Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

LAS måste förändras


Vår arbetsrätt i Sverige har fungerat länge och väl. Vi har ett av världens starkaste företagsklimaten, där svensk industri bl.a. varit världsledande. Vi har kollektivavtal som betyder fredsplikt under avtalets tid, d.v.s. inga strejker.

Fackföreningar och företag har 1997 tagit allt till en ny nivå genom Industriavtalet som var ett ömsesidigt ge och tagande. Allt för att stärka konkurrenskraften och kompetens.

Visst har det inte varit smärtfritt och det blev tydligt i nuvarande lågkonjuktur där företagarna såg sin chans och försökte splittra facken. Detta mycket tack vare en regering som underlättat detta synsätt. Utåt talar värnar Alliansen om kollektivavtal och facklig nytta, men deras agenda är en helt annan.

Maud har uttalat sig starkt kritisk till LAS, och så även Centerns ungdomsförbund, genom sin hätska kampanj "Fuck facket"

Som ett brev på posten hänger Svenskt Näringsliv på:
Sist in, först ut-principen leder till att företag tvingas behålla medarbetare som inte är tillräckligt produktiva när det behövs som bäst. SvN


Företagen vill alltså kunna sparka dig som blivit sjuk eller arbetsskadad. Dig som kommit upp i åren och alltid gått till jobbet punktligt och nu när åldern går upp kanske inte har ungdomens spänst. Du som har blivit ett problem för företaget, dig vill dom ha möjlighet att säga upp. För varför vill de förändra LAS?

Ge ungdomar arbete?
Högst var 40:e ungdom är arbetslös på grund av turordningsreglerna i Lagen om anställningsskydd. Det har TCO:s jurist Samuel Engblom beräknat med hjälp av siffror från Statistiska Centralbyrån.TCO
Alltså är LAS inget problem för ungdomar.


Är du en liten företagare (10 anställda) har du nu rätt att göra två undantag. Större företag speglar samhället. Det finns arbetare av alla sorter och det borde företag veta om. Alla kan inte vara elit hela tiden 24/7 ända tills pension eller döden. För som det verkar nu så borde arbetsplatsolyckor vara mer på tapeten från både Svenskt Näringsliv och Regeringen.

Det första Regeringen gjorde var att lägga ner och dra ner på allt vad arbetsmiljö heter. Varför skriker inte media om detta?

Gör Sverige mindre kallt, rösta i september på förändring.
Rösta på Socialdemokraterna.
Om inte du röstar och engagerar dig tillåter du andra styra din vardag.

Svenskt Näringsliv förlorare på Reinfeldts diktatur


Mona Sahlin försöker agera som en statsman, medan Reinfeldt leker i sandlådan. Att inte ta ansvar för ett lands utveckling utan skylla på någon annan är tecken på "ofelbarhetsyndrom", och då är det någon annans fel.

Alliansens synsätt:
Arbetslösa är lata (A-kassan försämras), sjuka är friska och lata (sjukförsäkringen försämras), barnen behöver uppstramning (betyg 6:an och neråt), ungdomsarbetslösheten är en synvilla (30% arbetslösa ungdomar), Industrin bygger dåliga saker ingen vill ha (lågkonjunktur),

När sjukförsäkringen sköts i sank av Alliansen applåderande dom.

Mona och Fredrik hade en debatt som arrangerats av Svenskt Närlingsliv.
De fick bl.a. en fråga:
"vore det inte bra för Sverige med mer långsiktighet i centrala politiska frågor?"
Var på Fredrik svarar och tog regeringens energiöverenskommelse som exempel.
"– Man kan inte ena dagen, som Mona Sahlin och hennes företrädare gjort, lova att direkt riva upp hela reformen och sedan börja tala om långsiktighet och blocköverskridande överenskommelser."
ENERGIUPPGÖRELSEN VAR INTE BLOCKÖVERSKRIDANDE!!!!

Tycker Monas svar säger allt:
"Vi är ledare eftersom vi också ska kunna ha förmågan att hitta lösningar och komma fram till långsiktiga kompromisser som är viktigt för Sverige. Socialdemokratiska regeringar hade många överenskommelser med borgerliga partier. Och det hoppas jag kunna fortsätta med, sa Sahlin."


Alltså till och med Svenskt näringsliv kan känna sig blåsta eftersom skatter, avgifter, energipolitik, infrastruktur och allt annat som inte förankras tenderar att försvinna/ändras vid makt byte. Sådan kylighet och oansvarigt ledarskap som Fredrik visar har sällan skådats.

Till Svenska folket från Wiki:
Diktaturen kännetecknas av maktkoncentration, men till skillnad från absolutism, envälde och tyranni betraktas diktaturen i regel som provisorisk. Ofta uppstår diktaturen i demokratier, där man samlar makten till en liten grupp, och upphäver den personliga friheten.


Diktaturer är provosoriska - Val 19 september i år
Upphäver den personligafriheten - Ipred, mer poliser, höga avgifter (a-kassa, trafikförsäkring, ökad bensinskatt som KD lovade sänka 2006, studieledighets förslaget).

Gör Sverige en tjänst.
Rösta på socialdemokraterna 19 september för att förändra Sveriges riktning.

Där rök våra kinaförbindelser


Tänk er en en storsattsning i Kina, där Sverige representeras av diverse högdjur. Tänk er Maud.
Några som fick hicka?

Vi vet vilka "grodor" Maud kan göra på svenska, hur kan det bli på engelska i en nation med den ledande ekonomin i världen. Där fel sällan tolereras och elit tänkande är långt framme (Björklund med på resan?).

Man kan inte säga tjotjing om det inte heter det. Ville inte eller fick inte Maud hjälp med att uttala detta INNAN?!?!?!

Eller kan det vara så att hon inte tycker det är viktigt med Kina eftersom landet är socialistiskt, som strider mot Alliansens ideologi?

