Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Utbildad är inte garant för bra beslut

När Håkan Juholt blev nominerad som kandidat till partiledare inom Socialdemokraterna så började borgarna och deras tankesmedjor att kritisera utbildningsnivån.

Men som vi sett sedan 2006 så kan man som högutbildad trasa sönder ett samhälle och vara arrogant mot invånare i ett land. Vad sunt bondförnuft säger om ekonomi och arbetsmarknadspolitiska åtgärder som fungerar så gäller inte det när borgarna regerar. För borgare har utbildning dom.

Har själv fått förmånen att utbilda och ta hand om utbildningsförfrågningar från medlemmar. Vad jag lärde mig snabbt var detta:
Vi kan ha den bästa läraren, men du lär dig inget om du själv inte vill. Klara prov och få en fin examen är då heller inte en garant för att du förstått vad du lärt dig, utan mer en mätare på att du förstått vad andra försökt lära dig.

Krångligt, men nu till slut klämmen ;-)

Kontenta:
Utbildning för att leda ett stort parti eller ett land har enligt mig ingen betydelse. Jag tror att Håkan Juholt med Carin Jämtin är fullt kapabla att leda Socialdemokraterna. När vi får leda Sverige 2014 (eller förr nyval.nu) så vet jag att Håkan kommer att göra detta bra. Trots sin utbildning.

Sverige har styrts lång tid 1936-76 inklusive lite samregerade och klarat det bra. "Sverige hade inte förstörd industri" säger vissa, men det hade inte heller USA de har nu en massa fattiga, stora klyftor och sjukvård för privilegierade som Obama ville ändra på. Olika mål och medel mellan kapitalism och socialism ;-)

Andra bloggare SVT


Media: SvD, SvD2, Ab, Ab2, SvD, Ex, Ex2, Resumé, SVT, Barometern.

Bloggat: Magnihasa på ämnet

Dra allt i lååångbänk

Att göra fel är var människas rätt. dock så skiljer det på de som kan lära av sina misstag och de som hela tiden gör om dom. Sedan har vi den borgerliga alliansen som verkar vara ett kollektivt svar på dum dummare.

Kommer ni ihåg tågkaosen. vintern 2009-2010 och 2010-2011, de lovade och lovade. Utredde och granskade. Tv och all annan media skrek, och alliansen lovade. Vad har hänt?

Lite från Alliansfritt Sverige:
Infrastrukturministern vill utreda saker som redan utretts

KORTTIDSMINNE. Först sänker Catharina Elmsäter-Svärd anslagen till tågtrafiken. Sen blir det tågkaos. Sen tycker hon att läget är okej. Nu vill Catharina Elmsäter-Svärd utreda lösningar som andra utredningar redan kommit med. Någon som är förvirrad?

SMB:

För två dagar sedan skrev fem chefer och ansvariga för myndigheter med verksamhet lokaliserad utanför Storstockholm en debattartikel i DN om att vinterns tågkaos inte är samhällsekonomisk rimlig. Idag kom svaret från infrastrukturministern.

Catharina Elmsäter-Svärd skriver att hon känner igen sig i direktörernas beskrivning av tågkaoset och att hon delar deras oro. Men hon lägger sedan till att regeringen nyligen givit Trafikanalys i uppdrag att undersöka hur man kommer till rätta med problemet.

Att Trafikverket nyligen gjort just en stor utredning om tågtrafiken nämner Catharina Elmsäter-Svärd inte i sin debattartikel. Detta kanske beror på att den indirekt kritiserar henne. Den pekar tydligt på att alliansens budget för tågtrafiken (den som Svärd beskriver som "rekordstor") inte håller och att mer resurser måste skjutas till.

Att resurserna inte räcker till är kanske inte så konstigt. Tidigare har nämligen alliansen sänkt anslagen till tågtrafiken. De har också en finansminister som tycker att det är "fyra-fem gånger viktigare att investera i vägar än i järnvägar".

