Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Ideologi sätts före Sveriges folk

Borgarna får talessättet "spön i backen" om jobbskatteavdrag att bli realitet. Hur mycket kan en regering på två mandatperioder dränera Sverige? Har reinfeldt & co indoktrinerats av den "brända jordens taktik" då det gäller att förstöra så mycket och därmed göra det svårt att återställa?


Tycker det är dags för misstroendeförklaring mot reinfeldt, tror inte ens sd vill dränera Sverige så mycket som borgarna gör. vilket betyder att det skulle gå igenom. Skickar med lite som bloggaren Peter Högberg skriver kring "vårproppen":


Så presenterar de fyra borgelrgia partierna i spetsen sin melodi. Den är inte ny utan känns igen sedan förra året och året innan. Konjunkturerna må vara olika men ändå samma melodi. Sänka skatten valsen spelas även i år.

På en helsida i DN presenterar regeringen grunderna o vårproppen som kommer i morgon. Det hade räckt med en rad. Sänk skatten. Det är ett tomt papper förutom en massa ord. Dock är det en mening , eller ord som fångar mitt intresse men vad som egentligen ryms bakom vet jag inte. -En nationell innovationsstrategi blir ett av flera verktyg i det arbetet. Det är ett förslag som jag gillar, men om det åter bara kommer handla om att justera skatter så backar jag på det berömmet.

Jag ser att det finns så mycket problem i samhället att bara lösa detta med att sänka skatter för dem som har riskerar att motverka själva syftet. Jag vet de som tack vara jobbskatteavdraget som går ner i tid utan att någon arbetslös får ta vid. Det finns en risk att antalet arbetande timmar minskar. Det är inte inte den sista kronan som är drivkraften att arbeta fler timmar utan andra saker. Hur ser vi på arbetsmiljön som pressas hårt och med den moderatledda regeringen försämrats och särskilt dess kontroll myndigheter. Det finns en tro på att allt kan fixas med sänkningar, avdrag och valfrihet.

Vidare så får vi dagligen signalen om att de arbetslösa inte matchar de arbeten som finns utifrån att de inte besitter den kompetens som behövs. Men arbetslinjen handlar inte i moderaternas värld om att omskola de arbetslösa så de blir anställningsbara utan att sänka skatten på de som redan har foten inne på företagen. Det känns som om den moderatledda regeringen inte har kunskap om detta eller skiter i frågan. Men vi vet att moderatledaren på sina resor ute i landet för att träffa ”vanligt” folk silar vilka som kommer fram och vilka frågor som ska ställas.


Så slutsatsen från regeringen är att man bara har en låt att spela. Ni kan det vi det här laget, skattesänkarvalsen med Reinfeldt i falsett. De må vara så att publiken gillar vad de hör men frågan är om nationen som helhet gör det? Sist kan jag inte sluta att notera att Fredrik Reinfeldt skriver under med statsminister medan de andra är partiledare. Frågan är då vilka som skrivit under? Eller är det så att moderaterna, med önskemål om att bli statsbärande, på detta sätt tyder lösningen. Är det en tanke från propagandaministern för inte har väll Reinfeldt tänkt själv?


Media: Ab, Ab2, Ab3, SvD, SvD2, SvD3, SvD4, Exp, DN, GP, DI.Bloggat: Johan Westerholm och Roger Jönsson och Peter Johansson och Thomas Böhlmark och så Tokmoderaten på ämnetMer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Utförsäkrade får inte ens socialbidrag

Tycker det är dags att verkligheten kommer ikapp regeringen. Tycker också att de som sympatiserar med individualism och diverse skattsänkaranhängare ska ta sig en funderare.

Sveriges arbetare har blåsts upp till egoister av den borgerliga alliansen. Detta genom noga utförda angrepp på det svenska folkhemmet som Socialdemokraterna med andra partier varit med att bygga upp.

Ofta får vi höra att de som utförsäkrats från A-kassa och F-kassa får gå på socialbidrag (försörjningsstöd) vilket gör att den vanliga arbetare går runt och tror "men då tar ju samhället hand om dem". Detta stämmer inte enligt Nättidningen Feministiskt Perspektiv:
”Utförsäkrade tvingas leva på socialbidrag. Så låter det emellanåt i debatten om människor som kastas ut ur sjukförsäkringen. Men faktum är att de inte ens kan räkna med att få socialbidrag längre. Nu anlitar även socialtjänsten konsultläkare som överprövar ordinarie läkarintyg."
Vad ska man säga? Kommunerna vill inte ha kostnaden för den borgerliga regeringens regeringsoduglighet och egoismen tränger sig på allt närmare vardagen.

