Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

RUT hjälper till

Att skapa en låglönesektorn med RUT har varit en att de borgeligas agenda. Det fanns naturligtvis de som städade och hjälpte till i hemmen hos oftast rika innan, men RUT gjorde att mer skumma företag började ta in arbetskraft från andra länder och de gjorde "svarta jobb vita" som reinfeldt påstår. Eller billig arbetskraft importerades och de lämnade sina barn kvar i hemlandet för att få någon försörjning. Detta har och fortsätter att utnyttjats.

Nu klantar sig reinfeldt & co ytterligare med lagen om arbetskraftinvandring där mer eller mindre kriminella utnyttjar fattiga på ett avskyvärt sätt, och polisen ser med oro över detta. Men inte renfeldt för någon måste ju städa hos honom och pengar har inte han till att betala skälig lön med bra villkor.

Lite från Alliansfritt:
Arbetskraftsinvandring går ju som smort. DN:
”Regeringen Reinfeldts lag om arbetskraftsinvandring har blivit en lönsam affärsidé för samvetslösa företagare. Från 30.000 kronor och uppåt tar de betalt för ett svenskt arbetstillstånd, erfar DN. Och då är inget jobb garanterat.

[…]

De bärplockare som råkade illa ut i somras är långtifrån ensamma. Här finns arbetsgivare som kräver sexuella tjänster för att hjälpa till med ett anställningserbjudande. Andra kräver alltså tiotusentals kronor, utan att erbjuda ett jobb.

Många är beredda att betala för ett tillfälligt arbets- och uppehållstillstånd. Tillståndet ger möjlighet till svensk legitimation och bankkonto, till att köra bil, läsa sfi-svenska och få förstahandskontrakt på en lägenhet. Med tillståndet har de tre månader på sig att hitta en annan, vit arbetsgivare. Misslyckas de med det kan de stanna och arbeta svart i två år.”


Polisen är medveten om problemet. Intendent Ingemo Melin-Olsson vid gränspolisen i Stockholm:
”Det finns företag som utnyttjar det faktum att vissa människor är så desperata att de är beredda att jobba femton timmar om dygnet mer eller mindre gratis för att eventuellt fyra år senare få ett permanent uppehållstillstånd.”

------------------------------
Tyvärr ser vi att politiken och agendan är att slå sönder svensk arbetsmarknad för att tvinga utförsäkrade, arbetslösa och fattiga att ta lågavlönade jobb utan kollektivavtal och skydd.

Var det detta som svenskafolket ville ha när de röstade på reinfeldt & co?

Lika barn leka bäst (m+sd=sant)

Klart att ibland kan slumpen göra att till synes helt olika saker ser likadana ut. Som exempelvis när moderaterna skriver rent "slumpartat" likadant i remissvar som sverigedemokraterna gör i sitt principprogram kring flyktingmottagande.

Eller när de säger att det var en slump, varför bestraffar man då den som skrivit det?
Kanske inte var slump utan mer ett samarbete mellan moderaterna och sd?

Eller som Alliansfritt Sverige skriver i sin nyhet:

Moderaterna i Botkyrka vidtar ”kännbara disciplinära åtgärder” mot den politiska sekreterare som närmast ordagrant kopierade ur Sverigedemokraternas principprogram i ett remissvar till regeringen om flyktingmottagande.

Botkyrkamoderaternas ordförande Jimmy Baker skriver i ett mejl till de andra partiernas gruppledare att man vidtar åtgärder mot sin politiske sekreterare till följd av den pinsamma plagieringshistorien:
”Hej.

Med anledning av det som inträffade gällande vårt yttrande i kommunstyrelsen kring betänkandet "Sverige för nyanlända utanför flyktingmottagandet" vill vi härmed informera om att vi har agerat.

Vi har vidtagit kännbara disciplinära åtgärder när det gäller vår politiska sekreterare Willy Viitala.


Med vänliga hälsningar

Jimmy Baker”

Frågan är varför Jimmy Baker gör detta. När plagieringshistorien uppdagades i förra veckan förklarade han den närmast exakta likheten mellan Moderaternas remissvar och Sverigedemokraternas principprogram var en slump:
”Det är absolut en tillfällighet. Vi har inte använt Sverigedemokraternas program eller någon annan form av skrift som inspirationskälla över huvud taget.