Ja, vi är också förvirrade. Vi kan inte förstå resonemanget.
----------------------------
Så vissa lär av sina misstag, vissa fortsätter göra om dom. Hur kunde borgarna överleva evolutionen är ofattbart ;-)

Aftonbladet
GP

Vi har också haft fel liknande Japans kärnkraft

Först måste jag skriva att jag bor runt 2mil från OKG, kärnkraftverket i Oskarshamn. Jag älskade att bada i kylvattenutsläppet som nu p.g.a. terrorrisk tagits bort från mig. Förspråkade linje 2 (var dock ung). Tycker vi borde bygga en fjärde reaktor, och gärna en utbildningsreaktor också i Oskarshamn.

Med det sagt vill jag också belysa den händelse som liknar den i Japan. Det hände 2006 i Forsmark och vid en översyn så uppgraderades O1 vid Oskarshamn.

Det finns många händelser som kan inträffa som slår ut kylningen och det finns flera redundanta system som ska förhindra att reaktorn inte kyls.

Här är berättelsen (från Wiki):
Incidenten i juli 2006

"I juli 2006 utfördes ett underhållsarbete av Svenska kraftnät i ställverket utanför Forsmark 1. En brist i arbetsrutinen gjorde att ställverket inte jordades vilket ledde till en kortslutning när strömmen slogs på 25 juli klockan 13:20.

Spänningstransienter fortplantades genom kraftverkets elsystem och under några sekunder varierade spänningarna mellan cirka 80 och 120 % av vad de ska vara. Reaktorns effekt reglerades automatiskt och omedelbart ner. Det slogs ut en del utrustning, bland annat aggregatbrytare, likriktare och växelriktare. Vid en sådan händelse ska kraftverkets egna redundanta elsystem ta över elförsörjningen.

Kraftverket har fyra dieselgeneratorer och batterier för att säkra tillgången på el i alla lägen. Men bara två av de fyra dieselgeneratorerna startade. Det räcker dock med att två av generatorerna startar för att strömförsörjningen ska vara säkrad. Efter 23 minuter startades de två återstående generatorerna manuellt. Även om reaktorn snabbstoppade så behöver den fortfarande kylning. Matningen av ström från batterier var också utslagen på grund av transienter och överspänningar. Detta ledde till att ett flertal viktiga säkerhetssystem, datorer och mätinstrument blev spänningslösa. Efter cirka 30 sekunder snabbstoppades reaktorn. Flera mycket viktiga instrument, till exempel för mätning av vattennivå i reaktorn slogs ut eller var inte tillförlitliga.

Statens kärnkraftinspektion klassade efteråt händelsen såsom "mycket allvarlig". Incidenten är klassad som en INES 2 (skala 0-7)[2], vilket betyder "Försämring i anläggningens djupförsvar (försämring i anläggningens säkerhetssystem)" och tillhör de tre lägsta nivåerna.

Den 1 augusti hävdade Lars-Olov Höglund i media att reaktor 1 i Forsmark varit nära härdsmälta. Kjell Olsson, utredare på SKI, erkänner dock senare att Höglund hade rätt när han sa att det rent tekniskt sett hade kunnat bli en härdsmälta. Man skall komma ihåg att härdsmälta ej skulle innebära samma konsekvenser som de brukar benämnas vid Tjernobyl där het ånga orsakade explosion utan endast att reaktorn skulle förstörts invändigt utan utsläpp av radioaktiva partiklar."

Kontenta:
Fel händer och vi kommer att få leva med det. Frågan är bara om våra kärnkraftverk är så pass tillförlitliga att vi kan leva med det?

Själv är jag för kärnkraft då alternativen är dyra, förstör miljön även visuellt. Tycker dock att vi borde hitta bra alternativ, men också energieffektivisera så vi på sikt kan göra kärnkraften onödig, och då avveckla dom.


Media: Exp DI GP, DN, DN1, Ab, Ab1, Ab2, Ab3, SvD, SvD2, SvD3, Ex, Ex2, Ex3, SVT.

Bloggat: Högberg JohanWesterholm och Peter Johansson och Mats Engström på ämnet

Vad är det borgarna inte fattar?