Till svenska folket.
Vi måste börja ta vårat land och världen på allvar. Alliansen får inte fortsätta leka och springa runt och göra Sverige till åtlöje samtidigt som man raserar välfärd och inte uppfyller löften till företagare att göra det enklare.

På tal om det, varför gör centern en valreklam, om man röstar på centern så ska dom göra det enklare för företagare? DE SITTER I REGERINGEN NU!!! och lovade det vid valet 2006.

Gör Sverige en tjänst rösta på Socialdemokraterna 19 september och börja ta ansvar för vår utveckling och välfärd.

p.s. till Kinas ambassadör, Förlåt för vår näringsminister uttalade och därmed förlöjligade era städers namn. Naturligtvis borde hon lärt sig namnen innan man offentligt uttalar sig.

打扰一下。

Läs mer se nyheten på Aftonbladet

Partipiska v2.0


Visst finns det olika åsikter i föreningar och partier. Oftast löser man detta genom en bra uppfinning som demokrati.

Visst ibland kan man ifrågasättas eftersom, om vi nu tar partier så går ett parti till val oftast med förslag kring hur man ska lösa vissa frågor. Då blir det fel om någon i partiet röstar helt plötsligt mot det som folket trodde att partiet skulle stå för.

Centerpartiet är ett parti som väldigt hårt propagerat för kärnkraftens avveckling. När sedan partiet vänder gör man avkall på de frågor som väljarna trodde de visste vilken inställning Centerpartiet hade.

Förr sa man så här i Centern:
Fälldin hade före valet förklarat att han inte tänkte sitta i en regering som laddar kärnkraft, han skulle inte ”dagtinga med sitt samvete” för en statsministerpost.

Men i Centern gäller inte demokrati, tyvärr.
”Centerns gruppchef och kanslichef i riksdagen tog till en unik åtgärd för att stoppa anti-kärnkraftsmotion från två Centerledamöter. Man vägrade att skriva in motionen i riksdagssystemet från Centerns riksdagskansli.”

Artikel

Även KD viker sig och ingår "ohelig" allians och gör avkall på sina viktigaste frågor. Allt för att stödja och i motprestation få ministerpost och få bestämma i sandlådan.

Det är dags att rensa upp.
Dags att förändra och förnya.

Ge oss Socialdemokrater en röst och gör Sverige mer solidariskt.
Tillsammans hjälper vi varandra genom bra välfärd och miljö.

Alliansen kan likställas med Sol-och-vårare


Många var löftena när Alliansen med "Nya Moderaterna" i spetsen började skramla inför valet 2006. De lovade arbetslinjen (inte arbetarlinjen). många kanske trodde att de skulle hjälpa människor som var i det påhittade ordet "utanförskapet". Fanns också de som tyckte "äntligen någon som klämmer åt fuskarna".

Alliansen och speciellt "Nya Moderaterna" som inte ville profilera sig som skatteskänkar parti (alltid varit det) har gjort de största skattesänkningar i historien och urholkat vårat välfärdssystem och försämrat för de som fått otur i livets vandring. En sol-och-vår varning är att de försöker likna Socialdemokraterna, de tror att svenskar är dumma och förstår inte att de är ett parti för rika och de med dolda agendor (se inlägg om lagförslag om att göra det svårare för media att granska politiker och fuskare) Se på bilderna i inlägget. Socialdemokraternas affisch plankades rakt av, inga egna idéer och man ville få väljarna att tro att det var dom som var arbetarpartiet.

Har aldrig hävdat att allt var bra förut. Visst fanns det då som det gör nu fuskare, de som tillskansar sig förmåner och pengar på andras bekostnad i samhället.

Vad som är skillnaden är att vi Socialdemokrater tror att det finns en vilja hos människor att göra rätt för sig. Att underlätta och öka vår förmåga att möta konkurrens från omvärlden genom utbildning, men också att göra det mindre ekonomiskt kännbart att våga utveckla och byta jobb (rörlighet).

De som har ett arbete måste förstå att om man sänker arbetslösa och sjukskrivna till en mini nivå och till slut socialbidrag, allt för att få skattelättnader till de som har arbete, så blir det mindre köpkraft och ekonomin stannar än mer. De som har arbete får sparken eftersom ingen kan köpa deras varor. Så är den negativa spiralen igång. Ganska "basic".

Vi måste få upp nivån i våra försäkringar.
Vi måste underlätta för ungdomar att få jobb. DOCK inte genom halverad lön.
Vi måste ha utbildning ur arbetslöshet istället för svälta ur arbetslöshet.
Vi måste skapa incitament till företag att utveckla sin personal mer än nu. För att skapa hållbara arbeten.
Vi måste satsa på landsting och kommunal sektor. För att trygga gemensam välfärd.

Hjälp till du också.
Bli valarbetare inom Socialdemokraterna (du behöver inte vara medlem)
Hjälp till att göra Sverige mindre kallt. Rösta på Socialdemokraterna.

Ett beställningsverk


Beatrice Ask och därmed Alliansen vill försvåra för journalister att granska makthavare och skojare. Genom att göra det krångligare tar det längre tid att följa upp och granska ekonomiska brottslingar eller politiker.

Vem tjänar på denna ändring som flera sågat. Fifflare? och varför vill då Alliansen ha denna ändring?

Alliansen är så måna om att det ska vara fler poliser och Ipred implementeringen.
Varför?

Jo, om man tar ett lands ekonomi kör det i botten genom att gynna rika. Gör diket mellan fattiga och rika till en ravin så ökar brottslighet eftersom de fattiga som man tvingat genom försämringar in i låglöneträsket och socialt utslagna försöker överleva.
De protester och den negativa stämning som blir följden av den politik som Alliansen fört blir en nedåtgående spiral som troligen kommer att slå tillbaka.

Men istället för som utredningar visat minska klyftorna för att få ett stablit samhälle så satsar Alliansen på att försvåra för medier att granska mutor och annat som kan förekomma.

Varför?
Vad tjänar Reinfeldt på att fuskare i de högre toppskiktet inte blir granskade?

