Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Centern skapar dimridåer

Läser idag i Oskarshamns Tidningen en insändare från centerpartister som mycket riktigt beskriver den industriella produktionen av kött och ägg till konsumenter som vill äta och bli mäta som avskyvärd, i vissa länder.

Tyvärr försöker centerpartister genom detta lägga en dimridå över vad eskil erlandsson m.fl. gjort för att försämra Sveriges miljö och djurhållning.

"Jordbruksministern har de senaste dagarna jobbat hårt på att det ska se ut som att regeringen har brytt sig om djurskyddet. Dock avslöjadeRapport i SVT hur drastiskt djurskyddskontrollerna har skurits ned de senaste åren när staten tog över ansvaret. "

Det är inte annat att beklaga att vi var, precis som allt annat bra på mycket. Förutom att sitta i knät på "marknaden" och "kapitalet" som den borgerliga alliansen verkar göra.

Kan också vinkla det till att borgarna genom att systematiskt göra utslagna, sjuka, arbetslösa och ungdomar osäkra och fattigare genom att kalla dem för fuskare och att de är lata, minska deras disponibla inkomst.

Därmed bäddar den borgerliga alliansen för industriell produktion av kött och ägg där konsumenter kräver billigare produkter för att överleva. Men det är kanske för extremt med den anklagelsen?

Sant är att något måste göras och där kanske att ge människor bra levnadsförhållande så de kan lyxa till det med svenskproducerat kött är ett steg i rätt riktning

Nu kom debattartikeln också: Oskarshamns-Tidningen

Filmen kring debatten: SVT-Vårt grisiga hav

Alla som vill bör få vandalisera

Tycker att det är ett märkligt utspel Nyamko Sabuni (FP) lyckas göra under Londonkravallerna. Ungdomar och kriminella som vandaliserar och plundrar affärer och bränner ner hus verkar inte Nyamko Sabuni se som ett problem.

Visst att ta Londons kravaller i Nyamko Sabuni uttal kring "ungdomsskrämmor" är kanske extremt, men ändå. Tänk om de hus i London haft många "ungdomsskrämmor" hade det blivit lika stor förödelse?

Det kan vi bara spekulera i, eller hur. Men i Sverige har Malmö haft försök med dessa "ungdomsskrämmor" som gjort att skadegörelse minskat drastiskt på skolor.

Nyamko Sabuni tycker det är diskriminerande att just "störa ut" en viss kategori människor från skolgårdarna när skolan är slut.

Är skolan allmän lekplats?

Nyamko Sabuni, det är INTE 55åringar som trashar skolor och fritidsgårdar. Precis som den borgerliga alliansen anser att ALLA sjuka fuskar och arbetslösa är arbetsskygga och får ersättning därefter så tycker jag att ropet på diskriminering av ungdomar som inte ska visstas på skolområdet efter skoltid är lite långsökt.

Men om Nyamko Sabuni nu vill hindra kommuner att skydda sina egendomar så hoppas jag att staten ger ersättning för all skadegörelse på kommunala anläggningar som skulle kunna ha skyddats med en "ungdomsskrämmare".

Media: Np, Tv4, SydSv, OT, Ex, Ex2, Ex3, Ab, Ab2, Ab3, SR
Bloggar: Hillevi

Regeringen tar 1 000 000 000kr från svältande barn!

Trodde att lågvattenmärket redan var nått av sittande borgerliga regeringen, med sjukförsäkringens sönderfall, arbetslösas förnedring, ungdomarnas uppgivenhet för att få bra arbetsvillkor och barnfattigdomen som breder ut sig.

Den borgerliga regeringen med fredrik reinfeldt i spetsen gör nu sitt yttersta för att hjälpa till i den akuta svältkatastrof som nu pågår vid Afrikas horn. fredrik reinfeldt ger 50 miljoner till de svältande, men tar 1 miljard från biståndet, som alltså mycket väl skulle kunnat gå till de svältande barnen vid Afrikas horn.

"Regeringen har hittills sagt att man skjuter till 30miljoner i extra stöd till de katastrofdrabbade områdena. Samtidigt tar de alltså 986 miljoner från biståndsbudgeten. 986 miljoner kronor som inte kommer rädda tusentals liv som hade kunnat räddas. Inte gå till mat åt svältande barn. Inte bli till läkarvård för kvinnor och barn som utsatts för massvåldtäkter. Inte bli till livsviktig infrastruktur i länder där inget i samhället fungerar"


Vart ska fredrik reinfeldt med 1 miljard till? Kanske så fler rika kan få mer avdrag på sina "skatteplågor"?