Reflekterar över debatten kring arbetsmarknadspolitiken som var för någon dag sedan. Märker och förstår när det gäller den politik borgarna för, att har man inte gjort rätt så är man som en åsna och fortsätter tills man kört ner Sverige i låglöneträsket. Eller det kanske är vad dom vill.

Ändrade lagar som gör arbetskraftinvandring (du får 27kr/h)(läs människohandel)mer lukrativ, jobbcoacher (healing m.m. kostnad: 1miljard), instegsjobb, Fas3 (du får 300kr/dag). Lägre arbetsgivaravgift för ungdomar.

Ja allt ovanför är ett misslyckande. Det leder till lönedumpning och arbetsgivare anställer inte personer för att det är billigt, utan att de är i behov av dom.
Hörde på ett radioprogram där man frågade Mc Donalds hur många de hade anställt tack vare den lägre arbetsgivaravgiften. Svaret var runt 4 000st WoW tänker man då eller? Skärpt reporter frågade då, "hur många har slutat på Mc Donalds" . . . Just det 4 000st alltså hade de inte anställt fler p.g.a. att det var billigare, utan pengarna de tjänar på detta går till aktieägarna.

borgarna som nu styr Sverige gör det till förmån för rika, kriminella (Rut, Rot, coach, fas3 fusk).

Hjälp oss göra Sverige varmare, där alla betalar skatt efter förmåga och får hjälp efter behov. Erkänn att det gick snett och hjälp till att få Sverige och Svenska folket på fötter igen.

Ylva
Jobb och utvecklingsgaranterade
Jobbcoacher aftonbladet
Expressen om hur lätt det är att bli coach
Fas3 som tvångsarbete
Högberg om Fas3

Äntligen Håkan, eller?

Kommer det att kuppas på S-kongressen? Finns det något storvilt som lurar bakom ridån? Jag hoppas inte det. Nu har valberedningen gjort en rekommendation på partiledare Håkan Juholt och partisekreterare Carin Jämtin till S-kongressen.

Ett team som jag både tror och hoppas på ska kunna samla styrkorna inför 2014. Vi behöver agitatorer och en balans i partiet, vi behöver gå tillbaka till det som ger oss styrka. Nämligen solidaritet med andra. Får individen bestämma är solidaritet en 20kr i en insamlingsbössa till Frälsningsarmén. Vi behöver en nationell solidaritet som också berör andra länder.

När jag nu hört presskonferensen kring Håkan Juholt och Carin Jämtin så märker man en skillnad på hur man svarar och vilka värderingar man har.

Jag tror dock fortfarande att Mona Sahlin inte fick chansen fullt ut, men man har ställt sina platser till förfogande och Håkan Juholt och Carin Jämtin har accepterat att bli nominerade.

Vi får se vad som händer på kongressen.

I förväg vill jag dock gratulera Håkan Juholt och Carin Jämtin till nomineringen och av de IF Metallare som var närvarande på vår träff då detta skede applåderade och en lättad stämning blev tydlig.

Aftonbladet

Johan Westerholm och Peter Högberg skriver även om detta på SvD idag.

Media: Ab, Ab2, Ab3, Ab4, DN, DN2, DN3, DN4, DN5, SvD, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, Ex, Ex2, Ex3, Ex4, Ex5, SVT, SR, SRDagens Media, Mediavärlden, Östran, Barometern.

Bloggat: Martin Moberg och Annika Högberg och Alexandra Einerstam och MMK på ämnet.

Ett NEJ är ett nej, eller?

Leif Pagrotsky har som ni vet seglat upp som en kandidat till partiledarposten inom Socialdemokraterna. Nu har han blivit tillfrågad av valberedningen men tackat nej.

Men vi vet om vår historia att ett nej inte alltid är ett nej ;-)

Vi får se den fortsatta jakten på en partiledare. Dock finns det personer som öppet deklarerat att de kan tänka sig partiledarposten.

Hur detta fortsätter får vi läsa och höra om i medierna.

Högberg tackar ja
Expressen
DI
Aftonbladet
SvD

Lite om våra tidigare Nej: Expressen

Skrivet kring detta tidigare:

Media: Ex, Ex2, DN, DN2, SvD, Ab.Bloggar: Martin Moberg på ämnet.

