Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Fusk med siffror igen!!

Varför ska exempelvis Skatteverket ta emot 6 000 stycken praktikanter när de sagt att man kan ta emot 200 stycken? 65 000 praktikant platser ska fördelas på myndigheterna. Alliansen och Moderater i synnerhet har och är emot att staten ska ta hand om de som "tär på samhället" så varför denna kovändning? Kanske för att Reinfeldt ska kunna säga att man "fixat" jobb till 100 000st? Få lite bättre siffror inför valet. Kanske hade varit bättre att få 65 000 till att skotta snö och fixa isiga växlar hos Banverket.

Ekonomisk frizon i Sverige

Lite Kina över det hela men omvänt. Hongkong är en ekonomisk frizon där "marknaden" regerar och äger fabriker på andra ställen i Kina, där löner är lägre och rättigheter mindre. Nu vill riksdagskandidaten Johnny Munkhammar (M) att de områden i Sverige där utanförskapet (påhittat ord från Alliansen, betyder tror vi: folk som inte vill arbetar eller som tror sig är för sjuka) är stor. Där vill han göra undantag för ”ingångslöner, uppsägningsregler och skatt på arbete.”

Ni som kommer ihåg Radetzki som ville göra om hela Sverige för att få bukt med arbetslösheten på 90-talet. ex. halvera lönen för hemtjänstanställda m.m. Detta gjorde man inte då, men arbetslösheten gick ner ändå. Alla dessa ekonomi "förstårsigpåare", kan vi inte göra dom arbetslösa?

Tillbaka till Alliansen och dess förslag. 1992 fanns det en motion att göra Gotland till frizon, dock var skillnaden att då ville man locka rika med att slippa betala skatt.

Mer om detta från källan:
Alliansfritt Sverige
Motion 1992

Sosse hockey

Varför blir det ett negativt ord när alla spelare får spela lika mycket, ingen toppning, fyra hela femmor m.m.. Tycker att det är en perfekt beskrivning när alla får lika stor möjlighet att göra mål och få beröm.

Alltså om vi i Sverige ger alla förutsättningar att få ett bra liv så hindrar det inte några att göra karriär, får beröm eller starta bra företag. Det är fortfarande individerna som gör att det lyckas. Att då mixtra och göra något socialt experiment av vår uppbyggda välfärd borde vara brottsligt. Allt var inte bra förut, men att drastiskt försämra för några för att "toppa" så andra får mer, är inte rätt.

Valet 2006 måste ha varit ett bryskt uppvaknande för svenska folket att de partier åt höger inte tänker på hela samhället utan vissa grupper. Nu försöker Alliansen ösa ut vallöften så folket ska gå in i dimman och inte se klart igen.

Till svenska folket vid valet 2010: "gör om, gör rätt"

Aftonbladet

Glöm aldrig!!5 juni 2008, försämringen genomfördes av sjukförsäkringen. Alliansen applåderar detta beslut i riksdagen Youtube. Nu efter all kritik backar regeringen hem lite och inför förlängd sjukpenning, och vissa sjukdomar är det ok att inte tvingas jobba med. Sedan när Moderaternas Gunnar Axén ska prata om detta gör man vågen. Må så vara att bilden togs innan han pratade, men det visar brist på självrannsakan, insikt och ansvarstagande efter nyheter om att människor till o med tar sina liv p.g.a. de nya reglerna.

Kan inte med denna kyla som intagit Sverige. Hoppas på er medborgare att ni röstar bort Alliansen från makten.

För att citera en ishockeyspelare "är man dum ska man ha stryk"

Valfusk, eller all pr är bra pr?

Det var mycket nu som Alliansen behövde svara på. Varför var ni flata vid SAAB affären, vad hände med vindkraftverken som Maud skulle "se till" att de fick byggas, varför uppger Reinfeldt 100k fler jobb (som var fel), förändrad ledighetslag, likriktning i kulturen, pantsättning av Vattenfall, utförsäkrade & arbetslösas villkor eller att "vissa" moderater vill att staten ska kunna hindra utvecklingsstörda att få barn (lite tvångssteriliserings varning), eller bonusprogram som Alliansen tog bort regler för när dom tillträdde 2006. Plus mycket mer.