Detta är bara början, 4år till med Alliansen har vi nog en stat i staten och filmen "1984" framtid börjar besannas.
Artikel

De rödgröna har sagt att de kommer riva upp detta om de vinner valet.
Gör dig och dina medmänniskor en tjänst.
Rösta för ett öppnare samhälle där människor som fifflar ska bli granskade.
Rösta för ett mindre kallt Sverige.

Rösta på Socialdemokraterna 19 september

Tack för den, fackliga kamrater


Efter att ståndaktigt försvarat a-kassans legitimitet och en solidarisk finansiering, har nu våra motståndare, ja de har tyvärr blivit motståndare. Fått vatten på sin torra kvarn kring a-kassorna.

Efter att många förbund sett om "sitt" hus, genom att tillåta inkomstförsäkringar för sina "medlemmars bästa" glömmer man solidariteten mot andra förbunds medlemmar och Sveriges folk.

Det som varit en försäkring att vid arbetslöshet ha en bra ekonomi, så det blir lättare att koncentrera och utbilda sig för att möta nya utmaningar och arbetstillfällen. Denna försäkring är nu dyr (Alliansens fel), men eftersom den varit dålig, med lågt tak så har man kunnat teckna försäkringar mot detta, som bara gäller ett par hundra dagar.
Detta är som att kissa på sig. Skönt i början men efteråt är det värre. Tyvärr står IF Metall rätt ensama om att inte tillåta medlemskap utan a-kassa. Det är ett viktigt beslut där för att a-kassan gäller en viktig princip som ger eko i samhället om den ruckas på.

Nu har det hänt det som man varnat för. Nu efter alla olika USA inspirerade försäkringslösningar inom förbunden springer verkligheten ifatt.

Stefan Fölster
"Majoriteten av löntagarna har kompletterat sin arbetslöshetsförsäkring. Idén om en allomfattande och likvärdig välfärdsapparat saknar nu verklighetsförankring."

Artikel

Hur tänker vi?
Tänker vi långsiktigt på konsekvensen av våra beslut?
Varför låter vi motståndarna göra enkla mål som försämrar Sverige?

Sjukförsäkringen fungerar!


[Ironi]
Alliansen har lyckats, genom att se till att de regler som Försäkringskassan ska följa gäller alla. Visst lyckas några slinka igenom, men om Alliansen med Moderaterna i spetsen vinner valet fixar man nog det med.
[/ironi]

Trodde mig hört om allt elände som den nya sjukförsäkringen där cancersjuka och andra med svåra sjukdomar som till o med under behandling då man troligen mår både psykiskt och fysiskt dåligt ska tvingas ställa sig i jobbkön hos arbetsförmedlingen. Inte för att det saknas arbetssökande som är beredda att jobba för att Sverige ska lyftas, utan för att reglerna säger så.

Denna människosyn som Moderaterna, Kristdemokraterna, Folkpartiet, Centern står för blir än tydligare när en skadad soldat kommer hem från Afghanistan. Han sitter fortfarande i rullstol efter att ha ådragit sig öppna underbensfrakturer, tre krossade ryggkotor, hjärnblödning samt frakturer på nyckelben och revben.

Hans kompis säger:
"Det beror på att vi inte anmälde oss arbetslösa direkt vi kom hem, säger Peter Kero, även han fortfarande rullstolsbunden efter att ha ådragit sig två frakturer på benet, krossad fot, dubbla lårbensfrakturer, kompressionsskador i ryggen samt revbensfrakturer.”

Artikel

Gör Sverige mindre kallt.
Gör Sverige mer solidariskt där vi tar hand om de som fått svårigheter under sin livsvandring.
Gör dig själv och framtida generationer en tjänst.

Rösta 19september för en Socialdemokratisk ledd regering

Trix med siffror igen!!


Jag börjar nu förstå mer och mer varför Alliansen vill förändra skolan. De själva måste ha haft det svårt och tyvärr kanske de gick i en privat skola som inte hjälper de som behöver, utan är mer elittänkande. Som ett privat företag ska vara eller?. Nu verkar de inom Alliansen haft det svårt med att räkna, med det gör det inte försvarbart att trixa hur som helst.

Kommer ni ihåg de som utförsäkrades vid årsskiftet?
15 000 människor som haft det svårt sedan de kastades ut från sjukförskringen. De var ju inte sjuka sa försäkringskassan som fått direktiv från Alliansen. För att de nu skulle få hjälp var de tvunga att anmäla sig till arbetsförmedlingen. Så alla de som enligt läkarintyg var sjuka och anmälde sig till arbetsförmedlingen var nu tillbaka i arbetslivet.

Vad tror ni Alliansen säger nu? Jo
"7 av 10 omförsäkrade nu kunde hitta en väg tillbaka till arbetslivet”.
Alltså de som var för sjuka för att arbeta enligt cancerläkare och andra speciallister var nu tillbaka i arbetslivet.

Är det någon mer som ser det sjuka i detta?

Gör dina medmänniskor och dig själv (du kan bli sjuk/arbetsskadad) en tjänst. Rösta bort den sjuka regeringen som trassat sönder Sverige.

Rösta på Socialdemokraterna och få en förändring.

Alliansfritt Sverige: Artikel

Deprimerade 4åringar med prestationsångest?


Alliansen vill driva igenom betygsättning från årskurs 6. Gör man detta kommer barn och föräldrar få större press på sig för att klara detta. I andra länder är man nere i 3års åldern med speciallärare för att få sina barn att lyckas. På nyheterna ser man ett frustrerat barn som inte vill mer. Alliansen vill också ha skriftliga omdömen på barn från 1:an.

"Ökade krav på att vara "lyckad"
Hur skall vi förklara den här förändringen? Den ökade ungdomsarbetslösheten? Minskad personal och kompetens inom dagis, skola och fritids, hälso- och sjukvård? Ökad individualisering?