Moderaternas "Nuggetspolitik"

Vi som bloggar och följer debatten förvånas över att alliansen fick ytterligare fyra år att sabba Sveriges samhällssystem och därmed välfärd är troligen känt. Men hur och varför kan inte väljarna se deras söndrande taktik?

En förklaring som också sagts förr är att borgarna gör allt i små steg. S.k. Nuggetspolitik. Små bitar som plockas en och en tills det är slut.

Därför är det på en så krånglig nivå att det är svårt att se konsekvenserna innan det är försent.

Exempel: sjukförsäkringsreformen som togs. Här sa borgarna att det är för att inte "lata" svensson skulle piskas till arbete. Vilket de som hande arbete tyckte var bra och så gick det som det gick med utförsäkringar och allt elände.

Exempel: Ny lag och olika ersättningar vid semester. Har någon reagerat mer än arbetarrörelsen? De som skadats på jobbet och är sjuka mer än ett år får ingen semesterersättning.

Sedan undrar du varför facken är politiskt knytna till Socialdemokraterna.

Nu är det ytterligare "förenklingar" på gång som innebär försämringar för oss.

"Förslaget innebär att en medlem kan behöva vänta i flera år innan han eller hon kan få gå en facklig utbildning. Regeringen kallar sitt förslag till förändring av studieledighetslagen för en förenkling, men i själva verket handlar det om en kraftig inskränkning av fackets möjlighet till inflytande och agerande."
IF Metall

Börja engagera dig NU innan det är försent. Media är borgerlig så du kanske ser en notis efter att beslutet är taget.

Löntagarbloggen
Camilla Wedin
Monica Åhlén
Tommy Olsson

Vad har alliansen gjort för kvinnorna?

Vi vill att alliansens vallöften innehåller en jämställdhetsanalys. Det är lätt för partierna att glömma bort den aspekten när de utvecklar sin politik
Nyamko Sabuni (FP) SvD

Vad säger ni om den?
Ganska klart att man inte gör som de säger, eller alla skyller på varandra eftersom de är allianspartier så "måste" de tillsammans bestäma och då kan ju faktiskt vilket stolpskott som helst göra uttalande utan att det får stora konsekvenser eftersom det går att ursäkta sig med "de andra ville inte".

Vad har vi för jämställdhet idag som regeringen haft fyra år på sig att genomföra. Eva Cox, moderatkvinnorna

Hon skriver:
"Vidare föreslår vi att ersättning för vård av sjukt barn ska vara möjligt att överlåtas till exempelvis mor- och farföräldrar eller någon annan."

Arbetsgivarverket säger:
"Överlåtelse av tillfällig föräldrapenning till annan person
En förälder kan överlåta sin tillfälliga föräldrapenning till en
annan person (t.ex. granne, far- eller morförälder) som i stället
för föräldern stannar hemma från sitt arbete för att vårda ett
sjukt eller smittat barn. Den som i stället för föräldern stannar
hemma och vårdar barnet får tillfällig föräldrapenning beräknad
på sin egen SGI."

Så mycket koll hade moderaterna kring detta. Att "strida" för redan befintliga förmåner kallar dom att slås för jämställdhet :-D

"Inom de branscher där flest kvinnor är verksamma – vård, skola och omsorg – är det svårt att starta eget. Det vill vi ändra på genom att ge kvinnor tillgång till en större arbetsmarknad och inte bara offentliga arbetsgivare som idag. Kvinnor kommer att få större möjlighet att påverka sina arbetsuppgifter och arbetsmiljöer. En bredare arbetsmarknad leder också till att kvinnornas löner kommer att höjas."
Om detta säger vi ILLA, hur ILLA!!!
Vad har allians regeringen gjort för att "främja" detta?
Jo de har infört RUT som gör att det startar låglöneföretag som importerar arbetskraft från andra låglöneländer och slår ut den kommunala verksamheten som därmed måste säga upp sina anställda. "Större möjlighet att påverka sina arbetsuppgifter och arbetsmiljöer" försök det med en privat låglönearbetsgivare.