Allt detta har kommit i skymundan av ett "valfusk" inom moderaterna. Hur är deras interna rutiner och skamlösa människor inom partiet en nyhet? Hade vi väntat oss att moderaterna var snälla trevliga människor som ville allas bästa?
Taktiskt lämpligt att det kom nu så man får lite respit innan man kommer med mer valfläsk. Som sagt jag är nog lika skeptisk som denna artikel från Alliansfritt Sverige

Läs på mer, Alliansen

Det var roligt att se Agenda idag.
Nalin Pekgul "piskade" Per Schlingmann. Helt klart var Nalin förbered och var inte rädd att tacklas. Äntligen lite riv i vårat lag på forwardlinjen. Till och med Anna (debattledaren) fick sig en tillrättavisning kring föräldraledighet av Nalin.
Alltså mera sånt Nalin, mer exempel hur Alliansen förstör in på planen i "realtid".
Tala om vad deras gelikar gör i Sverige, inte bara i riksdagspolitiken.
Till er som missade detta bifogar jag en länk ;-)

live länk

Likriktning i kulturen

Christer Nylande (FP) vill att staten ska skilja på bra och dålig kultur?
Genom att öka resurser för att "profilera" vissa verk tycker Christer att man gör ett bra "valarbete" genom att försöka lura kultureliten att Alliansen vill kulturen väl genom denna förändring. Kan det vara bra att få resurser för att marknadsföra vissa verk?
Vad händer med mångfald. Naturligtvis är inte det något som Alliansen har högt på listan. Vad händer när teatrar som vill överleva och försöker sätta upp pjäser, får mer resurser om de sätter upp vissa pjäser.
Denna likriktning kan inte vara bra för oss nu och i framtiden. Ska alla teatrar spela Hamlet?
Hoppas inte kulturmänniskor går på detta utan protesterar mot likriktningen i samhället!!

€uro.nu

Vart är ropen på att vi i Sverige ska införa €uro nu? I maj 2009 beställdes en undersökning om svenskarnas inställning till €uro.
Så här svarar Borg: "Anders Borg vill få till en övergång till euron redan under nästa mandatperiod. " Nu är det kris inom €urosamarbetet. Greklands budgetunderskott påverkar €ruovalutan negativt som då drar ned alla länder som har €uro. Kan vi lita så pass mycket på andra länders ansvar över budget när vår egna regering lånar till att minska skatter? LÄR AV GREKLANDS KRIS!!

I dagsläget och överskådlig tid framöver så finns inte incitamenten för Sverige att byta till €uro.

Vård, skola och omsorg

En hel mandatperiod med budget i balans, är det något som tidningar och andra medier rapporterar om? Skulle inte tro det. Men jag är glad och stolt över att bo där ett landsting satsar på utbyggnad av sjukhus, investeringar och mer pengar till kultur och ändå har budget i balans. Visst finns det saker att förbättra och jag är tacksam att personalen som jobbar inom landstinget har varit med i förbättringsarbetet och gjort detta möjligt. Det visar på en styrka att om vi får rätt förutsättningar kan vi lyckas tillsammans.

Alliansare som förtroendevalda, går det?

Vi måste nog klara ut en del. Varför skapade bl.a. fackföreningarna socialdemokraterna? För att man insåg att strejker kan leda till bättre villkor, men inte ett förändrat samhälle. Fackföreningar kan inte stifta lagar. Så frågor som då uppstår är, vet inte dagens medlemmar detta och hur kan vi förklara detta?

Kan vi inte grunderna i vårat medlemskap som: jämlikhet, Solidaritet, frihet. Så är vi rätt körda. Vad har hänt eftersom en arbetare idag inte har samma värderingar. Hur kommer en arbetare välja vid valdagen om ett alternativ innebär skattehöjning, och det andra alternativet ger mer i plånboken för stunden. Medlemmarna och svenska folket måste inse att en röst på alliansen ger kanske "snabba" pengar, men för dessa pengar måste man köpa försäkringar privat för att bygga upp det sociala och samhällets skyddsnät. Se gärna "skattefria Andersson" NSD recension

Eller som Ingemar El Göransson sa till oss i em. Solidarisk har helt plötsligt blivit en särstavelse. Solid och arisk. för det är ju så att Alliansens politik går mer ut på att den som har pengar och inte är sjuk eller på något annat sätt ligger samhället till last ska få det bättre. Sedan kan man undra om de sjuka, arbetslösa eller pensionärer orsakat sin oangelägenhet eller om det är tidsandan som gör det.