Ja du fredrik reinfeldt, sämre resursfördelning har jag nog inte sett.

Till dig väljare och framtida väljare hoppas jag ni ser att borgare aldrig tänker på någon annan än sig själva och
"marknaden" d.v.s. Kapitalet.

Så mycket för kristdemokraternas medmänsklighet och påverkan i regeringen.

Nyval.nu

Media: SvD, Alliansfritt, Ab, Ab2


Regeringen

Spel får bära hundhuvudet

Nu läser vi att dataspelen får ta smällen som ett resultat när
samhället gör analys av anders breviks självförverkligande. Bara för att anders brevik nämner vissa spel i sin pocketbok, gör storföretagen lite pr-jippon att plocka bort dessa, i ett försök att få lite publicitet.

Tror inte för ett ögonblick att WoW, eller World of Warcraft stimulerar till att spränga regeringsbyggnader i Oslo eller skjuta ner ungdomar på Utøya. De företag som nu tagit beslutet har nog ingen i ledningen som spelat Wow.

Tvärtom så visar forskning att just dataspel är lugnande eftersom man avreagerar sig och blir mindre våldsbenägen.

Vad blir nästa steg? Plocka bort musiken som anders brevik lyssnar på. Ser ni inte att han vinner om vi anpassar oss efter honom och hans psykiska hälsa.

Så tänk om tänk rätt.

Ska vi bekämpa extremister genom att plocka bort spel och filmer, eller ska vi se hur samhället fallerat och hur ska vi fixa det?
Media: SvD, Ab

Reinfeldt är en sol och vårare

Har tänkt lite kring den debatt kring fredrik reinfeldts avsaknad i kompetens när det gäller händelserna i Norge och Utøya. Det märks tydligt nu vad reinfeldt INTE är.

Klart är att reinfeldt rider på det som Socialdemokraterna byggde upp, innan 2006. En buffert för dåliga tider. Dessa använde INTE reinfeldt för att stärka svensk konkurrenskraft och arbetsmarknad i kristider utan fixade lägre skatter till sig och sina kompisar genom jobbskatteavdrag (JA, fredrik tjänar mer på detta än en undersköterska), RUT och annat. Ledarskap som Stoltenberg visar, har reinfeldt inte visat.

Detta har dock förtrollat svenskarna och han vann återigen 2010. Tyvärr tror folket att han är bra och alliansen har bra koll på slantarna och gör vad som är bäst för Sverige.

Nu börjar det fallera lite efter massarbetslöshet och utförsäkringar som reinfeldt inte vill göra något åt mer än att tvinga ut folk till lägre lön för att på så sätt knäcka facket, och göra fler till apatiska soffliggare vid valet 2014.

Så det är klart att han ska få slippa delta vid en minnescermoni för de som dödades i ett grannland. Uttala sig pliktskyldigt en vecka senare efter attentatet via en artikel. Åka på semester, kanske för att lära lite mer om övervakning av oppositionella i Turkiet. //Ironi

Han är ingen ledare, han har lurat svenskarna att sälja ut sina ägodelar till hungrande kapitalister och monterat ned vår gemensamma välfärd. Det är inget ledarskap det är rovdrift på folkets tillgångar. Vi skulle kunna benämna honom som en sol och vårare.Media: Ab1, OT, Ex1, Ex2, SvD1, SvD2, SvD3, DN1, DN2, DN3, DN4, SVT1, SVT2, SVT3, SVT4, SVT5, EXPR1, EXPR2, Exp3, SVD1, SVD2, SVD3, SvD4, SvD5,SvD6, Ab, Ab2, Ab3, Ab4, Aftenposten, Alliansfritt Sverige den progressiva nyhetsportalen.
Annat: Wiki

Media hjälper Anders Behring Breivik

Det har gått en vecka sedan illdåden i Norge drabbade en nation, men också en hel värld. Demokratins framtid blev ifrågasatt. Kommer världen och Norge kunna fortsätta ha öppna samhällen med högt till tak i olika frågor.

Dock måste jag nog konstatera att media har hjälpt Anders Behring Breivik med sitt uppsåt, att sprida hans budskap och ge honom det mediautrymme som han ville ha.

Vem kommer ihåg vad han på Drottninggatan i Stockholm hette?
Någon som vet vad kaparna i 9/11 aktionen hette?

Just att skriva titel som "tänkte spränga slottet", "tänkte döda hyresvärds sambo", "hade planer på fler terrordåd", "bodde i Sverige", "liknar brevik med hitler", "här tränade han".