"Alliansregeringen har bidragit till att utanförskapet minskat kraftigt, främst för kvinnor som därigenom fått större frihet. Vår ambition är att fortsätta enligt den linjen."

En mer desillusionerad människa får man leta efter. Eller som Aftonbladet skriver:
"Det är också berättelsen om ett samhälle som misslyckas. Jobbcoacher och handlingsplaner när det inte finns jobb att söka.
Den nuvarande regeringen valdes på frågan om utanförskapet. Den kommer att bedömas på just den frågan och på det som ännu för ett år sedan beskrevs som ”jobbpolitiken”. Och domen kan ­bara bli en. Politiken har misslyckats."
Aftonbladet

Detta är det som moderaterna har gjort för kvinnorna i Sverige. Nästa 8 mars då kvinnodagen firas så kanske det hänt annat. Men jag tror att regeringen idag är en lam försvarare av ett system som förpassar människor till permanent fattigdom.

Till er kvinnor kan jag bara säga, engagera er och kräv förändring

Lästips: Johanna Graf skriver idag i Expressen kring socialdemokraterna och jämställdheten.

Media: Ab, Ab2, Ex, Ex2, SvD, SvD2, SvD3, SvD4, DN, DN2.

Bloggat: Peter Johansson och Peter Andersson och Roger Jönsson på ämnen.

Stereotyperna konsolideras kring ny partiledare


Är det klart nu?
En man som partiledare och en kvinna som partisekreterare. Nu jublar de stereotypiska personerna som vill ha en man som partiledare.

När jag hade förmånen att för en dag prata och vara med Mona Sahlin på turné så tycker jag att hon inte riktigt har fått en ärlig chans sedan hon blev partiledare.

Men visst är man högsta hönset så får man ta smällen oavsett om man fått en ärlig chans eller inte. Fler borde förstått efter valet, bättre sent än . .. . . .

Ett litet citat av Peter kring Ibrahim Baylan:
"Jag är inte förvånad och har länge ansett att han den vägen borde vandra då han som partisekteterare har ett tungt ansvar för valförlusten. Frågan är om de övriga i styret nu tar rygg på Ibbe och Mona?"


Media: Ab, Ex, DN, DN2, SvD, SvD2, SVT, SVT, SR

Bloggat: Peter Johansson och Mats Engström Staffan Lindström och Sebastian Stenholm och JohanWesterholm på ämnet.

Ungdomar och arbetslösa blåsta igen av reinfeldt & co

Regeringen vill ändra lagen så arbetsgivare ska få det än lättare att beordra övertid. Idag är det den enskilda individen som kan bestämma om han/hon vill jobba mer övertid än 150 timmar. Över 200timmar behövs dispens från facken (IF Metall).

Regeringen vill nu frånta individen och facken den möjligheten att neka övertid över 150 timmar.

Detta kommer då leda till ett högre övertidsuttag och därmed mindre behov att anställa. Alltså svårare att få ungdomar och arbetslösa i arbete och ytterligare försämra arbetsmarknaden för oss arbetstagare. Men det är borgarnas idé att arbetare ska vara glada att ha jobb och stå med mössan i handen. Därmed trycka ner lönerna.

SIF gjorde en undersökning 1999 som visade att den övertid de gjorde motsvarade 150 000 arbetstillfällen!!!! Detta vill regeringen (borgerlig) ska öka?!?!?


Hur reagerar de partier inom alliansen som värnar om kärnfamiljen? Hur kan man gå med på att arbetsgivare ska kunna tvinga sina arbetare att jobba mer övertid så de får mindre tid med sina barn?

Dock kanske jag ska säga tack till den borgerliga alliansen att de nu om inte förr kommer att skapa irritation bland de som redan har arbete. För arbetslösa, sjuka, pensionärer och ungdomar har de redan lyckats irritera.

Unionens chefsjurist ger jag inte mycket för heller. Kanske dags att sätta sig in i verkligheten Martin Wästefelt? Tror du på allvar att om en arbetsgivare behöver ett visst antal arbetare för att få produktionen att fungera är snäll och accepterar att ett barn ska hämtas på dagis kl. 15:00, när dagis kan vara öppna till 18:00, eller mer? Alltså tre timmar övertid, ring till dagis och säg att man måste jobba.

