principerna etableras brett i företaget, bland annat genom Lean-spel."

Alltså Produktionslyftet är en mindre variant av LEAN och är till för mindre och medelstora företag som på något sätt inte kan gå fullt ut i LEAN.

LEAN och därmed Produktionslyftet har det gemensamt att vad som krävs för dessa system att fungera är och stavas KONTROLL. Visst låter det fint med ordning och reda, och vem vill inte ha en dammfri miljö och verktygen på rätt plats. Kontroll i denna bemärkelse är många whiteboard där det ska redovisas helst varannan timme vad som händer i produktionen. Ni kan bara gissa att det snart går åt fler anställda till kontroll än som producerar det som säljs.

Men är det rätt väg att implementera LEAN?

LEAN:

a. Not productive or prosperous; meager: lean years.
b. Containing little excess or waste; spare: a lean budget.

Så hur tänker man från våra medlemmars sida när LEAN betyder liten budget, magert och inget överblivet. Hur får vi hållbara arbeten genom att tillämpa LEAN, eller Produktionslyftet?

Är ända sättet att få hållbara arbeten att ge incitament till företagen genom Regering och avtal som uppmuntrar företag att implementera utvecklande och hållbara arbeten genom ex. Integrerad produktion. där medlemmarna tar över arbetet med att leda och fördela arbetsuppgifter, budget, planering. Grupperna är autonoma och det betyder att många i ledarskapet över våra medlemmar ska vara mentorer i övergången till detta produktionssätt.

Jag har fått möjligheten att vara med och lära ut Integrerad produktion och ser mer och mer på möjligheten att kombinera effektivisering och lönsamhet för företagen samtidigt ge IF Metalls medlemmar hållbara arbeten och löneutveckling.

LEAN är en snabb fix, sedan tar det slut. Integrerad produktion har längre utväxling, men når bättre resultat för företaget (därmed också medlemmarna).

Produktionslyftet måste jag genom att läsa vad det innehåller tyvärr se som en kopia på LEAN (eller om det är en kraftsamling att pumpa ut LEAN) och därmed gör det att IF Metalls medlemmar inte kommer få hållbara och utvecklande jobb, som vi vill uppnå inom IF Metall.


En film om Karoshi. Ett ord för att man dör genom överarbetning


"Redan för tjugo år sedan kom detta skede vid
införandet av Lean att kallas för ”Anorektiska” organisationsformer. Bantningarna av
personalstyrkan hade inte enbart eliminerat ”fettet” utan drabbade nu muskelvävnader och
benstomme och började bli livshotande. Man ansåg att lagen om avtagande nytta (”the law of
diminishing returns”) gällde även vid bemanning.

Om man varje år minskar personalen så
finns det så småningom inga kvar, då har verksamheten upphört."

Torsten Björkman och Karin Lundqvist
Castor Analys AB


LEAN wiki
IF Metall artikel kring LEAN
Media: LEAN bilaga från DI, DN, DN2, DN3, SvD

VIKTIGT LÄS DENNA ARTIKEL om integrerad produktion DA

ROT är av ondo och bör avskaffas i nuvarande form


I mars 2010 gjorde jag ett inlägg kring bl.a. Rot.
"Även att företag fuskar med att uppge till Skatteverket att de "gjort" jobb hos någon och de begär ut pengar fast inget jobb gjorts. Allt detta fusk fanns inte förr eftersom privat personen fick göra avdrag via skatten."

Förstår inte hur något så uppenbart och som media skrivit om förut fortfarande inte får den borgerliga regeringen med fredrik reinfeldt att reagera. Eller är det så krasst att när några individer fuskar med sjukförsäkringen så slår borgarna undan benen på ALLA sjuka, omedelbart efter maktövertagande. Utan hänsyn.

Men när det gäller fuskande företag och slag orden valfrihet, minskad välfärd och privatisering är tunga argument så sätts borgarnas ideologi först. D.v.s. de visar sitt rätta jag.

ROT och RUT är ett okynnes beteende som ska bort. Det finns förespråkare i båda lägren, men jag är av den uppfattningen att RUT som också givit upphov till Euro-orphans, där föräldrar lämnar sina barn och får se dom ett par gånger om året för att istället städa hos en rik nisse på stureplan. Rut ska bort.

ROT är ett stort fusk, det vet alla utanför riksdagen. och det hjälper inte att få bort svarta jobb heller. Har trots ROT blivit erbjuden från stora till små firmor att göra jobbet svart. Och nu senast idag kan vi läsa att skattemyndigheten betalat ut miljoner till fuskande nissar, tack vare att den borgerliga alliansen gjorde det lättare att fuska eftersom nu kan vem som helst (f-skatt) skicka in att de gjort jobb hos kreti och pleti.

När ska fredrik reinfeldt vakna ur sin törnrosa dröm och vakna upp till verkligheten?

Media: Forskare menar att den borgerliga alliansen överdriver bidragfusket
Media: Ab <-- Svd, SR, DN, DN2, DN3, GP, Ex, Ex2, Ex3, Bygg 7/4-11, E24
Blogg: Lb

Rika kan lätta sitt hjärta, Avdrag för allmosor

Avdragsrätt för gåvor till ideella organisationer är till för de rika efter de sabbat samhället och ska kunna ge lite allmosor så de kan lätta sitt hjärta när de trasat sönder människor.

