Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Media hjälper Anders Behring Breivik

Det har gått en vecka sedan illdåden i Norge drabbade en nation, men också en hel värld. Demokratins framtid blev ifrågasatt. Kommer världen och Norge kunna fortsätta ha öppna samhällen med högt till tak i olika frågor.

Dock måste jag nog konstatera att media har hjälpt Anders Behring Breivik med sitt uppsåt, att sprida hans budskap och ge honom det mediautrymme som han ville ha.

Vem kommer ihåg vad han på Drottninggatan i Stockholm hette?
Någon som vet vad kaparna i 9/11 aktionen hette?

Just att skriva titel som "tänkte spränga slottet", "tänkte döda hyresvärds sambo", "hade planer på fler terrordåd", "bodde i Sverige", "liknar brevik med hitler", "här tränade han".

Alltså media ger Anders Behring Breivik det mediautrymme han ville ha och det ända motivet som media gör detta är att tjäna pengar och löpsedels mentalitet (allt går att sälja). Kapitalism i dess esse. Expressen verkar leda denna lista.

Hur skulle media gjort då?
Kommit överens att inte skriva mer än vad som hände och inte ge Anders Behring Breivik det han ville uppnå, d.v.s. mediautrymme och bli en "story". Att jämföra honom med hitler är ju en våtdröm för Anders Behring Breivik.


Snart får regeringen sin vindkraftsfabrik

Turerna har varit många, sägs det. Nu verkar det nya ledarskapet inom EIB (Europeiska Investeringsbanken) vilja köra med öppna kort och säger att regeringen reinfeldt lurat svenska folket genom att spela teater.

Med en landsfader som reinfeldt och haft en näringsminister som maud olofsson behöver vi inga fiender.

Den borgerliga regeringens agenda har varit dold, men nu verkar den hett efterlängtade vindkraftsfabriken som borgarna vill ha i SAABs lokaler dra närmre. Regeringen reinfeldt fick besked från EIB redan 2009 att de inte skulle tillåta den ryske finansmannen Vladimir Antonov att gå in i Saab, och meddelade omedelbart det till den svenska regeringen om beslutet.

Men varför har regeringen reinfeldt hela tiden sagt att Vladimir Antonov ärendet ligger hos EIB?

"Saab har anlitat hundratals advokater och jurister och lagt en massa energi på att svara på EIB:s alla frågor. Samtidigt har produktionen stannat av, för att till slut stanna upp helt och förtroendet för Saab har rasat i botten vilket lett till miljardförluster för biltillverkaren."

"Aftonbladet avslöjade redan i våras misstankarna om att den svenska regeringen och EIB hela tiden varit överens om att köra Saab i botten. Och att initiativet kom från Anders Borg som hade nära kontakter med EIB-chefen Eva Schreiber."
Även vi bloggare och IF Metall hade det på känn

Tyvärr så verkar regeringen reinfeldts agenda vara att ta död på ett av det starkaste fackförbunden genom arbetslöshet, lägga ner industrin och tvinga arbetare ta lägre löner genom att tjäna herrfolket i RUT-avdragens djungel.

B.t.w. reinfeldt har ju gjort klart att han älskar tjänstemän, genom att han vill införa en tjänstemannaskattelättnad. Krångligt, men vi förstår vad det betyder. industriarbetare skiter han fullständigt i. Inlägg

Avslutar med lite från Aftonbladet:
"Så osannolikt och konspiratoriskt och - osvenskt - att det var svårt att tro. . . . . Det skulle inte förvåna mig om dagens avslöjande från EIB leder till en regeringskris i Sverige."

NYVAL.nu
Media: SvD, SvD2, SvD3, Afb, Afb2, Afb3, Afb3, Di, DN, DN2, DN3, E24, E24:2, E24:3, Paffärer, Ekurir, GP, Svt, SR, E24 om SAAB hoppades
Blogg: Collin

Ingen rök utan eld

Utøya har blivit en väckarklocka hos många. Och det finns nog fler frågor än vad det finns svar på. Nu börjar människor fråga sig, hur kunde detta hända?

sverigedemokraterna försöker hålla så låg profil som möjligt, förutom några som visar var det tycker egentligen (se lägre ner). Visserligen håller fredrik reinfeldt också låg profil, som Sebastian beskriver i sin blogg.