Tror du Martin Wästefelt att en arbetsgivare som ligger efter i produktionen på allvar ger en korp spelande arbetare ledigt? Vet inte vilka avtal Unionen har, men som Martin Wästefelt beskriver så är de en utopi för oss på golvet.

Dags för arbetarna att inse att arbetarlinjens borgare är ett skämt, och rätt stort sådant.

Har vi några facklig politiska ombud som lyfter denna fråga inom partiet?

Kaj Raving
Härnösands AK
E24
Lillkungen
IDG
Moteld

Naturligtvis har cheferna uppmärksammat detta :-)

Anders Carlgren dissar Gud?

Har anders carlgren börjat få storhetsvansinne eller är det helt enkelt alliansens idétorka till att ge Sveriges invånare en framtidstro, som nu gör sig påmind.

Vi vet att alliansen med hjälp av kd är rätt desillusionerade, men att skylla på SMHI för att vädret inte är som SMHI säger är kanske att sticka ut för mycket.

Finns flera artiklar där väderexperter säger att vädret blivit mer svåranalyserat med diverse argument som växthuseffekt och annat. Så varför kan inte anders carlgren acceptera detta?

Tror att SMHI gör allt för att göra så bra och träffsäkra prognoser de kan. Det handlar om förtroende i den bransch som SMHI är i.

anders carlgren kanske rent av vill sköta vädret själv, nu när opinionsiffrorna inte är till centerns fördel. Lite gudomlighet kan väl inte kan skada, tänker centern.

SvD
DI
Aftonbladet

Håkan Juholt kanske?

Nu kanske det finns alternativ. Håkan Juholt har en bred kunskap och erfarenhet trots sina 48år. Jag tror att det är ett alternativ som många kan acceptera.

Vad Socialdemokraterna behöver är en ledare som kan samla sina styrkor och föra folkets politik. Att engagera och skapa delaktighet är ett måste då borgarna lyckats sabotera engagemanget hos de som har jobb och har det gott.

Vi måste ha en politik som har ett mål. Vad vill vi?
Att ha höga bra mål som att utrota barnfattigdomen är en del.
Tycker det är rent förkastligt att väljare valt en politik som slänger ut barnen i fattigdom, men vi har demokrati. Därför är det än viktigt att kunna debattera och agitera för att nå fram till väljarna så de inte gör om misstaget att välja en politik som gynnar de få på bekostnad av många.

Så varför inte Håkan Juholt till att leda ett parti som vill att de som får otur i livet ska känna sig trygga, och att vi tillsammans i Sverige får en bra tillväxt och ekonomi baserad på gemensam tillväxt.


Aftonbladet
Peter Högbergs blogg

fattiga vs rika

Undrar hur länge dröjer det innan fattiga, de som utförsäkrats, sjuka som inte får någon hjälp, arbetslösa som inte har någon akassa, ungdomar som är förlorarna när regeringen försämrar deras villkor, börjar protestera?

Hur länge har vi ett tryggt Sverige?

borgarnas välfärdssamhälle är när man fritt kan välja vad man vill ha. Som i en galleria där försäljare står på rad går vi runt och väljer erbjudanden. Bäst erbjudande vinner, kan du inte betala så kan du heller inte välja och därmed är du utan. Gammal hederlig 1800-tals demokrati.

borgarnas våta dröm verkar vara att de som är rika ska ha staket och taggtråd för att de måste skydda sig mot världen utanför. De rika blir otrygga när de stora massor är hungriga. Inte undra på att borgarna ger mer pengar till poliserna.

Hur länge?

Hur många artiklar i tidningar måste vi läsa innan något händer?

Vad gör du?

Fattiga får köa längre
Sportlov och fattiga
Utförsäkrings mörkläggningen

Borgarna trasar sönder samhällets pelare, än mer

Vi kan kalla det för Sverige beta. Det Sverige vi hade en gång för länge sedan är nu på väg tillbaka. Där arbetarna fick stå med mössan i hand och konkurrerade om de jobb som fanns. Med en borgar regering som gör rent utsagt dåliga satsningar för att stärka upp arbetarnas Sverige.