[…]

Hade vi vetat att Sverigedemokraterna skrivit så där så hade vi uttryckt oss annorlunda”

Att man nu vidtar ”kännbara disciplinära åtgärder” mot sin politiska sekreterare fast man vet att han inte gjort sig skyldig till något klandervärt är minst sagt konstigt. Eller så var förklaringen om sammanträffande mest för externt bruk.

Baker bör nog förklara sig. Är det han själv som är lättlurad eller tror han att det är du som är det?

Uppdatering: Dokumentet Svar på remiss – Sverige för nyanlända utanför flyktingmottagandet är undertecknat av en enda person. Jimmy Baker.

Uppdatering 2: Willie Viitala har tidigare lämnat Folkpartiet på grund av partiets flörtande med främlingsfientliga krafter.
--------------------------

Verkar som om Vellinge moderaterna fått upp ögonen på sina partikamrater om deras åsikter och inställning till flyktingar. Eller som man krasst kan konstatera "lite tråkig attityd"

En rabiat muf-medlem

Många klagar på Mona Sahlin. Men att börja ljuga om vad Mona gjort för att försöka rädda "kompisar" inom moderaterna är att börja gå för långt i personangreppen och skitkastandets värld.

Dags att väljarna som "råkade" rösta på lögner och ljusskygga människor inom den borgerliga alliansen får reda på deras lögner. Skickar med lite från Alliansfritt Sverige.

Den nyblivna riksdagsledamoten Hanif Bali passar på att ljuga två gånger i en Newsmillartikel till försvar för mutanklagade Sofia Arkelsten (m).

Bali skriver:
När miljöpartiets gruppledare Mehmet Kaplan (mp) och vänner lät sig bjudas av den islamistiska organistaionen [sic] IHH och Hamas på en kryssning mot Gaza framställdes de som hjältar och blev hämtade av utrikesministern själv.
Detta är extremt felaktigt. IHH, som har Special Consultative Status i FN, ägde endast tre av skeppen till Ship to Gaza. Hamas hade inget med saken att göra, och resenärerna betalade mycket av sin resa själva, vissa betalade även "bjudresan" med sitt liv.

Bali skriver även:
När Sahlin lät sig bjudas av Mikael Bindefeldt på en resa till Mallorca för att fira hans födelsedag var det inte några krav på hennes avgång från Aftonbladet fastän det var en tydlig muta från både Stureplanslobbyn och födelsedagslobbyn.
Vilket nu kunde varit en vettig kritik - om det inte var så att Mona Sahlin betalade för sin resa själv. Den enda som lät sig bjudas på resan var integrationsminister Nyamko Sabuni (fp).

Är det såhär du ska börja din riksdagskarriär Bali? Slänga falsarier omkring dig för att hjälpa partisekreteraren? I så fall måste du vara på det klara med att en riksdagsledamot granskas, och döms, mycket hårdare än en rabiat muf-medlem.
Alliansfritt Sverige
----
Tyvärr väljare så såg ni inte igenom deras fina arbetarfasad. Deras mygel med siffror på utförsäkrade och arbetslösa går nu steget som vi visste fanns från början. Nämligen att ljuga och rädda sig själva när skandalerna om deras "vilda leverne" på bekostnad av stor företagen kommer upp till ytan. Tänk på detta vid valet 2014.

Istället för bra lön får du % på ICA


Först måste jag säga tack till de medlemmar som surt betalar till reinfeldt & Co med den "förhöjda a-kasseavgiften". En avgift som enbart har till uppgift att söndra och splittra facken. En avgift som är olika mellan förbunden.

Sedan måste jag be om förlåtelse från mig och de andra som har arbete till er som blivit utförsäkrade från a-kassan så vår förhöjda avgift nu sänks. D.v.s. med de regler som nu gäller så gör vi människor utan jobb mer "hungriga" att ta våra jobb om de kunde gå ner i lön.

Nu är vi olika mellan förbunden vilket är tråkigt. Vissa förbund springer runt och tecknar försäkringar för sina medlemmar. Andra förbund tecknar rabatter och förmånskort till sina medlemmar, med KREDIT!!!

Vad ska vi ha en fackförening till? Vi kan ju få rabatter hos ICA, Volvo och Coop utan att vara med i facket. Ska facket vara en rabatt och försäkringsbolag? Eller har inte ombudsmän och förbundsfolk något att göra så de måste ringa runt och fjäska för företag för att få rabatter?