"Jag såg presskonferensen med vår Fredrik Reinfeldt. Monotont och utan en tillstymmelse till känslor meddelade han Sveriges deltagande. Samtidigt deltar den svenska nationen via TV, radio, tidningar, telefon och sociala medier. Gråtande människor passerar i revy på TV:n och vår statsminister är fortfarande lika frånvarande. "
Men åter till sverigedemokraterna och Svenska folkets uppvaknande.

”Om det inte funnits någon islamisering eller massinvandring hade det inte funnits något som triggade Behring Breivik att göra som han gjorde”. Så skriver SD-politikern Erik Hellsborn i sin blogg //SvD
Jag tror det är omvänt.
Dessa personer triggas för att det finns partier och organisationer som målar ut vissa grupper människor som tärande och skuldbelägger dem.

Som tur är så börjar folket vakna och se konsekvenser av attityder och fördomar
"Terrordåden i Norge kan bli en av jimmie åkessons och sverigedemokraternas tuffaste utmaningar."

Media: Svd, Svd2, Ekot, Ex, Ex2, Ex3, Ex4, Ex5, Ex6, OT, Ab, Ab2, Ab3, Ab4, SR, SvD 1, 2, 3, SvD4, SvD5, DN 1, 2, 3, DN4, Expr 1, 2, Ab 1, 2, 3, 4,Östran/Nyheterna

Högerextrema farligare än vad vi tror

Norges sak blir vår. Dådet som nu skakat Norge i grundvalarna ger återverkningar även på oss i Sverige och resten av världen.

Högerextrema kan inte annat än att se demokrati och frihet som ett rött skynke.

Vad driver en ung kille till att spränga en bomb vid "maktens kvarter" och urskiljningslöst skjuta ner och döda unga Socialdemokrater på ett läger. Unga som värnar om demokrati, solidaritet, frihet och broderskap.

Kommer vi någonsin få reda på de verkliga orsakerna och hur en högerextremist tänker?
Kan den nu anhållna i Norge fått inspiration och uppmuntran från andra som använt denna yngling i sina egna syften?

Hur kommer vi i Sverige handskas med stödet till högerextrema?

Kommer folket nu att vakna och se högerextrema för den avart det är?

-------------
Tillsammans måste vi få unga som gamla att förstå vad demokrati, solidaritet och frihet är. Vi måste göra allt för att inte ge extremister chans till acceptens i samhället för sina idéer och metoder. Det måste vi göra genom kunskap och tillsammans med olika partier och organisationer. // Leine Johansson

Media: Ekot, Ab, Ab2, Ab3, Ab4, Ab5, Ab6, Exp, Exp2, Exp3, SvD, DN, Newsmill, SvD, SvD minutrapportering, SvD om AUFs läger, AB1, AB2, DN1, DN2, DN3, DN4, Exp, NRK 1, 2, Aftenposten, SVT 1, 2, 3, Nyheterna 1, 2, 3, 4, 5, DN, SvD, Ab, Expr 1, 2, NRK 1, 2, 3, 4, 5, 6, Aftenposten 1, 2, 3, 4, VG 1, 2, 3, 4, 5, SVT 1, 2, 3, Nyheterna 1, 2, 3, 4, 5, GP, Hufvudstadsbladet, HD, DN 1, 2, 3, 4, SvD 1, 2, 3, 4, Ab 1, 2, 3, 4, 5, Expr 1, 2, 3, 4, 5, 6
Bloggar: Roger Jönsson som bjuder på dessa länkar: Röda berget ger sin bild av Utöya. Parkstugan har skrivit om händelserna på Utöya. Sebastians tankar saknar ord för det som har hänt samt om händelserna på Utöya.. Tokmoderaten skriver också om detta. Peter Andersson om den norska katastrofen

Varför vill Moderater göra oss fulla?

Systembolaget är visst något som den borgerliga alliansen egentligen vill slakta. Allt för "valfrihetens" iver. Men eftersom undersökningar visar att folket (de som alliansen glömt) tycker om systembolaget så måste de göra på annat sätt för att förstöra detta "ondsinta" monopol (ironi).