"Oavsett hur många det rör sig om, är det redan ett faktum att ett antal utförsäkrade behöver söka socialbidrag när de inte längre får sjukpenning. För att få socialbidrag måste de kunna styrka sin sjukdom med ett läkarintyg. Men nu har socialtjänsten börjat granska sjukintygen på samma sätt som Försäkringskassan, med följden att sjuka människor nekas socialbidrag och står helt utan hjälp även från den institution som är tänkt att vara samhällets yttersta skyddsnät.”
Hur kommer jag ställa mig till att föra över pengar från vård och skola till socialbidrag i den kommun jag lever i. Allt p.g.a. regeringens mål att skapa överflöd på arbetare så lönerna sänks.

Alliansfritt Sverige

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

FAS3
Ni kan läsa mer om detta hos Peter Johansson och Claes Krantz.
Media: DN, SvD.

Dimridå.nu


Har alliansen använt sjukförsäkringen som ett kort för att använda vid opinions dipp? Nu när Håkan Juholt och Carin Jämtin tagit över rodret i Socialdemokraterna och alliansen börjar sjunka i undersökningar. Reinfeldt vill inte debattera med Håkan Juholt och går runt och stryker som en vårstinnad katt och försöker behålla sitt revir.

Nu kommer det som alliansen lovat flera gånger. Ända sedan alliansen applåderade de nya förändringarna i sjukförsäkringen har kritiken redan innan och mycket efteråt varit hård, men alliansen har inte rört en min, kanske hostat upp ett "vi kanske får se över". Men nu i opinions dippen så använder alliansen sjukförsäkringskortet!!
Länk
Har människor fått lida så mycket, till och med tagit livet av sig för att alliansen ska ha ett ess i rockärmen att spela ut vid opinionskris?!?!?!

Denna regering den borgerliga och deras syn på människor får det att vända i magen.

DI Artikel om felen i de nya förslagen

GT om Lisa


Vill ni ha en bild av verkligheten så läs Anders Widén som har sett frågan inifrån.
Media: AB, Exp, GP, SvD, DI, Afb
Bloggat: Högberg, Johan Westerholm och Roger Jönsson och Thomas Böhlmark och Kaj Raving på ämnet.

Juholt, gör som Alliansen


22% som hade arbete röstade på Socialdemokraterna, säger K-G Bergström på Agenda. Undersökningar är rätt kul, men många säger oftast inte vad de röstat på i ett val. Exempelvis så frågar jag de på medlemsutbildningar vem som röstade på alliansen. Har inte haft någon som röstat på alliansen än. Så med den undersökningen så har 0% av arbetarna röstat på alliansen. Eller så är det skendemokrati och röstfusk utan dess like ;-)

Ska jag skicka detta till Aftonbladet och Expressen så det blir löpsedel? :-)

Håkan Juholt skötte sig bra i Agenda och jag känner mig mer lugn nu efter att ha fått lite svar. Litet råd med tanke på Agendas tänk om skattehöjningar och jobbskatteavdrag. Håkan, gör som alliansen, säg att du INTE ska höja skatten, sedan när Socialdemokraterna har makten så höjer vi, precis som alliansen gjorde med diesel och bensinskatten vid senaste valen.

Alliansen smyghöjer dieselskatten
Bensinskatten

Vi måste hjälpa Maud och Göran nu

Lite annorlunda inlägg, men det är nog dags att skriva positivt om Maud Olofsson och Göran Hägglund. Inte för att de förtjänar det, utan för att Centern och KD ska åka ur riksdagen 2014 ;-)

IRONI VARNING

Positivt om Centern och KD.
Utan Maud Olofsson och Göran Hägglund hade vi inte haft den utförsäkring vi har idag. Både sjuka som anses ha "viss arbetsförmåga" kvar och arbetslösa som utförsäkrats p.g.a. dålig arbetsmarknadspolitik. Ungdomar som blivit en vinstmaskin för företagarna genom sänkt arbetsgivaravgift och försämrad anställningstrygghet eftersom Maud Olofsson och Göran Hägglund tyckte att de kunde bli visstidsanställda mellan 0-24 månader, alltså återinförandet av daglönare.

Maud Olofsson och Göran Hägglund var med och sänkte semesterlönen med runt 4 000kr (IF Metall snitt). De fixade också så den som blev arbetsskadad på jobbet och långtidssjukskriven förlorade 25semesterdagar mot tidigare lag.

Maud Olofsson och Göran Hägglund var också med om att ta bort straffskatten på Kadmium så vi kan få i oss lite mer gift genom maten. Även försämring av djurskyddet genom förändring av ansvar och därmed minskade inspektioner.

Oj vad mycket de hunnit med Maud Olofsson och Göran Hägglund. Hoppas de finns kvar som partiledare för sina partier vid valet 2014 :-)

Ett citat som symboliserar Alliansen:
"sänkta reservationslöner. Det ska kännas för den som är sjuk, arbetslös eller av någon annan orsak saknar en inkomst. Och kännas ordentligt." Artikel


Media: Ab, SvD, SvD2, SvD3, DN, DN2, DN3, Ex, Ex2, DI, DI2, SVT.
Bloggat: Högberg, Peter Johansson och Peter Andersson och Krassman och Tokmoderaten och Roger Jönsson på ämnet

Ny utredning: Läkemedelsverket verkar inte behövas

Lyssnade på radion idag när jag åkte till jobbet. Fick höra en liten intervju med någon på Läkemedelsverket som kommenterade en utredning och en läkare (tror jag det var) som ifrågasatte utredningen.