RUT, ungdomslöner, sämre anställningsvillkor, lägre ersättning och framför allt en bortre gräns. Det har gått så långt att Försäkringskassan som följer regeringens vilja får högre arbetsbelastning och jag tycker synd om de tjänstemän som måste reda upp sörjan som borgarna fixat.

Och trots detta ska det skäras än mer i försäkringskassan. Allt för att skapa kaos och oordning så de som behöver pengar ska bli hungrigare.

Snart är det någon som slagen vänder sig om och säger "inte mer". Då är det försent reinfeldt. Då om inte förr kommer du se vad människor som inte orkar längre, kan resa sig en sista gång och protestera.

Till er som valde denna regering så kan ni göra bot och bättring 2014

Alliansfritt Sverige
Ekot
Nyhetskanalen
SvD

Generation utanför visste vi om innan valet

Ser på "Generation utanför" på SVT. Inte förvånad och lite fundersam varför det kommer nu eftersom detta var väl känt innan valet.MC Donalds tjänar pengar
"den sänkning som Alliansen gjorde INTE har fixat fler jobb, utan bara rikare ägare av företag som nyttjar ungdomar mer (MC Donalds)."
Felräknande regeringen
"Nu äntligen finns möjligheten att räkna ut vilken lön ungdomarna kommer att få om den borgerliga alliansen får fortsätta sabba Sverige i fyra år till."
Ungdomar räkna ut er lön

Så tyvärr ungdomarna röstade i skolan för en S ledd regering, tyvärr som Generation utanför visar idag är att de äldre nu börjar mer och mer tänka på sig själva. Det är borgarna som lyckats splittra samhället. Genom att hela tiden mantra in att ungdomar kostar för mycket, är lata och ska piskas med sämre löner och vara rättslösa.

Varför vaknar du inte "Svensson" varför ställer du inte frågan till regeringen "varför?". Kanske borde göra en tunisien, Egypten algeriet makeover i Sverige?

Kommer nog bli det så snart ungdomarna inser att dom är lämnade åt sitt öde. Och vi kommer upptäcka att vi svek en hel generation, fast försent.

Sug på den borgare

Kristna är inte perfekta, bara förlåtna

Ett gammalt uttryck som jag sett mest från engelskspråkiga länder.
Men nu vill jag skriva om detta då kristna börjar få upp ögonen och se världen som den är i verkligheten.

Oftast har man fått till sig att är man kristen så borde man rösta på kd. De har kristna värderingar och står upp för dom. Som jag skrivit förut om kd så har de sålt sina värderingar och kristen etik för att få smaka lite makt.

Därför glädjer det mig att kristna nu börjar ifrågasätta kd och alliansen som förstört många liv i Sverige genom de nya sjukreglerna som utförsäkrat många och skapat oro när man som bevisligen sjuk tvingas till att arbeta annars förlorar man mycket mer.

Diakoner startar ett upprop mot utförsäkringarna och Sveriges kristna råd har inte bestämt sig (oroliga för att ta ställning). Dagen

Tycker det är starkt gjort att se konsekvensen av en politik och inte vara helt innanför ramarna utan ifrågasätter. SR

"Cirka 42 000 personer utförsäkrades i fjol under första året med regeringens nya sjukförsäkring och nu startar kyrkan ett nytt påskupprop för de utförsäkrade."
P4 Värmland

"Påskuppropet för de sjuka växer. Det gäller både manifestationer på 35 platser i landet på annandag påsk och kraven från många diakoner inom Svenska kyrkan."
Dagen om städerna

Vill du påverka Sveriges Kristna råd här är deras sida SKR

Charlotte Therese - Bloggare
Påskuppropets Facebooksida
Karta över städerna som deltar

Gräset är kanske inte så grönt på andra sidan

Debatten kring privata skolor s.k. friskolor pågår hela tiden. Överarbetande lärare med låg lön och stressiga scheman. Vinster av skattepengar som skickas utomlands.

Men eleverna som väljer detta?