Är det detta samhälle borgarna vill ha, eller rättare sagt kd vill ha. Men jag tror Ingvar Kamprad är intresserad av detta efter sin rekord donation som ett led i "damage control".

Ett samhälle där Kalle blir utan jobb och utförsäkrades efter antal besök hos astralexperter och CV-skrivning hos sin jobbcoach. till slut fick han så låg inkomst så det blev svårt att leva värdigt. Tur att fredrik reinfeldt, göran hägglund och ingvar kamprad donerat av sitt överflöd så Kalle kunde stilla sin hunger en julaftonskväll hos Frälsningsarmén.

Ett samhälle där Stina fick en arbetssjukdom p.g.a. stress och svåra lyft. Tyvärr godkände inte försäkringskassan det som arbetssjukdom utan det blev åldersrelaterat. Stina blev av med pengar och in i alla dessa faser, med låg LÅG inkomst. Trots att Stina betalat och varit lydig med skatten i 30år. Hon och Kalle mötes den julaftonen hos Frälsningsarmén.

Utanför spinner fredrik reinfeldt sin nya Porsche, tillsammans med göran hägglund och ingvar kamprad. Och de har nu denna jul lättat sina hjärtan genom att ge lite pengar till välgörenhet.. . . . .

SOM DE FÅR GÖRA AVDRAG FÖR!!!!
än mindre skatteintäkter till samhället för att hjälpa utsatta och behövande

Är det detta samhälle du vill ha?
Vill du växa upp i detta samhälle?

Media: GP, HH, Folkbl, Bt, Dn, Skånskan, Svd, DI, SR

Fullblods borgare tar över centern

Nu när Annie Lööf är föreslagen att bli centerns nya partiledare måste jag påminna folket vad det är för en person. Så jag fick fram mitt inlägg som just handlar om annie lööf och vad hon egentligen står för. Media säger "nu måste hon dölja sina högertankar" så, ljug och framstå som bra, sedan slå sönder vår vardag i arbetslivet.
------------------------------------------------------------------------------
Tack, annie lööf för att du visar att kunskapen inom centerpartiet kring tillgång och efterfrågan är låg. Även kunskapen om att den borgerliga alliansens ingrepp på den svenska ekonomin har drabbat många. annie lööf säger själv att det är:
"naturligt att ta sms-lån för att köpa skor eller höja lånet på villan för att åka till Thailand."
Hur kunde det bli så annie lööf, ekonomisk-politisk talesperson för centerpartiet?

Du pratar om att "minska de reella klyftorna", men det som hänt är att den borgerliga alliansen (som ni tillhör) har minskat reservationslönen med 50%!!! på fyra år. från 2006 16 000kr till idag 8 000kr. Hur kan du beskylla Socialdemokraternas omhändertagande av individ med att svenskar inte sparat utan förlitat sig på välfärd?

Om nu du, Annie lööf, ekonomisk-politisk talesperson för centerpartiet VISSTE om att invånare i Sverige litade på att skatter är till för att bygga upp Sverige och hjälpa de som får behov på ett eller annat sätt. Hur kunde du då vara med att förstöra detta på fyra år, sedan gå ut i media och tycka synd om oss och kasta ett litet ben på 5 000kr i grundavdrag på kapitalinkomster. Pengar som dom centern vill nå, INTE HAR!!!

Tänk om du Annie Johansson, ekonomisk-politisk talesperson för centerpartiet först kunde återställa Sverige så de som är arbetslösa fick en bra ersättning så de inte behövde ta lån eller i panik flytta eller bli utförsäkrade, Sjuka inte behövde oroas av centerns "utförsäkringslag" som mer eller mindre lottobaserat ger bidrag eller utförsäkras enligt borgarnas ideologi. Tänk på ungdomarna som tack vare er borgare fått ett års förlängning på en osäker anställning och som ni vill rea ut med lägre lön, eller pensionärerna som försöker klara vardagen. Hur rimmar det med dina mål om att dessa människor som du varit med om att sabotera vardagen för, ska kunna spara????

Är inte helt bevandrad i ekonomi som annie lööf, men borde inte borgarna först ge människor en möjlighet att tjäna pengar så vi kan köpa mat och kläder, innan vi börjar prata om att spara?

Återigen så är borgarnas förslag att ge redan de som har än mer, när ska svenskarna genomskåda deras dränering av Sverige och sabotaget mot vår gemensamma välfärd.

P.s. Jobbskatteavdraget som du hyllar i din artikel måste vi använda för att skaffa försäkringar för att täcka upp hålen ni gjort i vår gemensamma välfärd.MEDIA: Ab, Ab2, ab3, Ab4, SvD, SvD2, DN, DN2, DN3, Exp, Exp2, Ekot, Ekot2, SVT, SVT2, SVT3, Nyhetskanalen, DN, NT, Corren, VT, Skånskan, SvD, HP, Norra Skåne, Tv4,Affärsliv, SN, LT, BL
Bloggat: Högberg, Ulf Bjereld, Löntagarbloggen, Martin Moberg, Lars Bäck, Magnus Andersson, Röda berget, Moberg, Mitt gamla inlägg