Den ansvariga på Läkemedelsverket sa att enligt utredningen så verkade inte ungdomar överkonsumera. Läkaren sa att de ser tecken på att det börjar märkas att tillgängligheten på paracetamol tabletter ökat. Och därmed risken för överkonsumtion och att ungdomar 15-17år ser paracetamol tabletter som självmordspiller. Läkaren ville också ha åldersgräns.

Så min egna utredning säger att det verkar som om läkemedelsverket inte behövs.

Tyvärr hittar jag inte inslaget från radion och kan då inte länka så mycket. Skickar med en länkning till tidigare inlägg och nyheter:

Tidigare radioklipp SR
[LEINESblogg]

SvD - Danmark har redan insett felet
Aftonbladet 1
Aftonbladet 2
SvD 1
SvD 2

100k per anställd i subvention


Är det vettigt att vi ska dra in på paraplyer till de som står i ösregn för att subventionera jobb? Nu pratar vi inte om tusen lappar, inte heller om 10 tusen, utan om 100 000kr/jobb. Och då är jag snäll. Troligen ligger summan väldigt mycket högre.

Igår släppte Arbetarrörelsens tankesmedja en analys av just RUT och ROT:
"i år kommer att kosta skattebetalarna närmare 20 miljarder kronor. Kan jämföras med att hela polisväsendet 2011 får kosta 19,7 miljarder."

Förut har Almegas rapport som var FEM ÅR gammal varit grund för Konjunkturinstitutet. Detta visade att RUT inte kostade skattebetalarna något. Vet inte, men fanns RUT avdragen för fem år sedan? ;-)

Eller som en vilseledd person skriver i Kommunal Arbetaren:
"Vänsterblocket glömmer nämligen att många människor har fått riktiga jobb."
Min uträkning av 100k är Byggnads medlemmar plus 100% -20000 (enklare att räkna). Rut nissarna får räknas in i detta då det rör sig om enligt Almega 12 000 totalt och hälften skulle försvinna om RUT togs bort. Mindre än man tro?

Dock vet jag att Både RUT och ROT är en stor arbetskraftsinvandring som gynnades av att Alliansen tog bort kontrollerna kring detta. Men det var ju arbetslösa Svenskar som skulle ut i arbetet, eller?

Sedan säger många som Fredrik Reinfeldt, Anders Borg, Maud Olofsson, Jan Björklund och Göran Hägglund och alla andra kapitalister, att RUT gjort svarta jobb vita. Vill bara se på byggsidan där vi haft ROT rätt länge, vilket inte var avsikten när idén skapades. Utan för att stimulera vid lågkonjunktur (inte statiskt tillstånd) att inom byggbranschen är det fortfarande mycket svart jobb, till och med stora företag inom detta frågar köpare om de vill ha det svart eller vitt.

Räkneexempel från Viktor Tullgren:
"RUT ger möjlighet för ett avdrag om 50 procent av kostnaden för en köpt tjänst. Så om jag i dag köper en städtjänst, stryktjänst, tvättjänst eller liknande för låt säga 390 kr, vilket mottsvarar priset för en timmes städning hos företaget Hemfrid, så kommer jag att betala 195 kr, övriga 195 kommer betalas av övriga skattebetalare.

Med en kostnad på 390 kr betyder detta att 78 kr utgörs av moms. Företaget får alltså in 312 kr. Om vi antar att materialkostnader och liknande är relativt låga för den tjänst jag köpt så kommer de mesta av dessa 312 kr att betalas ut som lön för den som utför tjänsten. Idag ligger arbetsgivaravgiften på 31,42 procent vilket betyder att om hela detta belopp på 312 kr är anställningskostnader så kommer 75 kr att utgöra arbetsgivaravgiften. Därmed kommer 237 kr betalas ut som lön. Om vi antar att vår städare bara betalar kommunalskatt, och vi ignorerar sådant som jobbskatteavdrag och fribelopp, så kommer 75 kronor av dessa 237 att betalas in i skatt. Av mina 390 kr så hamnar alltså 162 kr i fickan hos min hushållsnära tjänst."


Arbetarrörelsens Tankesmedja
DI
Skrämsel propaganda SvD
Sourze

Media: SvD, SvD ledarbloggen, DN, DN2, Ex, e24, DN
Bloggat: LO-bloggen, Högberg skriver kring detta.

Så var vi höger om moderaterna

Som sagt det är långt kvar till valet 2014, men politiskt så är det nu

Tommy Waidelich säger bl.a.
"han ställer sig positiv till vinster i välfärden."