Eftersom fredrik reinfeldt kunde ljuga om siffror om utanförskap och hur många som fått jobb. Där media sväljer allt och med devisen, en lögn blir sanning om det upprepas många gånger. Så har nu Jan R Andersson (m) gjort samma sak med Systembolaget.

Jan R Andersson säger
"Om Systembolaget inte har nöjda kunder kommer det inte att finnas kvar."
Metro om Systembolaget:
"Svenskarna hyllar Systembolaget men dissar H & M."
"Vill inte sälja – har mest nöjda kunder"
Så varför vill borgarna måla ut Systembolaget till ett företag i kris?

Jan R Andersson fortsätter:
"Om man kan handla i matbutiken till klockan 21 eller 22 är det rimligt att man kan göra det på Systembolaget också."

Varför det?
Är det samma inställning som att släppa Panodil fritt i matbutiker och kiosker så den 13åriga flickan som blivit mobbad eller utnyttjad kan ta en överdos. Så killen som blivit övergiven kan köpa en flaska eller tre på ICA och supa ihjäl sig?

Förstår inte när vi haft ett bra samhälle som värnar och skyddar människor i utsatta situationer verkar borgarna plocka ner bit för bit. Allt på den fria marknadens villkor och profithunger.

Gör processen kort med borgarna 2014 och rösta bort dom så de inte kan sabba Sverige med fler "förenklingar" som bara gör det sämre för folket.

P.s. Klart moderaterna vill göra oss fulla så vi inte bryr oss om att rösta bort dom. Nu när vi genomskådat deras bluffpolitik så måste de göra annat för att vinna valet 2014. Som att supa ner oss.

Media: Metro, Svd, SvD2, DI, DI2, Ex, Ekot, DN, Af, GP, DH, Östran

Som på räls . . . är inställd, buss ersätter

Almedals jippot är till ända och så verkar de politiska grodorna under sommaren. Alla verkar tagit semester och gör inga utspel.

Kvar står de bortglömda på perrongerna runtom i Sverige.

Hur var det nu? Skulle inte den borgerliga alliansen satsa pengar på järnvägen?

"I en normalt fungerande politisk verklighet skulle järnvägskrisen leda till kraftåtgärder från ansvarig minister Catharina Elmsäter-Swärd (M), för att förhindra att 150 år av investeringar i det svenska järnvägsnätet helt går om intet. Men eftersom infrastrukturministern hittills ingripit mot järnvägskaoset genom att förneka att problemen alls finns; håna andra länders snöskottningskunskaper; uppmana folk att fira jul på en annan dag; utreda saker som redan är utredda; samt ge SJ:s ordförande silkessnöret när han säger som det är; är det nog säkrast att landets tågresenärer även i fortsättningen packar gott om extra mat, dryck och ombyten när de försöker resa med tåg." //Alliansfritt Sverige

Och här är lite vad som är fel:
"-Det var värre än någon hade trott. Situationen kommer att försämras om vi inte hittar lösningar.

Den största anledningen till problemen beror på hög belastning av spåren i kombination med eftersatt underhåll. Växel- och signalfel, ledningar som faller ner på spåren, operatörsproblem, fordon som går sönder och anläggningar som inte fungerar som de ska är vanliga problem.
Mycket är gammalt och slitet och enligt [Trafikverket] är underhållet sorgligt eftersatt.
/.../
Drygt 20 procent av tågen kommer inte i tid. För godstransporter som är beroende av punktlighet och fungerande transporter är situationen ännu värre med omkring 40 procent försenade tåg.
/.../
Enligt utredningen behöver järnvägen ytterligare 23 miljarder kronor fram till år 2021 förutom den pågående åtgärdsplanen som löper fram till samma år - hälften av dessa pengar beräknar man själv kunna skaka fram.

Men för att få bukt med alla flaskhalsar som stoppar upp trafiken konstaterar Trafikverket att det behövs 38 miljarder kronor extra under samma period.

-Det här är inget väderleks- eller vinterproblem. Får vi inte de resurser som krävs kan vi tvingas reducera kapaciteten och minska antalet tåg på banan."