Det sistnämnda har fört med sig en prestations- och framgångskultur med stora yttre och inre krav på att synas och att vara lyckad.

En kultur som lägger betoningen på de individuella möjligheterna, samtidigt som den ger dålig självkänsla och skuldbeläggning när man inte lyckas."
Tryggabarn.nu

Varför?
Därför att Alliansen vill sååå gärna ta efter USA som är deras föregångsland.

Och som Alliansen även föreslår själva så blir det svårare för elever med sämre resultat att välja utbildningar, och svårare att komplettera. Är detta det samhälle vi vill ha?
Ett samhälle med frustrerade ungdomar är nog det sista vi behöver, men Alliansen har lösning på det också. Mer poliser, mindre frihet och psykofarmaka.

Istället kanske man ska låta barnen utvecklas, och betyg sätts i 8:an.
Vet inte var Alliansröstare bor, men tycker att vi andra som nu är vuxna klarar oss bra trots att vi inte fick betyg i 6:an eller omdöme i 1:an. Fråga de som varit så drivande i svensk ekonomi, företag, ledande personer, arbetare, politiker, författare och alla andra som håller Sverige igång trots Alliansens sociala experiment att slå på de som redan ligger och deras försök att söndra facken och göra arbetslösa och utförsäkrade till ett låglönesegment.

Rösta bort de som sabbar Sverige, rösta på förändring. Rösta på ett varmare Sverige med plats för alla. Rösta på Socialdemokraterna 2010 19 september.

Låga ungdomslöner ett måste!


Ungdomsarbetslösheten kan bara stävjas med sänkta löner för unga.
Det är ungefär så man kan sammanfatta uttalanden från Allians partier.

Men vem tjänar på låga ungdomslöner?
Är politiker i Alliansen så naiva att tro på arbetsgivare som tvingar sjuka jobba, i företag som serverar mat, eller som "trixar" med in och ut stämplingarna så ungdomar får jobba gratis. Tror Alliansen att dessa arbetsgivare är sååå snälla att de anställer fler om de får råd?

VINST, vet Alliansen vad VINST är??

Vinst kan man få på flera sätt. Ett sätt är att tillverka en bra produkt med bra motiverad och kompetent personal som gör sitt yttersta för företagets utveckling och konkurrenskraft, och lön därefter.

Eller så ber man staten sänka lönerna för omotiverade ungdomar så de blir billigare, och på så sätt genererar vinst. Alliansen själva säger i intervjuer att ungdomar är lata för det finns jobb i krisens Sverige.

Vill dela med mig lite av SCBs material. Lägg märke till att vid krisen under 90-talet steg ungdomsarbetslösheten. och ligger kvar högt.
En förklaring är också att LEAN börjar anammas av företag och löpandeband gör sitt seger tåg (igen). Mer som Toyota, som fick kalla tillbaka massa bilar förra året.
En effekt blir då mindre personal mer produktion.

VILKET SAMHÄLLE VILL DU HA?
Rösta 19 september för ett bättre samhälle där vi tillsammans hjälper varandra.
Rösta på ett rödgrönt alternativ.

Vicka brains!


Äntligen har Alliansen visat var de står. Det satt långt inne, och hela tiden har Reinfeldt bedyrat sin kärlek till de som bevakar arbetarnas rätt på arbetsmarknaden.

Nu vill Alliansen fiska väljare genom att aggressivt göra reklam mot facket. och likt ett barns naivitet få arbetarna att tro på arbetsgivarna som några hyggliga "låt gå" föräldrar som gör allt för att tillgodose arbetarna.
"Du vet hur mycket du vill jobba, vilken lön du bör ha, och hur mycket semester du vill ta ut."


Vicka brains, Semester är lag d.v.s. arbetsgivaren är skyldig att ge arbetare fyra veckor sammanhängande. Detta kan redan arbetstagare välja bort om de vill.

Arbetstid bestäms av LAG igen, men där det finns kollektivavtal blir det bättre för arbetstagaren och vid avtal på företaget är arbetsgivaren skyldig att betala övertid ob m.m. men vill man inte ha pengar vid övertid, kanske bara en öl som tack, är kanske Alliansens idé?

Lön är ingen lag d.v.s. arbetsgivaren kan ge dig 1kr/timme om du arbetar på företag utan kollektivavtal, men det är ju vad Alliansen vill. Låga löner till den stora massan så de måste ta fler jobb och inga rättigheter eller skydd om de skadas (sjukförsäkring) eller blir arbetslösa (A-kassa). Se gärna Radetzki när Janne Josefsson pratar om hans polska städare som han betalar svart, och att han vill sänka lågstatusjobbens lön till hälften. Han har redan lyckats med Alliansen som hjälp där reservationslönen på 3.5år halverats d.v.s. den lön svenskar är beredda att arbeta för, från 16 000kr till 8 000kr.

Vi måste snart tillåta tiggeri, kanske ett vallöfte från Alliansen?

Gör som många andra kommer att göra. Rösta för förändring, och ett mer solidariskt samhälle. Gör Sverige mindre kallt. Rösta på Socialdemokraterna 19 september.

Imperiet gäller än!!


Som Alliansfritt Sverige skriver i en artikel 4 maj, så har man nu sekretessbelagt finansieringen av nya Karolinska sjukhuset i Stockholm.
Kom att tänka på Imperiets gamla låt "Kontroll i Stockholm"
Bäst är dock sista refrängen ;-)

Samhället skapar välstånd så att alla kan få en bit
skatter och andra lagar en vink för jämlikhet
en del kan hitta kryphål som dom satsar pengar i
in och ut i hålen föröka kapital

Dom har kontroll i Stockholm
dom har svarta händer
dom har kontroll i Stockholm
kör runt i snabba bilar
dom lämnar inga vittnen
det är dom jävligt noga med
dom har kontroll i Stockholm

Jag tycker det är tråkigt att bli trampad på
Böjer man sej en gång blir man aldrig rak
e de då så konstigt att jag e mej själv?
e de då så konstigt att jag e mej själv?