Det blir svårare för oss att få arbetare att gå med i vårat fackförbund även att dom jobbar på vårat område. För att de förlorar försäkringar och rabatter. Facken gör det som företagen har i USA. d.v.s. arbetar du på ett ställe har du massa förmåner, byter du så kan du förlora detta.

Ska vi som fackförbund låsa medlemmar mot andra förbund eller?

Ren IDIOTI. Fackföreningen är till att bevaka och tillvarata intressen på arbetsmarknaden. INTE vara ett jippo med massa rabatter och annan skit. Ni hjälper ju reinfeldt & Co med att söndra och splittra.

Har ni så dåliga argument så ni inte kan motivera medlemskap så är inte massa kring lösningar bra metod. För att tala tydligt så är det som att kissa på sig ute i kylan. Vi kommer att ytterligare förstärka den negativa trend som finns.

Lite argument om ni inte kan:
Fackföreningen är vi med i för att vi inte litar på varandra. Jag litar inte på att någon inte tar mitt jobb för 12 000kr eller en utförsäkrad som knappt har mat för dagen tar jobbet för 10 000kr. Därför har vi kollektivavtal och därför ska man vara med. INTE för massa % hos en handlare, bensin eller försäkringar som täcker upp det samhället EGENTLIGEN ska göra.

Eller är detta ett steg mot att förbunden har svårt att få löneökningar så vi måste få rabatter, vilket företagarna gynnas av? Lite svårt dock att mata barnen med rabatt på bensin.

Vi behöver protestera och demonstrera för en bra välfärd som täcker alla och bra villkor på arbetsplatsen, inte dela ut rabattkuponger på Mc Donalds.

Lobbyism mer accepterad, eller?


Statliga företag, sjukhus och skolar m.m. säljs ut. Ofta till underpriser. och väljarna frågar sig inte varför. Ingen, verkar ifrågasätta detta av allmänheten. Debatter mellan politiker, fackförbund och andra intresserade försvinner i mediabruset och "medel svensson" sitter i soffan och är tacksam att han/hon har jobb.

Vi kan inte bara titta och tiga. Sverige står inför stora förändringar och utförsäljningen är bara början. Den borgerliga alliansens mål är att det mesta ska privatiseras. Vem ska då få köpa?

Nu börjar så smått företag inse att det går att muta . . . . ursäkta bjuda politiker utan skrupler på diverse saker för att ligga bra till.

"Att bjuda Moderaternas dåvarande miljöpolitiska talesperson, nuvarande partisekreterare, Sofia Arkelsten på en all-inclusive resa till Frankrike var ett genidrag av oljebolaget Shell. Alliansfritt Sveriges undersökning visar att Shell i utbyte fått ett extremt stort utrymme på Arkelstens politiska blogg, arkelsten.blogspot.com.

Undersökningen är gjord bland alla Arkelstens blogginlägg, indexerade av Google."

Och vad som hände efter mutresan . . . Sori igen, bjudresan:
"Det var även efter resen som Arkelsten hyllade företaget i riksdagen.

Det ska även tilläggas att Shell är långt ifrån det största oljebolaget i Sverige, och har heller inte, till skillnad från exempelvis BP, varit inblandade i några miljöskandaler på sistone. Dock var man 1999 i Argentina ansvarig för den största oljeläckan i sötvatten någonsin, och för bara ett år sedan betalade man ut 15,5 miljoner dollar i en uppgörelse efter anklagelser om brott mot mänskliga rättigheter.

Företaget har helt klart ett imageproblem i Sverige. Att därför få sprida sitt budskap och varumärke på regeringspartiets miljöpolitiska talespersons blogg kan därför nog klassas som ett genidrag, mätt mot vad flygbiljetter, boende och middagar i Frankrike kostar."
Läs detta

Media: Aftonbladet | DN | Expressen | SvD | SVT |

Vilka väljer Svenska folket att ha som representanter, och varför reagerar inte moderaterna. Är det för att de är "nya moderater" som det är helt ok att ta emot "saker" för egen vinning skull, men där avsikterna är rätt klara

Skattesänkningarnas vinnare (Repris)

Ingen är väl förvånad. Vi har tjatat om detta och försökt få väljarna att förstå att medelklassen som röstar på den borgerliga alliansen är lurade. Så kom inte och klaga nu.

Lite från Alliansfritt Sverige:

FÖRDELNINGSPOLITIK. LO-tidningen:
”I sin presentation av årets budget framhåller regeringen att politiken mest ska gynna låg- och medelinkomsttagare.