Det blir så här när kapitalism hyllas, men inte fungerar. Inget, INGET företag vill följa kapitalismens lagar/teorier eftersom alla företag vill ha monopol/oligopol.
Därför fallerar borgarnas hyllning till valfrihet, konkurrens och utförsäljning.

Vet att Socialdemokraterna varit med i den svängen, men också att vi är ångerfulla när vi sett vinster som maximeras och plockas ut ur vår välfärd.


Media: SVT, SR, SR2, Mentor, DI, SvD, Nt, GP, Lt, Öp, Corren
Blogg: Miljöblogg,
Annat: AFS-om politisk styrning inom SL, Flashback

Svenskarna har genomskådat dom, eller?

Kan svenskarna äntligen sett igenom sverigedemokraternas yttre och förstått vilken agenda de har? Nu tappar sverigedemokraterna väljarstöd enligt senaste mätningen av Skop.

sverigedemokraterna är ett fackfientligt parti som vill ta bort de flesta arbetsmarknadslagar som finns, men det vill ju visserligen borgarna med. Dock är sd rätt ensamma om sin främlingsfientlighet och det är grogrund för de mest utsatta i Sverige p.g.a. reinfeldts politik, att gå med sd. Så lite kring vad det kostar med invandring:

sd håller hela tiden fram invandringen som en av orsakerna till mycket. sverigedemokraterna kanske borde läsa denna forskares rapport och ta det till sig. Dags att flytta upp debatten en nivån så sverigedemokraternas bästa argument för att rekrytera fler till sverigedemokraterna försvinner och deras påverkan i riksdagen också försvinner 2014.

Europaportalen rapporterar om en fransk studie kring invandringens kostnader. Invandring påverkar knappt länders ekonomi sett över tid. Det säger den franska forskaren Xavier Chojnicki, och hänvisar både till den studie han själv nyligen presenterat och liknande undersökningar i andra västländer.

Som kostnader för invandring har räknats bland annat pensioner, sjukvård, socialförsäkringar och utbildning. Till intäkterna räknas olika skatter, sociala avgifter och konsumtion. Resultaten visar på plus i statskassan med mellan 37 och 114 miljarder kronor.

Xavier Chojnicki nämner att USA gjort flera liknande undersökningar, men också Tyskland, Österrike och Spanien. Enligt honom kommer de alla fram till mer eller mindre liknande slutsatser, nämligen att den ekonomiska effekten sett över längre tid är mer eller mindre neutral.

Debatten lär inte sluta med dessa slutsatser. Dock är de intressanta för att de skapar en mer realistisk bild kring denna fråga.

Inlägget skrivet med hjälp från: Göran

Vi gillar olika på Facebook

Media: Ex, SvD, Ab, Ab2, SR, SMP, Västerviks Tidningen
Blogg: Norrblogg, Jinge, SSV, Flashback

Juholt sa RÄTT, Aktuellt!!

Nu börjar media visa att de har lite "tabloid" mentalitet, till och med Aktuellt verkar vara inne på att smutsa ner för att nå siffror och bli omtalade. Vilket de lyckats med igår, för jag skriver ett HELT inlägg om detta :-D

Aktuellt har jag sett som ett program som rapporterar bra om nyheter och undersökningar. Men igår kom ett lågvattenmärke (kan varit fler i historien) där jag nu måste kontrollera Aktuellts egna uppgifter och anklagelser mot Håkan Juhlot.

En snabb koll på Hotell och restaurang fackets hemsida får jag fram detta:
"Av de 54 restauranger som HRF besökt och som Migrationsverket beviljat arbetstillstånd till var nästan ingen prickfri. Ett eller flera allvarliga lag- eller avtalsbrott hittades hos 33 av de 54."
Det Aktuellt hänvisar till var att Håkan Juholt LJÖG, vilket han alltså inte gjorde rent tekniskt.

23,40min in i talet, talar Håkan Juholt om lönedumpning. Vad är då lönedumpning? Det kan vara flera olika sorter ex. mindre lön per timma eller sämre villkor i avtalet ex. arbetstidsförkortning, semester, OB m.m.

Som det står ovan från HRFs rapport så var "nästan ingen prickfri" av de 54 alltså talade Håkan Juholt sanning utifrån rapporten, eller?