Dom har kontroll i Stockholm
Hundratals telefoner
dom har kontroll i Stockholm
det måste gå att ändra på
dom har kontroll i Stockholm


Spotify

Reagera över vinstkraven hos SOS Alarm

Med tanke på att majoriteten i Sverige är borgerlig både i Stat och inom SKL som har hand om bl.a. SOS Alarm så är det inte konstigt att de nu försöker köra sönder den tanke som SOS Alarm från början hade, genom vinstkrav som inte rimmar med uppdraget.

Borgarna har en agenda att göra Sverige till en enda stor marknad där invånarna ska vara små kapitalister som ska köpa tjänster till lägsta budgivare. Nu när de i höstas ställde ett ännu högre krav på vinstmarginal så blir det personalen som drabbas och att de ska "hålla igen" på utryckningar.

"Den ekonomiska pressen på SOS Alarm har redan gett resultat. Första kvartalet i år ökade vinsten efter skatt med 425 procent jämfört med samma period i fjol – från 2 miljoner till knappt 11 miljoner kronor. Det beror huvudsakligen på minskade personalkostnader."

Visst har det funnits krav förut, eller denna text från 2004:
"Under investeringsperioden har ägarna beslutat att tillfälligt sänka utdelningsnivån till 3 procent"

Lite skillnad på 3% eller 12% och att ägarna tog ansvar för bolaget genom att sänka utdelningen för att säkra upp företaget.

Detta visar på att invånarna i Sverige måste agera. Slå inte på de som jobbar och har order uppifrån att spara och vara restriktiva. De får utskällning om de inte levererar ett bra resultat. Vi måste förändra ägarnas syn på ett statligt bolag. Eftersom det är borgare som nu är ägare så kommer SOS Alarm att fortfarande ha krav som är absurda och flera kommer att anlita privata aktörer eftersom borgarna medvetet slår sönder våra gemensamma bolag till förmån från de privata.

Debatten om vart moderaterna får pengar till sina valkampanjer kan göra de flesta misstänksamma.

Media: Ab, Ab2, Ab3, Ab4, Ekot, Svd, Ex, Ex2
Gammal Media: Af, DN, DN2, SvD, Exp, SR, GP, Svt, NSD, DB, Corren, NK, Östran, Nyheterna video, HD, Ekuriren, VK, BT
Blogg: Svensson, Rudberg

Min Intervju med Mona Sahlin


Det var inte helt lätt att vara koncentrerad vilket ni märker om ni ser intervjun. Att med handkamera ha bilden på Mona, se så att det "streamade" genom det mobilanätet och ha koll på frågorna, men också att bevaka chatten ifall man fick någon mer fråga. Inte att förglömma, jag startade om datorn och kände lite press att inte låta Mona vänta, och snart skulle vi vara framme till vårat resemål. Så nu vet ni bakgrunden.

Vi samtalade naturligtvis innan medan jag förberedde sändningen. En sak som jag vill lyfta mer och som jag gjorde i tidigare inlägg är just det hållbara arbetet.
Idag står en arbetare mycket mer i slimmade produktionssystem. System som vars enda mål är mer kontroll över individen, och därmed högre andel tjänstemän som inte är producerande utan mer "coach" och "stöttande". Dessa system tenderar att göra arbetare mer "apatiska" och som går till jobbet gör vad som står i en beskrivning i 8 timmar för att sedan gå hem. Ofta är det upprepande rörelser som på sikt ger arbetsskador/sjukdomar. Visst roterar man och försöker att motverka, men ofta är det att man bara byter från höger till vänster eller liknande monotona arbeten.

Hur ska vi motverka detta samtidigt få arbetsgivare att se lönsamheten med att låta arbetarna ta över mer? Det finns exempel på företag som vågat satsa på anställda. Ett par exempel är ett vårdhem och företaget De la rue som låter anställda ta mer ansvar och därmed ökar kompetensen hos arbetarna, men också som bonus får ner arbetsskador/sjukdomar genom att man gör andra uppgifter än just producerande. Ett exempel till är Alfa Laval. Här beskriver de också oron över andra slimmande system.

Hur kan en rödgrön regering hjälpa till?
Vi måste lyfta detta till de som sitter i regeringsställning, och vi måste få en rödgrön regering som står oss inom facken nära och kan hjälpa oss genom att skapa möjligheter och uppmuntran till arbetsgivare att börja använda oss som en resurs. De företag som nu funderar i dessa banor kan det röra sig om stora belopp i vinst bara genom att låta arbetarna på golvet ta över mer tjänstemana arbeten så de får mer ansvar och mer tilltro till sig själva och därmed ökar lojaliteten mot det företag man arbetar i. Naturligtvis är det tillsammans vi kan göra detta möjligt. Alla fack och arbetsgivare som tar gemensamt ansvar för företaget.

Bilden är från ett material som Mikael Blomé gjort på Lunds tekniska högskola.
Y är då den positiva spiralen.

Enade vi stå...


Tillsammans kan vi förändra och bygga upp. Tillsammans kan vi stärka Sverige globalt. Sverige behöver samverkan mellan fackförbunden och Socialdemokraterna. Facken behöver ta ansvar för ekonomin industriavtalet, men även tala om för partiet vad som behövs för att skapa fler jobb och hållbara sådana. Och partiet behöver komma med lag och incitament för att hjälpa till med detta.

Att denna dag fått vara med Socialdemokraterna på deras valturné har varit en ny upplevelse för mig som ny bloggare och inte allt för gammal i partiet som medlem.
Tillfället fick jag från IF Metall som en av deras "Industribloggare" som ville testa en idé att låta bloggare följa med och skriva om det. Naturligtvis är man inte sen att tacka ja till det (efter att ha rådfrågat familjen). IF Metallavdelning som jag tillhör hakade på och allt löste sig.