I budgeten presenteras dock finansdepartementets egna beräkningar som visar på en diametralt motsatt effekt av regeringens politik: De med höga inkomster tjänar mest och de med lägst inkomster tjänar minst.

De absoluta vinnarna under 2011 till 2014 är de hushåll som finns i inkomstgrupp 9 när befolkningen delas upp i tio grupper – alltså den tiondel av svenska folket som tjänar näst bäst. De ökar sin disponibla inkomst med nära 1,5 procent, enligt budgetens beräkningar.”
Man har konsekvent försvarat skattesänkningarnas skeva fördelning med att en tusenlapp för en sjuksköterska är en större andel av inkomsten än tiotusen för exempelvis en plantageägare. Detta är självfallet ett korrekt förfarande då exempelvis hyra och livsmedel betalas som en andel av inkomsten, inte i fasta priser som är lika för alla.

Men nu blir det alltså ännu svårare att motivera - de med höga inkomster får alltså större procentuella påslag till följd av skattesänkningarna. Helt i linje med den politik som förts under senare år:
”Finansdepartementet har också gjort beräkningar av fördelningseffekterna av regeringens politik under förra mandatperioden, inklusive effekterna av de förändringar som kommer att ske 2011. Även dessa beräkningar ger snarlika resultat. Inkomstgrupp 8 har tjänat mest på regeringens förda politik under 2006 till 2010, följda av inkomstgrupperna 9, 10 och 7.”
Detta heter alltså i borgerlig terminologi att skattesänkningarna riktas till låg- och medelinkomsttagare. För att komma till bukt med det uppenbara problemet tillsätter man en statssekreterare med ansvar för att ”förklara verkligheten” för folk.

Tumma på ideologier, kallas allians


Stackars niklas wykman. Måste vara svårt att som liten muffare inte ha alla pommes i sin happy meal, eller det är därför det finns muffare för att det just saknas.

niklas vill peka ut Miljöpartiet för att de tummar på sina miljöagenda för att få lite makt. Eller som niklas säger i Aftonbladet "Makten mer intressant än miljön

Nu läser kanske inte niklas denna blogg, men jag har bl.a. sagt att centerpartiet har varit med att ta bort en skatt på kadmium så vi konsumenter får i oss mer gifter genom mat och miljön. Sedan har vi förändringen kring kring djurskyddet som de flesta väljare glömde. Centerns maktlystenhet

centern skiter ju i miljön utan vill hjälpa lrf och storbönderna som betalar massa pengar för att fortsätta skita i miljön. Så centern är INGET Miljöparti så kanske de inte kan skyllas på maktlystenhet utan mer på att de skiter i miljön.

Sedan har vi kristdemokraterna.
Att sälja sin själ för att få smaka av makten måste vara ett av de vidrigaste jag vet. kristdemokraterna ville inte att HBT personer skulle få gifta sig, men de viker sig, eller de var i minoritet ändå. Men varför är man med i en regering som kör över kyrkor och församlingar? Varför står man inte vid sidan av och fördömer? Vill man inte införa något ska man väl inte vara delaktig, eller?

Så niklas wykman, kolla lite i din egna trädgård efter skit innan du kastar det på andra

Så till er andra, det dröjer 4år innan vi nu kan styra Sverige mot bra villkor för sjuka, arbetslösa, unga, arbetare och alla andra i Sverige som vill skapa framtid tillsammans. Det enda ni kan göra är att gå med i facket och Socialdemokraterna för att påverka genom avtal, vilket inte blir lätt, men desto fler som skriker och lägger ner arbete desto hårdare slår det ;-)

Visst, mer kristendom, men ha historian klar.


Lyssnade på väg hem från Motala på P1, en kanal som jag börjar tycka om mer o mer efter att man tröttnat på skvalmusiken. Nu lyssnade jag på diskussioner kring det politiska ingripandet för att särställa kristendomen i skolan.

Jag själv betraktar mig som kristen, men de diskussioner och de argument som kom fram irriterade lite.

Kristdemokraten Yvonne Andersson, ledamot i utbildningsutskottet sa att kristendomen gjort så mycket för Sverige som land. Ex. att vår utveckling gått fram så fort. Kristendomen har gjort mycket för Sverige, dock så var just kyrkan de som motsatte sig lärandet eftersom det var en maktfaktor. Små samlingar med människor som bildade grupper som ville fördjupa sig i sin kristna tro arresterades, för att just kyrkan ville behålla makten. Visserligen på 1800-talet men ändå.