Kontenta:
Hur kan man då med sina sinnes fulla bruk vara förtroendevald i facket och rösta på ex. Folkpartiet? SKÄRP ER!!

Hjälp oss bygga upp välfärdsstaten igen. Rösta på Socialdemokraterna 2010.
p.s. gå med i facket också och börja engagera dig.

Ministern som borde tiga

"Bättre att tiga och tas för en idiot än att tala och undanröja alla tvivel." Abraham Lincoln

Såg debatten om SJ och Banverket där man diskuterade tåg förseningar m. m. Om det som en insatt sa att det blir ibland 20ton is och snö på ett tåg som då behöver avisas beror det förmodligen inte på att "förra regeringen" inte prioriterade underhåll av tåg och spår. Många har undrat var Åsa (infrastrukturminister) varit för man har inte hört henne. Igår förstår jag varför. Hon hittar inte ord "banverket och järn"verket?
Vilket svammel!

31:15min in i
debatten

Bra av Claes-Göran att påminna Åsa om att Alliansen har faktiskt styr i 3år o 5månader.

Äldre uttalande Åsa gjort: angående privatisering av järnvägarna.
"– Jag vill inte kalla det för ett fullskaleexperiment. Vi skapar förutsättningar på de mest trafikerade tiderna kunna få fler människor i tågtrafiken, säger infrastrukturminister Åsa Torstensson.

Blir det bättre för tågresenärerna?

När man gör stora reformer kan man inte exakt se hur lösningen blir, säger infrastrukturministern.
"
Källa


Byt ut Åsa i valet 2010!! Rösta på Socialdemokraterna.

Evas superkoll

Sitter med barnen och tittar på Evas superkoll och kommer på världens idé.
Varför inte anlita Eva till att göra en superkoll på kollektivavtal. Varför vi har avtal och hur det går till när man förhandlar fram nya avtal. Om SVT inte vill sända de avsnittet kan vi använda det i skolan kanske vid skoluppsökeri. Eva förklarar nu när jag tittar om hur riksdagen bestämmer och hur man väljer nya till riksdagen. Kanske något att sända klockan 20:00 när fler röstberättigade ser på tv.

Bli vid din läst

Vi vet att Alliansen hela tiden vill försämra för de som inte bidrar enligt deras mening till samhället. Vad som värre är och som förändras i det tysta är vridningen till ett elitsamhälle.

Varför tror ni att Alliansen drivit igenom förändringar som påverkar möjligheterna till att komplettera sina betyg från gymnasiet? Eller att man nu måste egentligen bestämma sig för vad man vill bli i 6:an för att ha chans att gå vidare.!!!

Vad händer när skoltrötta "Kalle" inte går gymnasiet utan börjar hos Svenssons Svets.
Vad händer om de som gått "fel" i skolan börjar på en industri och jobbar i 5-10år sedan vill gå vidare i sin utveckling, men måste komplettera vissa ämnen.

Det blir svårt.

Vad händer när stor del av folket inte har ekonomisk möjlighet att studera vidare?
Kan löner påverkas?

När företag har kompetens som motiv för att fördela lönepotter. När arbetarna p.g.a. ekonomi inte har möjlighet att läsa upp påverkas möjligheten att vidareutvecklas, vilket kommer att leda till en stagnation i rörligheten på arbetsmarknaden.

Det kommer att leda till mindre lön, vilket ÄR Alliansens agenda. Eftersom nu när alla som jobbar har jobbskatteavdrag så vill man få oss att ställa mindre krav i avtalsrörelsen "vi har det ju bättre nu" mentaliteten. Men dessa pengar har kommit från besparingar på andra medborgares väl o ve. Även svårigheten att läsa upp betyder mer press på våra ungdomar att välja rätt från 6:an. Tror ni en ensamstående förälder som måste kanske ha två jobb för försörjning, kan stå emot sin skoltrötta tonåring så lätt?

Detta är ett tydligt tänk att låsa fast personer vid de arbeten de lyckats få, även ändringar i ledighetslagen gör sitt för att försvåra för vidareutbildning.

SR om Komvux

p.s. Edvin Alam säger att S hycklar eftersom S försökte stävja komplettering av studier via Komvux av gymnasieelever är inte helt sant. läs gärna hela artiklen, och vad det egentligen handlade om.
S stoppar rikemansbarnens gräddfil till ex läkarlinjen

Skärp er Sverige, byt regering 2010!!!