Mona var lätt att prata med, och det fick mig att slappna av mer. Trodde nästan säkerhetsvakten skulle få spelet. Mona gjorde ett bra intryck vid pensionärsträffen och arbetsplatsbesöket på TvNo.

Blev intervjuad av Katarina Gunnarsson Mycket trevlig att få träffa och hon har ett lättsamt sätt att intervjua människor. Hennes mikrofon var lite överallt, vid matbordet, bussen och ute bland våra besök. Får se om det kommer med något när hon klippt ner det hela.

En överraskning var att det var en moderat med i bussen. Vi pratade lite om ditt o datt så det blev även det en trevlig bekantskap.

Slutord:
Som sagt tack alla som gjort detta möjligt och hoppas att ni tycker jag gjorde ett bra jobb. Nu är det upp till oss att verka för en rödgrön seger med Mona Sahlin som statsminister. Ni som sover på sofflocket på valdagen upp å hoppa. Fyra år till med Reinfeldt kommer att trasa sönder Sverige ordentligt och öka klyftorna och snart visar det sig att hans "ordnade" finanser är kanske lite Grekland (trix med siffror).

Speciellt tack till Mona för hon tog sig tid med min lilla intervju.

Dagen med Socialdemokraterna #8


Bussen körde från Linköping till Norrköping för ett arbetsplats besök på TvNo. VD Björn Åkerlid mötte upp och eskorterade oss till matsalen för en kopp kaffe. Två anställda, HsO och klubbordförande gjorde oss sällskap vid bordet. Nu ville alla veta hur det var på företaget. Arbetsmiljö, medlemmar och hur går det för företaget m.m.

Jag var lite skeptisk. Kan väl inte vara så bra som både chefen och anställda säger. Den lilla journalisten kom fram i mig och jag började prata med de fackliga ledarna vid sidan av, även de anställda som under rundvandringen var i arbete. Visade sig att det stämde. De hade visst så bra som de sa.

De hade schemalagd träning varje vecka eller gymkort inne i stan. De roterade mycket för att undvika arbetskador/sjukdomar. Var lite osäker på skyddet till en maskin (bilden) men de bedyrade från både företag och arbetare att de inte haft problem med detta.

Läst på deras hemsida om deras bidrag till miljön. Chefen sa att de tvättar många ton tvätt per dag, så det är viktigt med att ta hänsyn till miljön. Ni kan se vilka kunder de har på deras hemsida.

En viktig detalj i detta företag och den trivsamma stämning som jag fick uppfattningen råder på arbetsplatsen är kanske att det är landsting och en liten del kommunen som äger det. Chefen sa också att trenden går tillbaka nu, och att fler landsting köper tillbaka tvätterierna för att de satsningar och tjänster som lovats inte blivit av. men även för att det är kostsammare än att ha i eget regi.

Lite kusligt så rätt många siare kan ha om outsourcing.

Kommer senare under kvällen komma med ett inlägg kring denna dag.

Dagen med Socialdemokraterna #7

NU sänder vi live IF MEtalls intervju med MONA

Dagen med Socialdemokraterna #6

Pensionärsträffen i Linköping visade vad jag misstänkte. Den äldre befolkningen har drabbats av Regeringen Reinfeldts politik, men ändå har solidariteten med den yngre generationen inte klingat av.

Om nu pensionärer kan vara solidariska trots de svårigheter de möter i vardagslivet vore det konstigt att inte de som har arbete börjar tänka solidariskt.

Frågor kom upp om skola, eftersom vad frågeställaren, antydde brydde de sig om framtida medborgarna i Sverige. Mona sa att de kommer att satsa på skolor genom mer stöd till kommunerna. Här är viktigt att få dessa pengar "öronmärkta" (enligt mig).

Ni kan se frågestunden här intill via Bambuser.

Dagen med Socialdemokraterna #5

Live med Mona på en träff med Pensionärer i Linköping

Dagen med Socialdemokraterna #4 Live test

Hej alla.
Tänkte köra i gång en sändning från bussen. Lite prat från mig.
Delta gärna och skriv i chatt. Meddela om det är för mycket buss ljud.

Dagen med Socialdemokraterna #3

Nu är vi på väg till Linköping. Träff med partidistriktet.
Linköping behöver hjälp. Alliansen har majoritet i kommunen.

Centralt säger sig Alliansen vilja satsa på skolan och unga.
De kanske inte ska fråga sina kollegor i Linköping där det är vanligast bland östgötska kommuner att barn och ungdomar mår dåligt.

Denna kommun behöver förändring där socialdemokraterna i Linköping säger
"Det här är ett område vi ser är i behov av såväl ett tydligare politiskt uppdrag som större resurser för att kunna hjälpa fler att må bättre."


Hoppas ni förstår allvaret i Linköping

Till S i Linköping

Dagen med Socialdemokraterna #2

Finsk tv intervjuar. Grekland och därmed EUs ekonomiska kris

Dagen med Socialdemokraterna #1

En lätt förkyld Mona loggar in på 68:an.
Tur hon inte var för sjuk så allt ställdes in.
Kan ju undra om hon kanske var krasslig i går i debatten.

Mona läser över axlarna på mig och säger att hon hade feber i går.

Tycker att det visar på en stark ledare och det hon presterade under debatten är ett exempel på att vi måste vinna för att Sverige har inte ha råd med 4år till med nedrustning i välfärden.

Vår historia


Det är inte för inte som facken har en stark anknytning till Socialdemokraterna. 1889 när SAP bildades var det också en centralorganisation till facken. D.v.s. som LO är idag. Genom SAP var det den enda väg som facken kunde få till förändringar och är så än idag, och eftersom borgarna inte brydde sig om exempelvis 8 timmars arbetsdag eller att fackligt anslutna kunde sparkas utan någon förklaring eller böter. Eller Allmänrösträtt eftersom borgarna tyckte att bara de som bidrog till samhället (rika) skulle få rösta.