Alltså media ger Anders Behring Breivik det mediautrymme han ville ha och det ända motivet som media gör detta är att tjäna pengar och löpsedels mentalitet (allt går att sälja). Kapitalism i dess esse. Expressen verkar leda denna lista.

Hur skulle media gjort då?
Kommit överens att inte skriva mer än vad som hände och inte ge Anders Behring Breivik det han ville uppnå, d.v.s. mediautrymme och bli en "story". Att jämföra honom med hitler är ju en våtdröm för Anders Behring Breivik.


Snart får regeringen sin vindkraftsfabrik

Turerna har varit många, sägs det. Nu verkar det nya ledarskapet inom EIB (Europeiska Investeringsbanken) vilja köra med öppna kort och säger att regeringen reinfeldt lurat svenska folket genom att spela teater.

Med en landsfader som reinfeldt och haft en näringsminister som maud olofsson behöver vi inga fiender.

Den borgerliga regeringens agenda har varit dold, men nu verkar den hett efterlängtade vindkraftsfabriken som borgarna vill ha i SAABs lokaler dra närmre. Regeringen reinfeldt fick besked från EIB redan 2009 att de inte skulle tillåta den ryske finansmannen Vladimir Antonov att gå in i Saab, och meddelade omedelbart det till den svenska regeringen om beslutet.

Men varför har regeringen reinfeldt hela tiden sagt att Vladimir Antonov ärendet ligger hos EIB?

"Saab har anlitat hundratals advokater och jurister och lagt en massa energi på att svara på EIB:s alla frågor. Samtidigt har produktionen stannat av, för att till slut stanna upp helt och förtroendet för Saab har rasat i botten vilket lett till miljardförluster för biltillverkaren."

"Aftonbladet avslöjade redan i våras misstankarna om att den svenska regeringen och EIB hela tiden varit överens om att köra Saab i botten. Och att initiativet kom från Anders Borg som hade nära kontakter med EIB-chefen Eva Schreiber."
Även vi bloggare och IF Metall hade det på känn

Tyvärr så verkar regeringen reinfeldts agenda vara att ta död på ett av det starkaste fackförbunden genom arbetslöshet, lägga ner industrin och tvinga arbetare ta lägre löner genom att tjäna herrfolket i RUT-avdragens djungel.

B.t.w. reinfeldt har ju gjort klart att han älskar tjänstemän, genom att han vill införa en tjänstemannaskattelättnad. Krångligt, men vi förstår vad det betyder. industriarbetare skiter han fullständigt i. Inlägg

Avslutar med lite från Aftonbladet:
"Så osannolikt och konspiratoriskt och - osvenskt - att det var svårt att tro. . . . . Det skulle inte förvåna mig om dagens avslöjande från EIB leder till en regeringskris i Sverige."

NYVAL.nu
Media: SvD, SvD2, SvD3, Afb, Afb2, Afb3, Afb3, Di, DN, DN2, DN3, E24, E24:2, E24:3, Paffärer, Ekurir, GP, Svt, SR, E24 om SAAB hoppades
Blogg: Collin

Ingen rök utan eld

Utøya har blivit en väckarklocka hos många. Och det finns nog fler frågor än vad det finns svar på. Nu börjar människor fråga sig, hur kunde detta hända?

sverigedemokraterna försöker hålla så låg profil som möjligt, förutom några som visar var det tycker egentligen (se lägre ner). Visserligen håller fredrik reinfeldt också låg profil, som Sebastian beskriver i sin blogg.

"Jag såg presskonferensen med vår Fredrik Reinfeldt. Monotont och utan en tillstymmelse till känslor meddelade han Sveriges deltagande. Samtidigt deltar den svenska nationen via TV, radio, tidningar, telefon och sociala medier. Gråtande människor passerar i revy på TV:n och vår statsminister är fortfarande lika frånvarande. "
Men åter till sverigedemokraterna och Svenska folkets uppvaknande.

”Om det inte funnits någon islamisering eller massinvandring hade det inte funnits något som triggade Behring Breivik att göra som han gjorde”. Så skriver SD-politikern Erik Hellsborn i sin blogg //SvD
Jag tror det är omvänt.
Dessa personer triggas för att det finns partier och organisationer som målar ut vissa grupper människor som tärande och skuldbelägger dem.

Som tur är så börjar folket vakna och se konsekvenser av attityder och fördomar
"Terrordåden i Norge kan bli en av jimmie åkessons och sverigedemokraternas tuffaste utmaningar."