Sådär bara blev han ovän med många. Skatter våra "välfärdspengar" ska till folket inte kapitalister i skatteparadis. Pengarna är till för att köpa "paraply"

Ett problem med RUT som Tommy Waidelich och en grupp ska se över är att den stimulerar låglöneyrken vilket är alliansens politik eftersom från 2006-2010 har lyckat halvera vå reservationslön, d.v.s. den lön vi vill arbeta för. Detta p.g.a. utförsäkringarna från A-kassa och sjukförsäkring och misslyckad arbetsmarknadspolitik.

Tommy Waidelich säger sig också vara för ett femte jobbskatteavdrag. Kan ju undra vart han varit på semester eftersom det finns borgare som tycker att det får vara nog med skattesänkningar.

"Waidelich säger att han är en varm EU-anhängare och gärna vill införa euron i Sverige. Detta kan dock ske först på sikt när opinionen har vänt, menar han."

Vad ska man säga . . . .. någon har inte läst vad som hänt de senaste åren? Kan säga att tack vare att vi INTE är med i Euron så klarade sig Sverige bra vid krisen.

Så min snabba bedömning är att Tommy Waidelich är lite höger om moderaterna. Hoppas dock att Håkan Juholt hade en tanke och visste vad han gjorde med att utse en höger sosse till ekonomisktalesman.

DI
Expressen

Media: Ab, Ab2, E24, DN, DN2, SvD, SvD2.
Bloggat: Högberg, Roger Jönsson, Ledarbloggen på temat.

Klart Centern ska göra en Socialdemokrat

Precis som Socialdemokraterna ändrar sitt team för att nå framgång i valet 2014, så är det ganska logiskt att Centern gör det också, när de är så nära spärren.

Undrar bara när Göran Hägglund ska bytas ut. Borde komma lite krav snart på lite förnyelse i KD. Men de kanske är nöjda med sina siffror.

Håkan Juholt och Socialdemokraterna verkar ha dragit igång en förnyelse våg i politiken. Vem vet hur den politiska kartan ser ut om några år.

Klart att Socialdemokraterna borde sträcka ut händer för att tillsammans med andra partier göra Sverige starkt internationellt och med social demokrati hjälpa till med paraply till de som står i ösregnet efter de senaste åren av nedmontering av välfärdens kärna.

Alliansfritt Sverige
DI
SvD
Aftonbladet
Expressen

Media: Ab, SvD, SVT, SVT2, DN, DN2, DN3, DI.
Bloggat: Högberg

Koppling mellan Jenny och Reinfeldt?

Försöker förstå olika analyser av framträdande. Visst förstår jag att vi är olika individer och har olika tolkningar utifrån olika lärdomar i livet. Men Svenska Dagbladet verkar gå i bräschen för att köra en "hata Socialdemokraterna" kampanj.

Visst skulle vi kunna skylla på att SvD är "borglig", men Expressen är också det och har en mer nyanserad bild som jag med många delar.

SvD:
"Tv-debatten mellan finansminister Anders Borg och Socialdemokraternas nya ekonomiska talesman Tommy Waidelich blev något av en utklassning." Jenny Madestam
Expressen:
"Waidelich gjorde en hygglig debut" K-G Bergström
Vad skiljer dessa åt? Kanske politisk färgning av de som analyserar?
Vill göra en liten reflektion av några "tillfälligheter" som jag tyckte var tänkvärda ;-)

Jenny Madestam:
"I socialdemokraterna är det huvudsakligen två konflikter eller dikotomier som präglar idealet, i folkpartiet är det väsentligen fyra stycken."
Fredrik Reinfeldt:
"Socialdemokraterna och Folkpartiet har gått ihop till ett parti som förslavar människorna" Det sovande folket
Se Debatten


Media: Svd, Expressen, Ab, SvD, SvD2, DN, DN2, Ex, Ex2, SVT, SVT2, Sydsv.
Bloggat: Högberg, Peter Andersson och Peter Johansson och en bild från andra sidan av Tokmoderaten Waidelich ölkompis

SvD: Håkan Juholt har tid på sig

Experter sågar och Lena Melin har visst fått till uppgift att ordentligt trycka ner Håkan Juholt och Carin Jämtin i skorna. Kan bara betyda att experternas prestige är i gungning efter gissningslekarna innan partiledarvalet när experter uttalar sig om att Håkan Juholt inte har fått det uppsving de räknat med under de dagar som Håkan Juholt varit partiledare och formar Socialdemokraternas lag.

Ungefär som en fotbollscoach skulle börja träna Fårbo FF och efter några dagar med att forma laget och utan spelade matcher börjar otåliga "experter" efterfråga resultat i elitserienivå. Snacka om prestationskrav.