Så ge upp Aktuellts Jon Nilsson, du hade fel du med, men jag förstår att det var något av en smaskig vinkling av tabloidformat. Håkan Juholt förklarar detta för dig Jon Nilsson i sitt första svar. LÖNEDUMPNING är när det är brott mot avtalet d.v.s. gör det billigare för arbetsgivaren att anställa dom.

Till Aktuellts Jon Nilsson så hoppas jag att IF Metall, HRF m.fl. skickar "Så funkar det på arbetsmarknaden i Sveige" så även Jon Nilsson på Aktuellt blir lite klokare.

Dock tror jag att det var ett försök att förminska Håkan Juholts tal och flytta runt punkter och komman i text för att vinkla det. Eftersom media verkar oftast inte granska när fredrik reinfeldt eller någon annan alliansare ljuger om siffror. Eller som de 100 000 nya jobb reinfeldt ljög om, men dessa granskas inte av Aktuellt eller slås upp stort i programmet efteråt efter en fakta koll. utan man nöjer sig med:
"Jag har ambitionen att alltid presentera korrekta siffror." reinfeldt
Tur att vår statsminister har en ambition att presentera korrekta siffror, dock lyckades inte det nu i veckan kring sjukpenningen (allvarligare än lönedumpning?)


Sidor: HRF, Håkan Juholts tal, Wiki som förklarar att lönedumpning är mer än bara lön

#nymo gör hemsida, medan Juhlot fixar samhället

Moderaterna har nu snickrat ihop en hemsida som ska visa hur mycket Håkan Juholts löften kommer att kosta.

Så jag skulle vilja visa vad moderaterna i samröre med folkpartiet, kristdemokraterna, och centerpartiet har KOSTAT Sverige:

  • 50 000 utförsäkrade 2011 och Försäkringskassan mörkar hur mycket de får i ersättning.
    Det tjänar reinfeldt på och kan använda till skattesänkningar. LEINESBLOGG, Två
  • 220 000 barn lever i fattigdom i SVERIGE 2008!!! hur ser det ut nu med massuppsägningar 2008 HT och 2009 Regeringen reinfeldt bemödade sig inte ens samtala om krisen med IF Metalls ordförande Stefan Löfven trots hans brev och uppmaningar om krissamtal. IF Metall, LEINESBLOGG ,
  • Högre skatt på drivmedel 2007 trots löfte, och igen 2011 TROTS ännu ett löfte, LEINESBLOGG
  • Förändrad trafikförsäkring ca +700kr i skatt. Som inte används till detta utan går till reinfeldts regering SvD, LEINESBLOGG
Litet axplock av vad reinfeldts utopiska dröm från "Det sovande folket" och Radetzkis "slutliga plan"har åstadkommit i Sverige

Media: Af, Ex, Barometern, SvD, SvD, FMK, SvD, DN, DN2, Rapport, DN, SvD, AB, 1, 2, 3, Exp, 1, SKD NSK HD GP
Bloggat: Högberg, Peter Andersson och Roger Jönsson på ämnet. Egoism före demokrati, Ett stort misslyckande, Tungt ansvar - på oss, helt enkelt, Att styras av dårar, Demokrati är aldrig till salu, Moberg, Högberg

Fusk och trix med siffror igen, Reinfeldt

Mer trixande med siffror. Precis som med allt annat. Men nu kan inte den borgerliga allainsen skylla på att de inte visste för nu säger Försäkringskassan rakt ut att borgarna räknar fel.

Kan undra om en regering som räknar så grovt fel och uppger fel siffror till media och svenska folket får G i sina avgångsbetyg 2014? Den borgerliga regeringen med fredrik reinfeldt i spetsen har återigen inte lyckats med sin hemläxa.
"Regeringen räknar med att 2 100 personer kommer att ansöka om sjukpenning i särskilda fall. Fel, menar Försäkringskassan som hävdar att det snarare blir 11 000 ansökningar"
Vidare så läser jag att Försäkringskassan bedömer att 5000 kommer få avslag, enligt regeringens regler för individuella bedömningar.