Alliansen har genom att förändra sin retorik fått väljare att tro att deras politik förändrats. Nej de har samma politik och samma agenda, d.v.s. försvaga facken och få ett låglönesegment. När alla utförsäkrade behöver pengar finns det jobb för 8000kr (reservationslön se tidigare inlägg) att ta när facken blivit svaga p.g.a. medlemar går ur för att tjäna 250kr/månaden. Vad de inte förstår är om facken inte har många så blir de svaga och även de som gått ur facken kommer få lönen att sakta men säkert stanna eller till och med sänkas, och då snackar vi inte om 80/20-avtalet.

Gör er och framtida generationer en tjänst. Gå med i facket, de som bildade facket hade troligen mindre med pengar än vad ni har. Gå med i Socialdemokraterna och engagera er för att visa att ni bryr er om hur samhället ska vara.

Är ni bekväma så gå bara och rösta på de som vill skapa och behålla välfärd.
Rösta 19 september på Socialdemokraterna.

IF Metall är för ett regeringsskifte, är du?

Är på väg till Sveavägen 68 som är Socialdemokratiska partiets hjärta. Som liknelse till en kropp så kan inte hjärtat enbart finnas, utan är beroende av hela kroppen, där varje del har en uppgift och funktion.

Samma sak gäller för SAP (socialdemokraterna), fackförbunden, medlemmarna och hela svenska folket. Utan ett politiskt parti som värnar om alla, inte bara de rika så kommer Sverige att se annorlunda ut, och jag menar annorlunda på ett dåligt sätt.

IF Metall är ett förbund som engagerar sig mycket i medlemmarna, och har märkt att nedmonteringen av välfärden som är Alliansens mål för att skapa låglönesegment och försvaga facken, slagit hårt mot medlemmarna.

Ett moment är att vara med i valturnén som Socialdemokraterna gör för att visa att vi står vid deras sida, och tillsammans vill vi ha regeringsskifte. Bort med Alliansen som gjort Sverige kallare.

Fick förfrågan om jag ville följa med en dag och blogga om turnén. Klart man vill vara med och skriva historia, där näste statsminister blir kvinna.

Smått fundersam hur denna dag kommer att utveckla sig, men entusiastisk och förväntansfull som ett barn på julafton.

Lägg gärna in frågor i Chatten och var aktiva. Kom gärna med frågor som jag kan ställa så gör vi en livefeed via Bambuser om Mona eller någon annan vill svara. Kommer skicka ett inlägg om exakt tid så alla som vill kan följa. I Bambuser kan ni också ställa frågor "live"

Iphone eller HTC samhälle?


Snart är den här, Iphone 4G. Det har diskuterats om Apple kan komma att stämmas för att de inte släpper in vissa företag som vill göra applikationer som inte är "rätt" enligt Apple.

Detta kommer osökt mig att tänka på konkurrenten som en jobbarkompis köpt. HTC en "ripoff" på Iphone, men ändå så annorlunda.

En väsentlig skillnad är att medan Iphone apparna kostar till stor del pengar så är HTC apparna mer gratis. Eftersom den bygger på Open Source. Många bidrar till att den utvecklas och tar inte betalt för det.

Tänk er Alliansen, de försämrar samhället mycket så bara den som har råd ska kunna köpa tjänster och försäkringar. De som jobbar ska kunna välja själva att betala en arbetslöshetsförsäkring och då "länkad" till hur många som är arbetslösa i den sektorn.
Sjukförsäkring ska den som vill och har råd att betala för, kunna köpa.

De som inte bidrar till samhället ska frysas ut och jämställas med parasiter. Är det det samhället vi vill ha? Naturligtvis inte, så även du som arbetar och fått 700kr mer per månad i sänkt skatt, kanske ska tänka om. Du kan bli drabbad av nedmonteringen i välfärden. Från någon annan har man tagit det som blivit just din skattesänkning.

Det är som att kissa i byxorna, varmt i början sedan kallt och äckligt.

Gör som jag, rösta bort de som tycker om att bildligt talat "kissa på sig" för att sedan upptäcka sönderfallet i samhället (moderaterna i Stockholm och hyreslägenhetsbrist).

HTC samhället så kan man köpa bättre tjänster, finare och bättre appar, men det finns också många gratis som gör samma sak, fast inte lika "hippa".

Så vill jag att Sverige ska vara, mer HTC.

Bluff med Apoteksförsäljningen?


Att sälja ut sådant som svenska folket investerat i, kan göra en upprörd. Att sedan det manipuleras av företagen för att skapa oligopol gör att man än mer misstror företag.

Apotek1 köps nu upp av Apotek Hjärtat. Det tog 6 månader för Tamro group att inse att det var ett felköp.....eller?

Tamro är grossister inom läkemedel och Altro som äger Hjärtat är riskkapitalbolag, d.v.s. försöker tjäna snabba pengar.

Än mer konspiratorisk blir man om man tittar på ledargestalterna i bolagen.
Jostein Lonberg har varit med och byggt upp Apotek1 i Norge.

Så var det bara ett spel för galleriet om mångfald, konkurrens och alla andra fina ord Alliansen kan säga för att motivera utförsäljning av bra statliga företag.

Kontenta:
Apoteket Hjärtat kommer troligen inom en 3års period säljas till någon som vill ha ett stort och lukrativt område. Altro kommer troligen att lägga ner mindre lönsamma apotek eller göra en "Posten", att få Statoil att vara utlämningsställen av mediciner i olönsamma områden. Varför just Statoil? P.g.a. Peter Mörsell som sitter i ledningsgruppen.

Skalbolag på nya nivåer.

Hjälp till att behålla och utveckla svenska folkets bolag. Rösta på Socialdemokraterna för förändring.

Sent ska syndaren vakna.


Alliansen har på något kapitalistiskt och ideologiskt sätt varit emot hyresrätter och allmännyttiga bostadsföretag i synnerhet. Nu börjar Höger politiker knorra att det finns för lite hyreslägenheter i Vaxholm. Dom såldes ut för tio år sedan. Moderaterna kommer inte att stödja en nybyggnation/förvärv av hyreslägenheter i Vaxholm.