Jag skulle vilja påstå att Socialdemokraterna med deras värderingar som stämmer rätt bra överens med det kristna budskapet, Frihet jämlikhet och solidaritet. Vilket inte KD gör efter att utförsäkra sjuka och arbetslösa människor som blir.

När Arbetarna tröttnade på underkastelse organiserade man sig i fack och sedan startade Socialdemokraterna. Då led orden var Frihet jämlikhet och solidaritet kan vem som helst förstå att det gick raskt för Sverige att utvecklas. När arbetare fick råd med livspusslet kunde de investera mer i sina barns utveckling och även här gjorde S sitt genom investeringar i allmänna skolan. Rättigheter för föräldrar, barnbidrag och allt annat.

Så att säga att kristendomen gjort mycket är att försöka ge KD oförtjänta poäng eftersom kyrkan var adel och tyckte om att tukta sin församling och leka kung i sina församlingar. Precis som brukspatron på sina fabriker.

programmet
Lyssna 8min in på programmet.

Kristendomen har gjort mycket för människor när det gäller att vara ett ledljus i mörkret. För att ta vara och få mer kunskap har dock Socialdemokraterna hjälpt till att utbilda och stärka medborgarna så man kan och vågar uttrycka sin tro.

Fredrik använder Nobelpriset för att klappa sig på ryggen

Hittade detta på en blogg och kan bara instämma. Läs gärna mina slutord längst ner.

Det jag nu vill skriva om och "avslöja" är den grund som vårt framtida samhälle kommer att/ska vila på som Alliansen nu börjar genomföra steg för steg. Inspirationen och idén till mitt inlägg, kommer från Janne g och hans blogg, med detta inlägg. Det som jag börjat nysta i får mig att tappa hakan...Ni får ursäkta alla länkar, men det är så sjuka grejer och så mycket fakta...

Dessutom delades Svenska riksbankens ekonomipris (det som tas för att vara ett Nobelpris, men INTE är det) ut idag och det är samma sorts teorier som belönas som alltså Radetzki redovisar...
Mitt förakt för det jag nu studerat under några dagar, som jag alltså inte insåg fulla vidden av tidigare, ger mig kalla kårar och tanken på att någon TÄNKER såhär, och dessutom ger AlliansRegeringen ett program de börjat genomföra får mig att drömma mardrömmar...
Svenska folket blir knu****e i röven... och de ber om mer!!

SE HELA DETTA KLIPP NEDAN!!! DET ÄR VIKTIGT,
Lyssna noga, förfasa dig och fråga dig sedan HUR? och fundera...
Det är viktigt och det kommer att öppna dina ögon och förhoppningsvis förändra din syn på världen...och Alliansen!
Janne Josefsson intervjuar och man ser hur han verkligen måste tygla sig...Vem är denne man som vill ta bort strejkrätten och skapa en ekonomisk underklass? Min tanke är att han är så känslomässigt skadad av sina barndomsupplevelser att han inte HAR en empatisk förmåga och är följdaktligen en skapad produkt av krigets Polen. Han påminner mig väldigt mycket om Imre Kertez karaktär Gyürka i boken "Mannen utan öde" som fick Kertez fick Nobelpriset för... Total SocialDarwinism i praktiken....
Marian Radetzki från Wikipedia
"Marian Radetzki, född 8 december 1936 i Polen, är professor i nationalekonomi vid Luleå tekniska universitet. Hans inriktning är bland annat olika råvarumarknaders ekonomi. Han förespråkar också att mindre språk ska sluta användas till förmån för större språk som engelska.