Men fredrik reinfeldts plan är nog att svälta ut kommunerna som måste betala Försörjningsstöd till dessa eftersom de lär nog hamna mellan de berömda stolarna, tyvärr. Vilket leder till att Socialdemokratiska kommuner kommer att försöka hjälpa dessa utsatta människor och då kanske måste höja skatten för att inte skolor m.m. blir drabbade. Eftersom fredrik reinfeldt sänker och utarmar den svenska välfärden.

Konsekvens: 2014 vill fredrik reinfeldt visa att Socialdemokratiskt styrda kommuner höjt skatten. Och vill få folket att tro att det är dåligt, när det egentligen handlar om att kommunerna får ta regeringens nedmontering av välfärden i sina egna budgetar. Socialdemokraterna vill hjälpa de "reinfeldtsdrabbade" människorna i enlighet med den "paraplypolitik" som Håkan Juholt slagit in på, vi ska ta hand om de utsatta i samhället.

Byt regeringen, NU!
Skriv brev till Riksdagen och uppmana till NYVAL.nu

DN.se hade inte sin egna nyhet, men andra medier har snappat upp detta.

Samma ideologi kanske | LO

Har en liten tanke......
Tänk om facken inom LO-kollektivet kunde ha samma möjligheter för medlemmarna, och en högre ideologisk hållning så vi tillsammans kan stå enade mot borgarnas angrepp på arbetsrätten.

Vad är ett av de vanligaste skälen att inte byta fackförbund på en arbetsplats?
Förutom att det kan bli dyrare med den extra avgift som den borgerliga alliansen införde och som skiljer fackförbunden åt.

Jo, exempelvis Kommunal har hemförsäkring i sitt medlemskap, IF Metall har inte det.
Så hur tänker den personen då?

Eller att Kommunal med flera fackförbund har tänkt bara på sina medlemmar och ignorerat oss andra genom att teckna upp arbetslöshetsförsäkringen med en inkomstförsäkring. Istället för att kämpa för ALLAS rätt till en bra A-kassa. Byter man fackförbund så blir det en extra kostnad för medlemmen att gå över till ex. IF Metall eller så går de inte över, eftersom IF Metallare har större risk att bli av med jobbet.

Så här säger IF Metall om inkomstförsäkringar:

"På DI Debatt den 24 maj hävdar Insplanets informationschef, Erik Lif, att problemet med att allt färre får ut 80 procent av sin lön i a-kassa är löst genom tecknandet av privata eller kollektiva inkomstförsäkringar. Därmed, hävdar Lif, skulle det rödgröna blockets löfte om höjt tak i a-kassan vara en onödig och hög kostnad. För de allra flesta är priset för en privat inkomstförsäkring överkomlig, menar han vidare."
IF Metall har kollat vad det kan kosta:
"en inkomstförsäkring, som vid arbetslöshet ger 80 procent av lönen i 100 dagar, skulle kosta runt 1000 kronor i månaden för en normal industriarbetare."

Varför har inte andra fackförbund lika hög ideologisk hållning. Protestera och påverka politiskt så alla kan få ta del av ändrade regler och åtnjuta högre A-kassa. Varför ska vi gå i fällan och använda oss av "marknaden" och utöva "valfrihet"?

Om vi tittar på ett exempel till. Vad hände när försämringar av semesterlagen skulle ändras?
Googla på "kommunal protestera semesterlag" så får vi fram en artikel i Kommunal Arbetaren där de skriver:
"LO har i likhet med oppositionen protesterat"
Jaha, så Kommunal la över ansvaret till LO och oppositionen, bekvämt eller hur.
Ett arbetsplatsombud inom Kommunal omnämns i Karlskoga kuriren där de i artikeln hämtar uppgifter från bl.a. IF Metalls hemsida (inte Kommunals)

SVT redogör vilka som protesterade:
"Protesterna från IF Metall och oppositionen hjälpte inte."
Varför är vi inte tillsammans alla förbund?

Googla på samma, men sätt in IF Metall istället så får vi fram att IF Metall protesterade och delade ut flygblad till riksdagsledamöterna innan de skulle debattera och rösta. IF Metall bjöd också in media för att säga sin mening.

Ser ni någon skillnad mellan förbunden?