Varför har detta kommit upp nu?
Jo, lågavlönade som jobbar inom kommunalatjänser (ex. hemtjänsten) har inte råd med bostadsrätter. De behöver billigare boende. Detta leder till brist på arbetare till dessa yrken i just detta område.

Moderaternas intention är troligen att göra Stockholm till en super dyr stad där "arbetare" lyser med sin frånvaro. Kanske kommer ett förslag från Moderaterna att bygga statarlängor där "arbetare" inkvarteras och bussas till de rikas område för att utföra lågavlönat jobb. Typ lite U.S.A.

UPP TILL KAMP!!
Rösta på Socialdemokraterna 19 september för en mer rättvis och solidariskt samhälle.

Alliansen borde sett Jag AB innan INTE-listan


Liten blänkare. Jag AB är en bra film som jag fått förmånen att se i en IF Metall utbildning.
När Alliansen kom med sin "INTE-Lista" fick jag lite flashback till filmen, hur man INTE ska göra/tänka. Hur ett negativt tankesätt kan påverka sin förmåga att göra ett bra jobb.

Vi har sett att Alliansens INTE-lista varit ledstjärna i mycket under de senaste 3,5åren. Dock har innehållet förändrats. Inte rädda jobb, Inte satsa på ungdomar, Inte hjälpa företag, Inte hjälpa de som är utsatta m.m.

Det som är oroväckande är att de nu inför valet kommer med vad de INTE ska göra.

Se gärna Jag AB filmen och vid 41minuter in och framåt kommer förklaringen till varför man INTE ska tänka så.

Arbete för frihet - Alliansens melodi


Klart man måste ge heder åt Alliansen som genom noga uträknad strategi lurat väljarna och de som bl.a. har/hade arbete att rösta på dom.
Genom en människosyn som säger att är man sjuk, arbetslös och ungdom som studerat "fel" och inte har jobb så är man en belastning för samhället.

Alliansen har en syn som för tankarna tillbaka historiskt, där man också retoriskt belönade "arbete för frihet". En Darwinism som tyckte att naturen ska sålla bort de som inte kan prestera och bidra till samhället.

Alliansens syniska politik har lyckats att sänka enligt en hemlig plan den reservationslön (lön som man är beredd att jobba för) från 16000kr till 8000kr på 3,5år. De betyder också att man ökat tillgången på arbetskraft så det nu är brist på jobb och många utförsäkrade från A-kassa och Fösäkringskassan, är det bara Socialen kvar. Vilket leder till desperation. Hotet mot facket som har varit ett beställnings jobb från näringslivet är nu realitet.

Denna syn hör inte till ett modernt samhälle som med värderingar där alla människor är lika värda, där vi tillsammans bygger en välfärd som är till för alla, inte bara de som har råd. För en annan gång kan det vara jag som behöver hjälp av samhället. Ett samhälle ska inte kasta de som slitit ut sig i arbetet på sophögen, när de hjälpt till att bygga välfärden. Låt inte Alliansen införliva "working poor"

Dags att ta ansvar, medborgare!
Rösta 19/9-2010 för en framtid tillsammans och en välfärd värd namnet.

Den felräknande regeringen


Det är inte ofta en chef/vd på ett bolag som ljuger, inte kan räkna och gör uttalanden som är helt verklighetsfrämmande får sitta kvar.
Att inte läsa på om sina konkurrenter och komma med bra argument mot dom, måste vara total fel i finansvärlden.

Men som politiker kan man ljuga till och med i direktsändning, gå ut i stora medier utan att bli granskade och publiceras hej vilt.

NEJ: S höjer inte bensinen lika mycket som Centern vill
NEJ: S vill inte slopa ROT
NEJ: höjning av arbetsgivaravgifter kommer inte leda till mer arbetslösa ungdomar, eftersom den sänkning som Alliansen gjorde INTE har fixat fler jobb, utan bara rikare ägare av företag som nyttjar ungdomar mer (MC Donalds).

NEJ: S måste höja bidragen eftersom Alliansen har gjort fler fattiga i Sverige och utförsäkrat massa människor samtidigt som man sparkar personal på Försäkringskassan som ska hjälpa dessa.

NEJ: Vilka hushåll tjänade på avskaffande av fastighetsskatten? Inte många, troligen de i Danderyd?

Stigande inflation!?!?!? det blir det när nästa avtalsrörelse kommer eftersom Teknikarbetsgivarna inte är med i industriavtalet så kan vi begära 15% i löneökningar.

Snälla medborgare, gör Sverige en tjänst. Rösta på Socialdemokraterna och hjälp de som har fått det svårt i livet, så kommer någon hjälpa dig när du har hamnat fel.
Kallas Solidaritet ;-)

Ville snabbsvara lite kring de anklagelser Alliansen gör mot de rödgrönas budget.
Kolla gärna länken vad arbetsgivaravgiften går till.

Google hyllar arbetarnas dag


Idag första maj är det i Sverige som i många andra länder arbetarnas dag. En dag som startades för att visa på orättvisor. En mörk historia är också en av upprinnelsen till att det blev en arbetares dag Haymarketmassakern.

Idag 2010 kan man fundera på vad svenska folket tänker på när man INTE är med och demonstrerar för bl.a. rättvisa, jobb och välfärd. Jag vill kunna säga till mina barn och deras att jag var med och försökte påverka deras framtid till det bättre.

Gör som Google uppmärksamma arbetarnas dag och du KAN påverka genom att delta i demonstrationståget.

Vi har inte fått semester, sjukförsäkring, bra och billig sjukvård, a-kassa och alla andra förmåner och hjälp i samhället genom att vara TYSTA.

Om inte du för din talan gör någon annan det och vem det blir är troligen den med mest ekonomisk makt som säger att "ingen protesterar så då är det ju okej".

Ge dom inte den möjligheten!