Vi hör om "glädje" betyg på friskolorna som ger eleverna en felaktig kunskapsnivå när de ska studera vidare eller kommer ut i arbetslivet.

Men vad händer när en friskola fallerar totalt. Då menar jag inte den omställning som kommunerna måste göra, utan det som drabbar eleven.

ELEVER LÄS DETTA INNAN NI ANSÖKER TILL FRISKOLA:
"undervisningen blev helt slumpmässigt och vi hade ingen aning vilken sorts lektioner som väntade i klassrummet"

"Undervisningen föll ihop totalt och eleverna kom och gick utan att någon brydde sig om att registrera frånvaron."

"saknar runt 750 betygspoäng vilket hon inte tror går att läsa in på dom tre månader som återstår av terminen.
Vad händer nu?
- Halvpanik"

Artikel

Så till dig elev. Tänk lite innan ;-)

Media: EkotAlliansfritt SverigeNytt24NyheternadirektNyhetspressen

Borgarna höjer skatten för löntagarna 2011, visste ni om det?

Låter inte som alliansen. Eller hur var det nu de lovade.

alliansen sänker den skatt som syns mest, men höjer skatten som inte syns. lite plus minus noll där, men det låter fint med att gå ut och sänka skatterna. Samtidigt gör de en växling av arbetsgivaravgifterna så pengar från lönen som gått till efterlevandepensionsavgiften, sjukförsäkringsavgiften och arbetsmarknadsavgiften har sänkts. Samtidigt har den allmänna löneavgiften (eller skatt) höjts.

Förut gick socialförsäkringarna med överskott, detta tar nu regeringen till sig och sänker genom att ge dom till sig själva att leka med. :-)

Ekonomifakta:
"De lagstadgade avgifterna inkluderar också bland annat en allmän löneavgift som i praktiken är en skatt snarare än en avgift."

Så deras växling av pengarna som arbetsgivaren betalar in som skulle vara till vår välfärd enligt våra förfäder.

"Under 2011 är de lagstadgade arbetsgivaravgifterna 31,42 procent av den anställdes bruttolön. Det är samma nivå som för 2010 men vissa förändringar har skett mellan de olika sociala kostnaderna. Efterlevandepensionsavgiften, sjukförsäkrings- avgiften och arbetsmarknadsavgiften har sänkts. Samtidigt har den allmänna löneavgiften höjts från 6,03 procent till 9,23 procent."

Tänk vad fort en borgerlig regering kan plocka ner vår välfärd, samtidigt som de "värnar" om arbete. INTE arbetarna för när du väl drabbas av något står du där naken och ska till varje pris tillbaka till arbete även om du fortfarande är sjuk och dålig.

E24.se kan få till det :-)

Visst, men ibland har faktiskt kapitalism och ideologi en del gemensamma nämnare. Detta försöker Andreas Cervenka (krönikör SvD) reda ut genom en analys på E24.se.

"Vilken nordisk jätte är van vid en stadig marknadsandel på 40 procent, ett piggt produktutbud och ett självförtroende som en rysk oligark med pudrad näsa? Men vars chefer nu ligger i ett mörkt rum och skriker ut sin ångest?

Nej, jag talar inte om Nokia utan om den svenska social­demokratin."

Klart att något hänt som Andreas försöker säga. Men hur och varför?

"Ideologier och värderingar är svåra att baxa in i ett excelark. Men som organisationer betraktat verkar partier och företag följa samma cykler av framgång och förfall.

Det var trots allt bara åtta år sedan Fredrik Reinfeldt tog över ledningen av vad som då stämplades som politikens svar på Facit."
Här vek jag mig av skratt av denna roliga jämförelse :-)

Sedan kom slut klämmen:
"Det går att dra en parallell till när den sparkade Nokiachefen Olli-Pekka Kallasvuo förra året organiserade om genom att låta sina chefer helt enkelt byta jobb med varandra. Mona Sahlins laguppställning inför valet var förvillande lik den som Göran Persson förlorat med 2006."

Jag råder er att läsa hela denna analys på E24.se.
Den är mycket bra skriven och lätt att känna igen och dra på smilbanden :-)

Analysen på E24.se