Är kommunalare så tillrättalagda och säkra på sin anställning eller vågar de inte göra något för att politiker styr deras arbeten?

Så för att få ett slut på detta vill jag att fackförbunden måste börja inse att vi motverkar varandra och samhället genom att vi inte verkar ha gemensam ideologi och agenda, när det gäller arbetsrätten.

Hvad vilja fackförbunden?

Media: KA, IF Metall vad det kostar, SVT om IFM protester (inget om LO), Bolagsfakta, Presskontakt, Newsbrook, ST, Norran, Karlskoga kuriren med orolig kommunalare

Annat: Erik tycker att inkomstförsäkring är bra, bara lite fel fakta kring vad det kostar ;-)

Juholt effekt uteblev, eller inte

Tidningarna var väldigt tidiga att döma ut Socialdemokraternas nya ledare Håkan Juholt. Vi fick höra om "utebliven Juholt effekt" eller "Smekmånaden ser ut att vara över". Detta visar antingen på det kortsiktiga nyhetsvärde som existerar i media, eller att 80 procent av media är borgerligt styrd och vill förminska Håkan Juholts värde?

Vi andra, vi som kallar oss Socialdemokrater vet att det tar tid att återfå förtroendet hos arbetarklassen för politiker, de som borgarna med fredrik reinfeldt i spetsen fick att rösta på det "neue arbetarpartie" o.b.s. förlåt Nya Moderaterna ska det vara, Google translate översätter visst friskt ;-) genom att med pengar "muta" (jobbskatteavdrag) dom. När det sedan har visat sig att borgarna misslyckats och hade en annan agenda att sabotera välfärden så arbetarnas föräldrar som är gamla, eller en sjuk före detta arbetarkompis blev utförsäkrad så genomskådades borgarnas agenda.

Att Socialdemokraterna med Håkan Juholt i spetsen börjar återfå förtroendet gör att borgarnas media försöker få Håkan Juholt och Socialdemokraterna att framstå som sverigedemokrats kramare. Tycker borgarna ska granska sin egna historia, som de hela tiden tjatar att vänsterpartiet ska göra det. Eller som ledaren på Nyheterna skriver om Midsommarkrisen 1941 när socialdemokrater var emot att nazister skulle få transporteras genom Sverige, men borgarna var för. Efter häftig debatt runt 5 timmar inom Socialdemokraterna gick man Kungen (hot om abdikation) och borgarna till lags för att minimera en regering och landskris i en svår tid.

"Juholt inte har några dubier kring att låta SD medverka till att vrida jobbskatteavdraget ur Fredrik Reinfeldts händer" Skriver DN

Fler jobbskatteavdrag mindre pengar till behövande.
Så bäste DN ledare, om nu alla, ja menar ALLA (även väljare) utan borgarna fattar att utförsäkra cancersjuka och försöka hindra självmord p.g.a. utförsäkring så skiter jag i vilken religon, politik eller kön de har, bara de hjälper de mest utsatta i samhället som tack vare en borgerlig politik fått det ännu svårare.

"SD haft avgörande inflytande på flera beslut" DN
"I nästan 95 procent av de avgörande blockskiljande voteringarna röstar SD lojalt med de borgerliga. De skulle kunna välja att lägga ner sina egna röster som andra partier normalt gör när det egna förslaget har fallit, men de väljer nästan alltid att aktivt stödja högeralliansen. Så ser verkligheten och det parlamentariska underlaget ut i riksdagen." Jonas
Ni som också genomskådat borgarnas lögner och vill hjälpa till i kampen. Bli medlem i Socialdemokraterna. Kolla också med ditt fackförbund om de har en S-förening. Det är viktigt även om du röstar på Socialdemokraterna att du också visar det genom att bli medlem.

Ex. tänk om 350 000 IF Metallare var medlemmar i Socialdemokraterna, vilken påverka på politiken.

Protestera på gator och torg stiftar inga lagar, det gör Riksdagen och det påverkar dig och din arbetsplats. Sämre arbetsrätt = sämre kollektivavtal (lagarna påverkar förhandlingarna)

Media: DN, GT, SvD, SvD2, DN, Expressen, GP, Dagen, Bt