"Håkan Juholt inleder sin partiledarkarriär i motvind."
Helt rätt Lena Melin, vi visste till och med om att Socialdemokraterna var i motvind. En "okänd" som Håkan Juholt hoppas jag vi får se mer av i debatter m.m.

"Den främsta anledningen både till att det står stilla i opinionen och de dåliga förtroendesiffrorna tror Peter Esaiasson är att väljarna inte vet någonting om Juholt, och inte har något förhållande till honom."
Ja, kanske lite för övertydlig slutsats. Men det hjälper ju inte för Lena Melin och experterna att beklaga sig i artiklar efter några dagar med Håkan Juholt som ny partiledare.

Har man inget att skriva verkar som om Socialdemokrater och speciellt Håkan Juholts 11 dagar som partiledare är ett scoop.

SvD försöker köra jämställdhetshets mot Håkan Juholt
Aftonbladet
Juholt missar enligt SvD, eller i slutet av artikeln har tid på sig
Expressen om det nya laget
SvD om nya talespersoner

Media: Ab, Ab2, Politikerkollen, Ex, Ex2, SvD, SvD2, DN, GP, DI, SVT.
Bloggat: Högberg

Eskil, är det inte dags att söka nytt jobb?

Hur kan man på ett så destruktivt sätt, trots varningar lyckas försämra så drastiskt för djurbesättningarna i Sverige.

Är det för att Center försöker blidka storbönderna som de minskat inspektioner och försämrat miljön i stort. Hur rimmar detta med Centerns ansvar och miljötänkande? Eller är det ren inkompetens? Kan det vara så att Alliansen inte är kapabla att leda ett land av Sveriges storlek?

Ett kapitalistiskt experiment på 9 miljoner invånare, där det varken tas hänsyn till människor, djur eller miljö.

Alliansen avskaffade skatt på handelsgödsel vilket leder till mer gift (kadmium) i maten och även övergödning.
Djurskyddsmyndigheten lades ner direkt och det vittnas om problem när länsstyrelserna skulle ta över från kommunerna. Artikel

Så facit efter fem år med den borgerliga alliansen är att vi får mer gift i vår mat, övergödning av våra sjöar och vattendrag och sämre djurhållning.

Vad vill "stureplans centern"? Gynna stor jordbruk med att se till att inspektionerna dras ner till 0, och billig kadmium gödsel?

Läs gärna vad Centern slår sig för bröstet och säger att de stärkt djurskyddet i Sverige.

Ta ansvar Eskil, och avgå. Detta är ett misslyckande!

Nytt 2011

Vilken klass du tillhör kan avgör ditt boende

Läser lite kring "nyheten" att moderater och adel utnyttjar saker och ting till sin fördel. Bostäder för behövande, bildade och ålderstigna kvinnor. Alltså INTE rika adel par, eller "fredrikor" som uppnått en viss ålder.

Testamenten tenderar att bli otidsenliga, men bildade ålderstigna kvinnor med en normal pension borde vara som gjutna att få del av detta. Kanske sjuksköterskor? Tänk att från Oskarshamn med en hyra på 8000kr få flytta till Stockholm och få hyra en attraktiv lägenhet för 7000kr, borde vara något som tilltalar många. Vet inte om det finns något annat kriterier som de kan falla på.

Men kontentan av detta är alltså att alliansen slår på "fuskande" och "lata" arbetslösa, sjuka och ungdomar. Men att gå runt regler och tjäna på det lite egoistiskt verkar vara helt ok, enligt de som generellt sett tjänar bra och röstar på alliansen, eller?

Klassas mer som idérikedom och företagande, kanske?
"hyrt ut lägenheter till bland annat en före detta ledarskribent, ett par tidigare moderata riksdagsledamöter och personer från adliga ätter. En klar majoritet av de som är skrivna där hade förvärvsinkomster över en halv miljon kronor i fjol eller en betydande förmögenhet."
Dock så förundras jag av att det är tyst om detta. Hade det varit en Socialdemokrat så hade det varit löpsedel och följetong i ett par dagar ;-)

Nu blir det andra "bullar", nu ska länsstyrelsen granska. kanske ger något eko, eller?

Media:

Aftonbladet om hur borgarna försöker gömma hemlösa

Barnfattigdom i REALTID, tack

Tycker att det är beklämmande när statistik kring barnfattigdom är minst två år gammal. och att alliansen skriker sig hesa med att peka på att barnfattigdomen är inte så farlig, och den var mycket större under s-ledd regering. Eller var det Mats Edman Dagens Samhälle..... jaja samma sak kanske.

Kan då peka på ett antal saker som gör att rapporten från Rädda Barnen årsrapport 2010, är inaktuell och irrelevant. Eftersom den visar bara från 1991-2008. Dock så hintar Elisabeth Dahlin att det blivit 10 000 fler (2008) än förra rapporten. 2008!!!!