Media: Svd, Svd2, Ekot, Ex, Ex2, Ex3, Ex4, Ex5, Ex6, OT, Ab, Ab2, Ab3, Ab4, SR, SvD 1, 2, 3, SvD4, SvD5, DN 1, 2, 3, DN4, Expr 1, 2, Ab 1, 2, 3, 4,Östran/Nyheterna

Högerextrema farligare än vad vi tror

Norges sak blir vår. Dådet som nu skakat Norge i grundvalarna ger återverkningar även på oss i Sverige och resten av världen.

Högerextrema kan inte annat än att se demokrati och frihet som ett rött skynke.

Vad driver en ung kille till att spränga en bomb vid "maktens kvarter" och urskiljningslöst skjuta ner och döda unga Socialdemokrater på ett läger. Unga som värnar om demokrati, solidaritet, frihet och broderskap.

Kommer vi någonsin få reda på de verkliga orsakerna och hur en högerextremist tänker?
Kan den nu anhållna i Norge fått inspiration och uppmuntran från andra som använt denna yngling i sina egna syften?

Hur kommer vi i Sverige handskas med stödet till högerextrema?

Kommer folket nu att vakna och se högerextrema för den avart det är?

-------------
Tillsammans måste vi få unga som gamla att förstå vad demokrati, solidaritet och frihet är. Vi måste göra allt för att inte ge extremister chans till acceptens i samhället för sina idéer och metoder. Det måste vi göra genom kunskap och tillsammans med olika partier och organisationer. // Leine Johansson

Media: Ekot, Ab, Ab2, Ab3, Ab4, Ab5, Ab6, Exp, Exp2, Exp3, SvD, DN, Newsmill, SvD, SvD minutrapportering, SvD om AUFs läger, AB1, AB2, DN1, DN2, DN3, DN4, Exp, NRK 1, 2, Aftenposten, SVT 1, 2, 3, Nyheterna 1, 2, 3, 4, 5, DN, SvD, Ab, Expr 1, 2, NRK 1, 2, 3, 4, 5, 6, Aftenposten 1, 2, 3, 4, VG 1, 2, 3, 4, 5, SVT 1, 2, 3, Nyheterna 1, 2, 3, 4, 5, GP, Hufvudstadsbladet, HD, DN 1, 2, 3, 4, SvD 1, 2, 3, 4, Ab 1, 2, 3, 4, 5, Expr 1, 2, 3, 4, 5, 6
Bloggar: Roger Jönsson som bjuder på dessa länkar: Röda berget ger sin bild av Utöya. Parkstugan har skrivit om händelserna på Utöya. Sebastians tankar saknar ord för det som har hänt samt om händelserna på Utöya.. Tokmoderaten skriver också om detta. Peter Andersson om den norska katastrofen

Varför vill Moderater göra oss fulla?

Systembolaget är visst något som den borgerliga alliansen egentligen vill slakta. Allt för "valfrihetens" iver. Men eftersom undersökningar visar att folket (de som alliansen glömt) tycker om systembolaget så måste de göra på annat sätt för att förstöra detta "ondsinta" monopol (ironi).

Eftersom fredrik reinfeldt kunde ljuga om siffror om utanförskap och hur många som fått jobb. Där media sväljer allt och med devisen, en lögn blir sanning om det upprepas många gånger. Så har nu Jan R Andersson (m) gjort samma sak med Systembolaget.

Jan R Andersson säger
"Om Systembolaget inte har nöjda kunder kommer det inte att finnas kvar."
Metro om Systembolaget:
"Svenskarna hyllar Systembolaget men dissar H & M."
"Vill inte sälja – har mest nöjda kunder"
Så varför vill borgarna måla ut Systembolaget till ett företag i kris?

Jan R Andersson fortsätter:
"Om man kan handla i matbutiken till klockan 21 eller 22 är det rimligt att man kan göra det på Systembolaget också."

Varför det?
Är det samma inställning som att släppa Panodil fritt i matbutiker och kiosker så den 13åriga flickan som blivit mobbad eller utnyttjad kan ta en överdos. Så killen som blivit övergiven kan köpa en flaska eller tre på ICA och supa ihjäl sig?

Förstår inte när vi haft ett bra samhälle som värnar och skyddar människor i utsatta situationer verkar borgarna plocka ner bit för bit. Allt på den fria marknadens villkor och profithunger.

Gör processen kort med borgarna 2014 och rösta bort dom så de inte kan sabba Sverige med fler "förenklingar" som bara gör det sämre för folket.

P.s. Klart moderaterna vill göra oss fulla så vi inte bryr oss om att rösta bort dom. Nu när vi genomskådat deras bluffpolitik så måste de göra annat för att vinna valet 2014. Som att supa ner oss.

Media: Metro, Svd, SvD2, DI, DI2, Ex, Ekot, DN, Af, GP, DH, Östran