Marian Radetzki är känd för sina prognoser av oljeprisets utveckling sedan bottennivån vintern 1998/1999 då oljepriset pendlade kring 10 USD/fat. Han framförde då åsikten att oljepriset under många år framåt skulle hålla sig under 15 USD/fat. I juli 2005 skrev Marian Radetzki att oljepriset skulle sjunka från den dåvarande nivån och år 2010 hamna under 20 USD/fat.[2]
I sin bok Den gröna myten argumenterar Radetzki för att ekonomisk tillväxt är lösningen på alla miljöproblem. I en anmälning i den svenska tidskriften Ekonomisk Debatt kritiseras boken av recensenten som skriver: "[Radetzki] presenteras på bokomslaget som Sveriges främste råvaruekonom [...] Här visar han att han knappast kan räkna sig som till de mera framstående miljöekonomerna i landet".[3]
Marian Radetzki har förespråkat en halvering av lönerna för de sämst betalda på arbetsmarknaden och reducerad arbetslöshetsersättning för att minska arbetslösheten. På frågan om demokratin kan vara ett problem för att genomföra detta svarade Radetzki: "Demokratin tenderar att lamslå beslut, och jag föreställer mig att det demokratiska systemet på samma sätt utgör... är en försvårande omständighet för att genomföra politik av det här slaget. Att politikerna inte vill ta itu med ett program mot arbetslöshet som är smärtsamt och brutalt beror på att de är rädda för att de inte blir omvalda.
Och att de då inte vidtar några åtgärder även om de kanske skulle tycka att sådana åtgärder behövde vidtas är en konsekvens av det demokratiska systemet, där de utsätts då för granskning i offentliga val, där kanske många människor - till en början i alla fall - skulle tycka illa om det här programmet på grund utav dess negativa biverkningar."[4]
Radetzki är sedan 1998 ledamot av Ingenjörsvetenskapsakademien."
"Sverige, Sverige! Fosterland? En biografisk studie i integration" av Radetzki, Marian en recension av Thure Stenström som också berättar mycket om vem denne "galning" tycks vara
(En litterär produktionslista från hans egen hemsida) alltså vad han skrivit...
EN debattartikel där han vill AVSKAFFA SVENSKAN!
Artikel i AB om svenskans avskaffande.
_________________________________________________________________________________________________
Idag gavs dessutom "Nobel"priset i Ekonomi (något som Familjen Nobel tar avstånd i från)artikel SVT till tre amerikaner som underbygger Alliansens nya politik.artikel SVT..
Jag ville ha ett inbäddat klipp från Rapport, där man talar om Hur Borg påverkats av dessa teorier, men det finns inte att få tag på så du får spola fram i sändningen till 19.43 via denna LÄNK

"Årets ekonomipris till A.Nobels minne går till tre ekonomer som haft stort inflytande över den svenska arbetsmarknadspolitiken och som till och med har påverkat A-kassan.
Det är årets pristagare som Anders Borg lyssnat på när han utformat sin ekonomiska politik."
Här artikel i DN om "sökteorin" (det handlar om att sänka lönerna)

"Den här synen på arbetsmarknaden är ganska etablerad vid det här laget" Johan Schück
Eftersom Riksbanken ger priset, är det väl logiskt att de ger det till någon som stödjer Regeringens politik? För att Borg ska kunna hävda hur smart han är...
Ja... Här sist en film från SSU om hur Radetzki's modell, "program" börjar ge effekt...och SMYGER SIG IN i samhället...Det känns som mardrömmarna kommer vara ekonomiska i natt.. inte om alla utförsäkrade...trevligt med variation, eller hur??
Blogg
---------------------------
Slutord:
Dock vill jag VARNA. Hungriga lejon kan också göra oförutsedda handlingar som "ägarna" inte räknar med och kan leda till stor sorg för alla. Skyll inte på mig, men människor har en tendens att reagera och med kraft när man tränger dom in i ett hörn.

Tack Fredrik för nya vinterdäck!

Äntligen en vettig politik som hjälper oss arbetare att få det lite bättre i vardagen. Vi behöver inte tänka på medmänsklighet, solidaritet eller en massa pappershantering och fördröjning med försäkringskassan som försöker göra sitt bästa med att genomföra "operation utförsäkring".

Tack vare Fredrik och hans gelikar behöver vi nu inte heller fundera över vad vi ska göra med det STORA överskott vi får på månadslönen, eftersom vi måste köpa försäkringar för pengarna.

Då har vi ju inte råd till vinterdäck och annan lyx, men eftersom löneökningarna är försumbara (lägre än inflationen) och alliansen slagit undan benen på arbetslösa, sjuka och ungdomar så behöver ju inte arbetsgivarna gå facken till mötes. Så nu får vi vinterdäcken istället för löneökning. Det kallar jag ansvarstagande från arbetsgivarna och regeringen. Ser fram emot vad vi får nästa år i lönekuvertet. Kanske lite bensin eller spolarvätska. Undrar bara hur jag ska ge mat till barnen.

Ovanstående text har visst inslag av IRONI

Artikel

"Men det brukar vara lite lättare i mindre företag få ut lite extra. Om de gör upp själva kan det väl bli några bildäck"