2008 året då allt (från regeringen inget) hände. Finansvalparna och den avreglerade finansmarknaden fixade krascherna, till största delen orsakad i USA, sedan resten av världen, och slår undan fötterna för arbetsmarknaden. Vi ska komma ihåg att fick du sparken hösten 2008 då massuppsägningarna gjordes, då Stefan Löfven försökte få regeringen att agera, men alliansen gjorde ingenting och IF Metall tvingades göra upp om 80/20 avtalet som räddade många jobb. Så blev du utförsäkrad från A-kassan 2009. Aktivitetsstöd och FAS 3 väntar.

2009 började utförsäkringarna från A-kassan. Den otrygghet och den fasa som många fick och får genom lida vill jag inte önska ens reinfeldt (jag är inte så grym). Det var så horribelt uträknat av reinfeldt att när borgarna chockhöjde A-kassorna med straffavgifter med max 300 så gick arbetare ur facken vilket borgarna ville, men också A-kassorna. D.v.s. ingen a-kassa alls när de blev arbetslösa.

Dessa historiska händelser gör att Rädda Barnens rapport som går fram till 2008 inte är relevant. Här måste jag låta som näringslivet. Det ska vara i "REALTID". Speciellt när det gäller barn och i synnerhet barnfattigdom.

Läser i Dagens Samhälle om en Mats Edman som skriver så här, angående Håkan Juholts kamp mot barnfattigdmon och Rädda Barnens rapport:
"Rädda Barnens egen rapport visar dock att barnfattigdomen är som störst i gamla socialdemokratiska kommunfästen som Malmö, Göteborg och Södertälje."
Ja du Mats Edman, kanske därför att det är industritunga kommuner som inte fick hjälp av regeringen, som du lovordar med citatet:
"Men alla grupper har fått mer pengar på 2000-talet. "
Även de arbetslösa, sjuka, utförsäkrade?

Samtidigt förminskar Mats Edman rapporten om barnfattigdom med att hinta att Rädda Barnen gör detta för egen skull:
"Stjärnkonsulten som coachat Rädda Barnens ledning i många år är moderaten Carl-Fredrik Sammeli, huvudägare till Prime PR, och ansvarig för kontot. Sammeli är expert på marknads-pr och vet allt om värdet av att paketera budskap i larmande rapporter till medierna, vilket i nästa led ger tyngre påverkan och ökade intäkter."
Så var den rapporten begravd som otillförlitlig?

Eller som Rädda Barnen skriver på Twitter efter Mats Edmans artikel:
"Mats Edman, chefredaktör på Dagens Samhälle, har köpt en ny cykel. Synd bara att han bygger trampandet på sakfel."
Det kallar jag ett fint skrivet slag i magen ;-)

Moderaterna ondgör sig över barnfattigdom, men Alliansfritt Sverige ser igenom lögnen.
En folkpartist försöker rädda sig genom en artikel
"Tack vare alliansens politik under senaste mandatperioden har skattetrycket för löntagaren sänkts" Arbetslösa,sjuka och utförsäkrade måste jubla (ironi varning).
Ja ni folkpartister, tänk om busskort kunde fixa mat, kläder, rolig semester för barnen så har ni lösningen.
"Det allra viktigaste, på lång sikt, måste vara att ha ett jobb och att få behålla en större del av sin inkomst! "
Till och med jag tror inte på 0% arbetslöshet, så vad gör vi med de som inte får jobb, där det INTE finns jobb. Eftersom alliansen öppnade upp för fri arbetskraftsinvandring utan kontroll så betyder det att vi får det svårt med arbetslösheten.

Från 2008:
"den relativa fattigdomen, mätt i förhållande till genomsnittsinkomsten har ökat."

Jag säger bara: #Nystart för #Socialdemokraterna med #Juholt och #Jämtin. Varför #Skriver jag med #? ;-)#

Media: SvD, DN, DN2,
Bloggat: Högberg, Peter Andersson och Roger Jönsson på ämnet.

Snälla Maud sluta, jag får skrattkramp i magen :-D

Alltså vilka stolpskott till centerpartister har valt Maud?

Regeringen gör INTE ETT SKIT vid lågkonjunkturen, trots uppmaning och vädjan från IF Metalls ordförande Stefan Löfven och från den låga nivå som banker och andra kapitalister skickade världen så finns det bara en väg och det är upp ur träsket.

Nu vill maud slå sig för bröstet och hävda att det är hon och sittande regering som gjort detta möjligt genom att göra det "lönsamt att arbeta" vilket då borde vara jobbskatteavdraget. Tyvärr förstår de som har jobbskatteavdrag att de måste spara för att ha råd att vara sjuka, eftersom pengar tagits från vår välfärd.

Att sänkt arbetsgivaravgift gynnat unga är INTE sant eftersom en fabrik som bara behöver 100 anställer inte fler för att arbetsgivaravgiften är borttrollad.

maud säger också att de slår rekord med nystartade företag 2009. Kan det vara så att regeringen med maud i spetsen skapade grogrund för bluff företag som Jobbcoacher som med kristaller, yoga och gruppterapi snuvar statskassan. RUT avdraget som gynnade företag med tvivelaktiga grunder börjar importera utländsarbetskraft för att dränera statskassan. Omvänd ROT som gjorde det möjligt för kriminella att göra "bluff" avdrag hos skattemyndigheten med att säga att de gjort jobb som inte gjordes.

Är det dessa företag som maud hänvisar till när hon säger att de lyckats resa upp Sverige.

Regeringen reinfeldt är och förblir bluffarnas regering. De skapar grogrund för kriminalitet som dränerar Sverige på välfärd.

Nej maud du har INTE lyckats!


mauds försök att verka stor

Media: DN1, DN2, DN3, Expr, SvD, SvD2.
Bloggat: Högberg, Kent Persson och vår favorit nätrot Tokmoderaten på ämnet.

Vad är bästa sättet att skapa vinnande lag?

Vet inte hur Håkan Juholt med resterande i toppen tänker. Har dock förtroende för den omställning och "toppning" som verkar ske.

Vet dock att det måste finnas skillnader med att helt avpolitera personer eller att organisera om samma personer på andra poster.

Att få ett kompetent lag som motsvarar borgarnas kan inte vara så svårt, med tanke på hur dom misskött Sverige de senaste fem åren med löften om ändring av sjukförsäkringen som de applåderande införde trots varningar från myndigheter och andra organisationer. Detta gjorde att i Sverige fick ett stort antal människor lida och lider än. Arbetslöshet som bekämpas med kristaller och yoga, budget mixtrande med Banverket som inte får resurser, RUT som skapar import av arbetskraft och genererar Euroorphans istället för att satsa på ordentlig arbetsmarknadspolitik.

Semesterlag som sänker semesterlönen om det inte regleras i kollektivavtal. Och är du sjuk/arbetsskadad långtid plockade borgarna bort tredje året med semesterdagar.

Nu omformar sig Socialdemokraterna med Håkan Juholt och Carin Jämtin m.fl. hur det går får framtiden utvisa.

Men en liten pekpinne från förr:
"Vi tränade hårt, men varje gång vi började få fram fungerande grupper skulle vi omorganiseras. Jag lärde mig senare i livet att vi är benägna att möta varje ny situation genom omorganisation och också vilken underbar metod detta är att skapa illusionen av framsteg medan det istället åstadkommer kaos, ineffektivitet och demoralisering." Gaius Petronius, ämbetsman i Rom - avled 66 e.kr
Dock kanske inte ovanstående text kan appliceras på Socialdemokraterna eftersom vi omorganiserar inte, utan Håkan Juholt tar in helt nya på posterna.

#Nystart

Expressen om tilltänkt attack på kd

Media: Ab, Ab2, Ab3, Ab4, Ab5, DN, DN2, SvD, SvD2, Ex, Ex2, SVT.
Bloggat: Högberg, Sebastian Stenholm och Johanna Graf på ämnet

Lena Melin, ryker dina favosar?

Ser att Lena Melin i dag på Aftonbladet skriver om att Håkan Juholt kan få det svårt. Tror inte att han gick in i uppgiften som partiledare för Socialdemokratern med en klacksparks liknande mentalitet.

Klart att Håkan Juholt får det problematiskt nu när väljarna svikit en Social Demokratisk väg och blivit mer egoistiska genom jobbskatteavdragen.

Lena Melin tar upp den utrensning som Håkan Juholt gör. Samma utrensning Mona Sahlin gjorde, men snabbare. Detta oroar Lena Melin.
"Ingen ur det gamla gänget kommer att vara med i ett enda nyhetsprogram på tv.
Men det som talar emot att ­optiken ger höjda opinions­siffror är att Socialdemokraterna än så länge är samma parti. Med samma partiprogram och ungefär samma ­politik som förra veckan."
Helt rätt Lena Melin, det ÄR samma politik eftersom kongressen tog inga nya beslut om inriktning på politik eftersom det var en extrakongress för att utse partiledare Håkan Juholt och partisekreterare Carin Jämtin.

Dock har Håkan Juholt fört fram i DN Debatt med Tommy Waidelich en politisk inriktning kring det ekonomiska. Även så har Håkan Juholt pratat och blivit citerad av flera media hur Socialdemokraterna ska ändra Sverige till det bättre. "Social Demokrati".

Förstår dock om Lena Melin är lite anti när det hon skrev om inte blir av.
"Huvudkandidaterna till posten är fortfarande den ekonomiske talesmannen Thomas Östros och vice ordföranden i utrikesutskottet, Mikael Damberg. Av dem anses Östros ha störst chanser."

Eller denna
"Det kan leda till att Socialdemokraterna för första gången i sin moderna historia inte väljer sin partiledare enhälligt"

Allt blir inte som man gissar, även om Lena Melin gör en kvalificerad gissning.
Men släpp detta nu och börja skriva positivt om förändringen. Jag ser farhågor också precis som jag gjorde (med rätta) när Håkan Juholt med andra blev bort trollade förut. Jag märkte av stämningen och fick höra kritiken, men det är ledaren som skapar sitt lag och här har jag förtroende för Håkan Juholt.

SvD
Mer spekulationer Expressen

Paraplypolitik.nu

Håkan Juholt och Tommy Waidelich har skrivit lite om den politik som Socialdemokraterna kommer att sikta mot. Straffavgiften för a-kassorna poängteras inte fullt ut, dock vill Håkan Juholt och Tommy Waidelich sänka akasseavgiften.

Här borde det stå att straffavgiften som de borgerliga införde ska plockas bort. Och att akassorna ska återigen bli solidariska.

Jobben sägs gå först i detta.
Men vilka jobb? De jobb som gör oss sjuka, eller vill Socialdemokraterna med Håkan Juholt och Tommy Waidelich i spetsen hjälpa till att skapa incitament för arbetsgivarna och arbetstagarna att skapa Hållbara arbeten som bl.a. IF Metall har påtalat och driver?

Vidare sägs detta:
"Sverige behöver investeringar i ökad produktivitet och global konkurrenskraft. Så skapar vi ett samhälle där våra barn kan leva ett rikare och tryggare liv än tidigare generationer haft möjlighet till."
Hoppas att vi är medvetna om Industriavtalet som arbetsmarknadensparter gjorde upp om 1997 som gjort detta med högre produktivitet och konkurrenskraft. Men även givit oss arbetare högre reallöneökningar. Dock så har teknikföretagen gått ur detta avtal.

Ser med spänning på hur Håkan Juholts Paraplypolitik ska utformas, och detta är ett steg i rätt riktning. Dock finns det frågor som behöver besvaras, men det vet jag att Socialdemokraterna med Håkan Juholt gör.

Media: SvD, Ab, DI, SVT, SR.
Bloggat: Högberg, Peter Andersson och Thoms Böhlmark och Björn Andersson och Stefan Wikén och Tokmoderaten på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,, , , ,


Vem vill bli sjuk i sjuka Sverige?

Kom ihåg en sak, allians regeringen (borgarna, ÄVEN kd), applåderade när ändringarna som utförsäkrar sjuka och leder ibland till självmord blivit del av resultatet. Detta säger borgarna är ett steg i rätt riktning i arbetarlinjens Sverige.

Fanns de som trodde som borgarna på att arbete ger frihet, men det kan vi skriva om i ett annat inlägg.

Nu tackar vi för vittnesmålen kring det orimliga i en FÖRSÄKRING (sjukförsäkring) som vi alla är med och betalar till. När vittnesmålen tystnar, då folk inte orkar bry sig om sina med människor så har borgarna lyckats.

I ett försök att väcka det sovande folket skriver nu flera läkare i SvD om det orimliga i sjukförsäkringen. De skriver om exempel som gör en bara arg för hur långt borgarna sabbat Sverige.

"Men låt det vara fullständigt klart – oavsett hur bra intyg vi läkare skriver, oavsett hur empatiska Försäkringskassans handläggare är – att felet ligger i en lag

• ...som förutsätter att tillfrisknande även efter mycket svåra och långvariga sjukdomar sker efter tidtabell.

• ...vars hävdande att all arbetsförmåga ska tillvaratas bygger på en fiktiv arbetsmarknad.

I den verkliga svenska arbetsmarknaden har vi som arbetat länge i yrket sett hur möjligheterna att återkomma till arbetslivet krympt årtionde för årtionde.

• ...som brutalt tvingar läkare att rycka hoppet från sina patienter, när det är endast hoppet som ibland kan hjälpa patienten till rehabilitering, om inte ända till jobb så åtminstone till ett drägligare liv."

Detta måste vi ändra på. Vi måste få invånarna i Sverige att återigen tro på Social Demokrati, som Håkan Juholt sa i sitt tal inför S-kongressen.

"Jag vill att Sverige ska vara ett land där den som för tillfället står i värmande solsken ska se det som en fullkomlig självklarhet att hålla ett paraply över den syster eller bror som hamnat i hällande ösregn.

Solidaritet är till gagn för alla – även för den som är framgångsrik.
Att också grannen, som för tillfället halkat efter, får en chans att komma igen."
Håkan Juholt Socialdemokraterna Expressen

Höj din röst också. Visa att inte heller du vill bli behandlad som skit om eller när du står i ösregn. Protestera och engagera dig i din och dina eventuella barns framtid.

Vi Socialdemokrater vill förändra, vi vill ha Social Demokrati, och vi vill att Håkan Juholt som Socialdemokraternas ledare ska föra in detta i det sargade folkhemmet, som borgarna förstört likt brända jordens taktik.

We won't back downAlliansfritt Sverige
Aftonbladet